Вишенька думаю другий варіант буде зг. закону . Я ось що знайшла правда це стосується старгого закону , але суть одинакова.
Отже, у разі внесення змін до договору продавець має оформити розрахунок коригування, заповнивши в ньому зі знаком мінус показники щодо товарів, які через їх відсутність не були поставлені покупцеві, та зі знаком плюс – показники щодо нових товарів. І хоча в результаті вийде нульове значення, воно має бути відображене в декларації з ПДВ. Постачальник відобразить нульове значення у рядку 8.3 декларації і в першому розділі додатка 1 до декларації, а покупець – у рядку 16.2 декларації з ПДВ і в другому розділі додатка 1 до декларації.
Я бы сделал так (учетная политика "по договорам")
Если все ЭТО в пределах одного договора
1.РК (на все"-" и все "+" по товарам) + включая часть услуги ремонта. В итоге 0.
2. НН на остаток ремонтной суммы.
Если разные договора1 вар
1. РК (на все "-" + все "+" по товарам). Итог "-79 рублей с копейками".
2. Зачет остатка предоплаты (79) по товарам в счет предоплаты по ремонту+ НН на эту сумму. Переброску можно организовать по письму (без банка) с 1 и 2 подписью.
3. НН на остаток суммы ремонта.
Если разные договора2 вар
2 НН на всю сумму ремонта.
3 Зачет остатка предоплаты (79) по товарам в счет долга по ремонту.
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!
Альона1 писав:Вишенька думаю другий варіант буде зг. закону . Я ось що знайшла правда це стосується старгого закону , але суть одинакова.
Отже, у разі внесення змін до договору продавець має оформити розрахунок коригування, заповнивши в ньому зі знаком мінус показники щодо товарів, які через їх відсутність не були поставлені покупцеві, та зі знаком плюс – показники щодо нових товарів. І хоча в результаті вийде нульове значення, воно має бути відображене в декларації з ПДВ. Постачальник відобразить нульове значення у рядку 8.3 декларації і в першому розділі додатка 1 до декларації, а покупець – у рядку 16.2 декларації з ПДВ і в другому розділі додатка 1 до декларації.
nachfin писав:Я бы сделал так (учетная политика "по договорам")
1.РК (на все"-" и все "+" по товарам) + включая часть услуги ремонта. В итоге 0.
Если разные договора1 вар
2. Зачет остатка предоплаты (79) по товарам в счет предоплаты по ремонту+ НН на эту сумму. Переброску можно организовать по письму (без банка) с 1 и 2 подписью.
3. НН на остаток суммы ремонта.
Если разные договора2 вар
2 НН на всю сумму ремонта.
3 Зачет остатка предоплаты (79) по товарам в счет долга по ремонту.
Договір усний і все в рамках одного договора буде.
nachfin писав:
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!