Спецрежим НДС с/х
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
ДОБРОГО ДНЯ! Я після щомісячних перевірок (як тільки реалізація , слідом перевірка, хоч заключна по посівам 4 сх та заключна по урожайності 29 сг, крім статисники подаю в податкову, залишки щомісячно контролює податкова додатково) Влада обіцяла після введення адмін.ел.ПДВ все буде автоматично ,без перевірок , так що я більш чем на 99,99 % впевнена що це що ви написали, вони приймуть незадумуючись над тим що врожайність різко понизиться , більша частина додрив , запчастин , палива ,і т д буде придбаватись за готівку ,цим самим сільське господарство потяне в тінь промисловість . Уже ми це проходили , хоч би зробили аналіз помилок попередніх років . Так що ми можемо , які варіанти недопустить посадить сільське господарство в яму ?павло56 писав:Уряд хоче з 2016р вчинити податковий терор проти сільгоспвиробників змінивши Податковий Кодекс. Зокрема планується :
1)Забрати в сільгоспвиробників біля 18млрд .грн за рахунок відміни спецрежиму оподаткування ПДВ.
2) Збільшити ставки Єдиного податку 4 групи в 3рази порівняно з2015р ( при тому що в 2015р його збільшили порівняно з 2014р в 21 раз.)Таким чином ріст оподаткуваня за 2 роки буде становити 6300% !!!
3) Обмежити Єдиним податком господарства до 2млн.річного обороту попереднього року.
Тобто фермерські гоподарства котрі мали виручку в 2015р більше 2млн повинні перейти на загальну систему оподаткування . При тому урядовці пояснюють, що таких господарств буде 15% (але це в цінах 2014р) Як відомо ціни на с-г прдукцію в 2015р зросли більш як в 2рази. і таких господатств буде біля 50%. В редакції Уряду господарства 200 га будуть вважатися крупними .(Мінімальна виручка з 1га землі =10тис.грн ; 2млн поділити на 10тис =200га) Фермерські господарства площею до 1тис га не витримають загальної системи оподаткування.
Результатом терору стане загибель останньої працюючої галузі в Україні і вона з експортера с-г продукції може перетворитись в імпортера Для недопущення цього інформуйте своє керівництво ,щоб приймали необхідні міри
-
- Знаток
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 1 раз
Ми майже щомісяця отримуємо такі запитиБабушка писав:Доброго дня! як я і предсказувала з податкової отримала запит такої форми : керівнику..........
"Про надання документів"
" назва податкової" відповідно до п.п.20.1.2 п.20.1 ст.20,п,73.3 ст.73 ПКУ від 02.12.2010 року № 2755-\/І (зі змінами та доповненнями ) просить для виконання покладених на органи ДПС функцій , надати протягом 10 робочих днів , інформацію щодо взаємовідносин з контрагентами за період липень 2015р. щодо продажу с/г продукції .
а перелік документів які потрібно надати , шокує якщо бухгалтер високого рівня зробить аналіз цього переліку, то можна скласти анекдот , хотя би тому що всі податкові накладні реєструються , всі звіти подаються в ел.формі , тобто все можна звірити без платника , но ........... . Це і є мараторій на перевірки ? просто податкова оформлює це як звірка , но звірка може бути якщо є розбіжності , а їх невиявлено .
Телефоную до податкової питаю після цієї перевірки ви повернете кошти згідно додатку 4 , на що отримала відповідь ні , до повернення коштів це відношення немає.
Цікавить мене питання чи вся Україна отримує такі запити , і яка причина їх надання , та коли ж кошти отримаємо........
-
- Мастер
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 23 рази
В пятницу 11.09.15 позвонили из ДФС, сказали что наши деньги попали в бюджет - попросили написать гарантийное письмо, что если деньги вернуться нам на текущий счет , то мы их перечислим на новый счет в СЕА (открытый в конце июля 15). Написали, ждем...погоды у моря.de_katerina писав:не блин, подарим яценюку...сил уже нету от этого всего#wall# #wall# #wall#Melodi писав:Вчера вечером начали звонить из налоговой. Им сказали срочно уточнить у всех сельхозников, точно ли мы хотим деньги на р/счет вернуть. Раза три переспросили, может в счет будущих платежей оставим. Сегодня с утра звонят, расспрашивают, как мы ее рассчитали, потому что у них данные по двум счетам вместе и они разобраться не могут, что к чему. Вот думаю, может вернут деньги.de_katerina писав: Melodi, вам коли зменшили суму?
терміни повернення пройшли 04.09., але наш інспектор в податковій до сих пір говорить чекати грошей, по причині того що в Києві не встигають з реєстрами
вчера позвонили из налоговой, что пришли реестры на возврат и нашей фирмы нету так как дод.4 неправильно заполнили (не в той строчке сумма словами написана)...хотя делали этот дод.4 с инспектором#g_cray2#
скорейшего Вам возврата#smile3#
Доброго дня всім! Прошу вашої допомоги в складанні звітності. за винагороду.
Так трапилось, що декларацію за липень подав 2 серпня (поспішав, потрібно було їхати у відрядження) і не помітив, що р. 24 у деклараціії (спеціальний) лишився без змін - повторював рядок 24 червневої. В липні був ПК - 500,00 грн. звітність формував у медку, не звернув уваги на те, що ПК за липень у р. 22, 23 та 23.3 декларації взагалі був відсутній, хоча, за логікою він повинен був бути більший на 500,00 грн. Сьогодні почав формувати звітність за серпень і помітив отаку халепу. Більше того - медок вперто не хоче бачити ПК і за серпень (було невеличке придбання товарів) та пише, що р. 23 та 23.3 не заповнюється. А р. 24 медок лишає ще червневий та не хоче змінювати, навіть, якщо прописувати потрібні цифри вручну. Тож прошу вас допомогти. Буде краще, якщо ваші пропозиції надсилатимете мені в особисті повідомленя, щоб не засмічувати тему. Дякую!
Так трапилось, що декларацію за липень подав 2 серпня (поспішав, потрібно було їхати у відрядження) і не помітив, що р. 24 у деклараціії (спеціальний) лишився без змін - повторював рядок 24 червневої. В липні був ПК - 500,00 грн. звітність формував у медку, не звернув уваги на те, що ПК за липень у р. 22, 23 та 23.3 декларації взагалі був відсутній, хоча, за логікою він повинен був бути більший на 500,00 грн. Сьогодні почав формувати звітність за серпень і помітив отаку халепу. Більше того - медок вперто не хоче бачити ПК і за серпень (було невеличке придбання товарів) та пише, що р. 23 та 23.3 не заповнюється. А р. 24 медок лишає ще червневий та не хоче змінювати, навіть, якщо прописувати потрібні цифри вручну. Тож прошу вас допомогти. Буде краще, якщо ваші пропозиції надсилатимете мені в особисті повідомленя, щоб не засмічувати тему. Дякую!
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 30 разів
- Подякували: 21 раз
Мария1124 писав:В пятницу 11.09.15 позвонили из ДФС, сказали что наши деньги попали в бюджет - попросили написать гарантийное письмо, что если деньги вернуться нам на текущий счет , то мы их перечислим на новый счет в СЕА (открытый в конце июля 15). Написали, ждем...погоды у моря.de_katerina писав:не блин, подарим яценюку...сил уже нету от этого всего#wall# #wall# #wall#Melodi писав: Вчера вечером начали звонить из налоговой. Им сказали срочно уточнить у всех сельхозников, точно ли мы хотим деньги на р/счет вернуть. Раза три переспросили, может в счет будущих платежей оставим. Сегодня с утра звонят, расспрашивают, как мы ее рассчитали, потому что у них данные по двум счетам вместе и они разобраться не могут, что к чему. Вот думаю, может вернут деньги.
вчера позвонили из налоговой, что пришли реестры на возврат и нашей фирмы нету так как дод.4 неправильно заполнили (не в той строчке сумма словами написана)...хотя делали этот дод.4 с инспектором#g_cray2#
скорейшего Вам возврата#smile3#
Я здавала Дод.4 разом з липневою Декою, гроші прийшли "на 5-й день після закін. граничного терміну ........" тобто - 7 вересня)) Думала що надурять, але ж ні)) І щодо перевірок, то в нас просто письмово просять докум. (копії всієї первічки - Рах, ВН,ПН) які ми давали покупцям, хоча не можу зрозуміти -НаВіщО!!! ми ж декларуємо їх в реєстрі!!! Їм повтинно бути Все видно... Це ж покупці подають в Налогову на Возміщення, от і Податкова буде ритися- шукать розбіжності, щоб тільки Нічого не Дати...(((
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 30 разів
- Подякували: 21 раз
Коллеги, помогите кто в курсе по Налог.Деклар. в июле м-це в стр. 19 и 22 было отрицательная сумма, а теперь в августовской Дэке у меня уже значение со знаком +, а отрицательное ни где не проставляется - перечитала все строчки - не могу определить Куда эту сумму в августе проставлять...Подскажите Пожалуйста!!!!
-
- Гений
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 225 разів
если в июЛе у Вас были стр. 19 и 22, то должна была быть и стр. 24. Вы ее заполнили?Алька@@@@ писав:Коллеги, помогите кто в курсе по Налог.Деклар. в июле м-це в стр. 19 и 22 было отрицательная сумма, а теперь в августовской Дэке у меня уже значение со знаком +, а отрицательное ни где не проставляется - перечитала все строчки - не могу определить Куда эту сумму в августе проставлять...Подскажите Пожалуйста!!!!
Персональні податкові консультації (звертайся в приват) // Individual tax advice (contact by direct)
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 43 рази
Я считаю, что включать в расчет питомої не надо, так как поставки продукции как таковой нет, я приравниваю данную операциюк условной продаже.kameta писав:Ага и дойти до ниже 75% и слететь со спец режима?бух СХП писав:я бы включала, т.к. это уменьшает долю СХ деятельности и по данной формуле исключается из деклараций 0121 - 123/0130kameta писав: я по обще и провожу, в дод. 9 гр. 4 - это и есть по общей. Я по сноски вижу что без урахування пункту 184 и 198, а доначисление идет по пункту 188. Значит включается в додаток 9. правильно?
Кстати в 1С, я так и не смогла автоматически выписать налоговую. если привязывать к налоговой накладной по превышению цены, то в 1С номер налоговой ставиться с признаком спецрежима. так как основная накладная спецрежмная. А как вы проводите в учете? и какими проводками? у меня Дт 704 Кт 64.12
Коллеги, кому вернули деньги по дод4? Отзовитесь! Как заполняли графы 1 и 2 дод.4? Нам налоговая говорит, что ошибка в них, а как правильно заполнить - непонятно.