«Додаток 4 по Єдиному внеску для роботодавців»
-
Сентябрьская
- Мастер

- Дякував (ла): 38 разів
На новом бланке первій раз сдавать в сентябре за август, в августе за июль на старом. В сентябре появится.
-
Ксюшик5
- Профи
- Дякував (ла): 43 рази
- Подякували: 2 рази
Доброго дня! Голова фермерського господарства, яка отримує мінімальну заробітну плату, почала отримувати пенсію за віком. В податковій сказали, що ЄСВ не утримувати і звіти, відповідно, не подавати (голова - єдиний працівник в господарстві). Підкажіть, будь ласка, чи в звіті з ЄСВ десь потрібно показувати, що вона стала отримувати пенсію?
- marina11
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 621 раз
- Подякували: 1519 разів
І у якому звіті Ви маєте намір щось показувати?Ксюшик5 писав:Доброго дня! Голова фермерського господарства, яка отримує мінімальну заробітну плату, почала отримувати пенсію за віком. В податковій сказали, що ЄСВ не утримувати і звіти, відповідно, не подавати (голова - єдиний працівник в господарстві). Підкажіть, будь ласка, чи в звіті з ЄСВ десь потрібно показувати, що вона стала отримувати пенсію?
-
Ксюшик5
- Профи
marina11 писав:І у якому звіті Ви маєте намір щось показувати?Ксюшик5 писав:Доброго дня! Голова фермерського господарства, яка отримує мінімальну заробітну плату, почала отримувати пенсію за віком. В податковій сказали, що ЄСВ не утримувати і звіти, відповідно, не подавати (голова - єдиний працівник в господарстві). Підкажіть, будь ласка, чи в звіті з ЄСВ десь потрібно показувати, що вона стала отримувати пенсію?
у додатку 4 з ЄСВ. Взагалі якось потрібно повідомляти контролюючий орган чому я перестала подавати звіт з ЄСВ?
- marina11
- Светоч Мысли

Я так розумію, що Ви їй нараховуєте ЗП, і, відповідно, звітуєтеся, як за найманого працівника? Тоді Ви маєте або оформити її звільнення, або продовжувати сплачувати ЄСВ. (ЗП від сплати ЄСВ не звільнено).Ксюшик5 писав:marina11 писав:І у якому звіті Ви маєте намір щось показувати?Ксюшик5 писав:Доброго дня! Голова фермерського господарства, яка отримує мінімальну заробітну плату, почала отримувати пенсію за віком. В податковій сказали, що ЄСВ не утримувати і звіти, відповідно, не подавати (голова - єдиний працівник в господарстві). Підкажіть, будь ласка, чи в звіті з ЄСВ десь потрібно показувати, що вона стала отримувати пенсію?
у додатку 4 з ЄСВ. Взагалі якось потрібно повідомляти контролюючий орган чому я перестала подавати звіт з ЄСВ?
Почитайте ось це, можливо допоможе:
-
Ксюшик5
- Профи
marina11 писав:Я так розумію, що Ви їй нараховуєте ЗП, і, відповідно, звітуєтеся, як за найманого працівника? Тоді Ви маєте або оформити її звільнення, або продовжувати сплачувати ЄСВ. (ЗП від сплати ЄСВ не звільнено).Ксюшик5 писав:marina11 писав: І у якому звіті Ви маєте намір щось показувати?
Так, нараховую ЗП. Якщо оформлю іі звільнення, то просто не виплачуватиму ій ЗП як найманому працівникові, а за Наказом про призначення керівника вона, відповідно, буде вважатися головою СФГ. Правильно я розумію? Чи потрібно обирати нового голову СФГ?
- marina11
- Светоч Мысли

Я нічого не знаю про особливості СФГ.Ксюшик5 писав:Так, нараховую ЗП. Якщо оформлю іі звільнення, то просто не виплачуватиму ій ЗП як найманому працівникові, а за Наказом про призначення керівника вона, відповідно, буде вважатися головою СФГ. Правильно я розумію? Чи потрібно обирати нового голову СФГ?Скрытый текст
marina11 писав:Я так розумію, що Ви їй нараховуєте ЗП, і, відповідно, звітуєтеся, як за найманого працівника? Тоді Ви маєте або оформити її звільнення, або продовжувати сплачувати ЄСВ. (ЗП від сплати ЄСВ не звільнено).Ксюшик5 писав:
Почитайте ось цю гілку, і спобуйте покунсультуватися з колегами в ній:
-
ИЛОНА
- Оракул

- Дякував (ла): 83 рази
- Подякували: 89 разів
Не начисляется ЕСВ пенсионерам только если он СПД, если он наемный работник, то ЕСВ платитеКсюшик5 писав:Доброго дня! Голова фермерського господарства, яка отримує мінімальну заробітну плату, почала отримувати пенсію за віком. В податковій сказали, що ЄСВ не утримувати і звіти, відповідно, не подавати (голова - єдиний працівник в господарстві). Підкажіть, будь ласка, чи в звіті з ЄСВ десь потрібно показувати, що вона стала отримувати пенсію?