F писав:Був на тому семінарі балансу (08.10.2014). "Фахівці" зробили висновок, що з 01.01.2015 року ПЗ і ПК виникають по даті реєстрації в ЄРПН, тоді як відповідно до Порядку №569 ПЗ виникає по першій події. Відповідно ПК по даті виписки ПН, але за умови її реєстрації в ЄРПН. Не зареєстрована ПН не звільняє від її декларування і не дасть право на ПК. Одне слово - "фахівці", які входять в Громадську раду при ДФС.
А ведь и, правда, ерунда получается.
01.02.2015-первое событие НО,(НК) по нынешнему законодательству
15.02.2015- (первое событие- НК) и то только при регистрации НО с 01.01.2015.
Marlboro писав:Ну, в принципе, даже формально, остаток на спецсчете - это тоже "сумма поступлений".
Хотя, безусловно, если это так, то стоило бы более ясно это закрепить в постановлении КМУ )
начали работу. баланс на счету = 0
перечислила на счет 1000
баланс на счету = 1000
зарег.НН на 1000
лимит на рег.НН = 0. (Sпоп.рах - Sнн). При этом сальдо на счету остается 1000 до подачи декл.
т.е. Sпоп.рах не равно сальдо счета.
что я не так понимаю?
Ребята, возвращаюсь к этому вопросу.
Написал в запросе на ИНК вот такое:
Питання 1: згідно добавленого пп.ст.200-1:
«200-1.3. Сума податку, на яку платник має право видати податкові накладні (∑Накл), обчислюється за такою формулою:
∑Накл = ∑НаклОтр + ∑Митн + ∑ПопРах - ∑НаклВид - ∑Відшкод - ∑Перевищ
……..
∑ПопРах - загальна сума поповнення рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість з власного поточного рахунку платника;»
Якщо, наприклад, протягом січня підприємство на спеціальний рахунок перерахує 1000 гривень, та отримає 1000 гривень податкового кредиту, то згідно формули воно має право зареєструвати податкові накладні на суму 2000 гривень. Однак, якщо фактично протягом січня зареєструє податкових накладних на 1500 гривень, і відповідно при поданні декларації за січень задекларує зобов’язання на суму 500 гривень (ПЗ 1500 – ПК 1000), в наступному періоді (в лютому) у нього на спеціальному рахунку залишиться залишок 500 гривень (1000 попередньо перераховано – 500 податкові зобов’язання в декларації).
Просимо відповісти на питання, що відбувається з цим залишком в 500 гривень і що з ним робити? Чи прийматиме він участь у формулі в лютому? Тобто, чи дасть залишок в 500 гривень (кошти, перераховані в січні) право реєструвати податкові накладні в лютому?
Згідно пункту 11 Постанови показники, які приймають участь в формулі, обліковуються в розрізі платників податку наростаючим підсумком починаючи з 1 січня 2015 року. А отже чи вірно ми розуміємо, що в лютому формула буде розраховуватись як: 1000 гривень (перераховані кошти в січні) + 1000 гривень (податковий кредит січня) – 1500 гривень (податкові зобов’язання січня)?
Получается, что сальдо счета с января примет участие в формуле февраля? "Что я не так понимаю" (С) ?
я так понимаю, что формула не рассчитывается помесячно, а идет учет в реальном времени. И на начало месяца формула не обнуляется, а тянутся остатки с предыдущего периода.
ДФСУ розглянула питання щодо запровадження електронної системи адміністрування податку на додану вартість
Державна фіскальна служба у листі від 26.09.2014 р. №4137/6/99-99-19-03-01-15 розглянула пропозиції стосовно запровадження електронної системи адміністрування податку на додану вартість, надіслані Американською торгівельною палатою в Україні та повідомила, зокрема, наступне.
Надміру зараховані кошти на рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ можуть бути використані в подальшому для реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та сплати сум податкових зобов'язань, визначених у податковій декларації з податку на додану вартість.
Крім того, система електронного адміністрування ПДВ передбачає можливість платника податку отримувати інформацію про стан свого рахунку в такій системі та рух коштів на ньому, а також суму податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Щодо визначення бази оподаткування ПДВ на рівні не нижче ціни придбання та балансової вартості ДФСУ зазначила, що з 1 січня 2015 року набирають чинності зміни, внесені до статті 188 ПКУ, якими передбачається, що база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг. Отже, якщо вартість постачання товару є нижчою вартості його придбання, то платник повинен буде визначити свої податкові зобов'язання виходячи з вартості придбання такого товару.
Зазначене запроваджено з метою уникнення мінімізації податкових зобов'язань з ПДВ.
Стосовно врахування у формулі з розрахунку суми податку, на яку платник має право видати податкові накладні, розрахунків коригувань до податкових накладних, складених після 01.01.2015 р., ДФСУ повідомила, що вказане враховано в проектах нормативно-правових актів, які розробляються Державною фіскальною службою з метою впровадження системи електронного адміністрування ПДВ.
ArinaArina писав:я так понимаю, что формула не рассчитывается помесячно, а идет учет в реальном времени. И на начало месяца формула не обнуляется, а тянутся остатки с предыдущего периода.
Так я это же и указал в запросе. Т.е. при расчете формулы в феврале, будут учитываться показатели января. В таком случае, остаток на счету участвует в формуле? Остаток не примет участие только в том случае, если показатели будут учитываться нарастающим итогом с начала месяца.
ArinaArina писав:я так понимаю, что формула не рассчитывается помесячно, а идет учет в реальном времени. И на начало месяца формула не обнуляется, а тянутся остатки с предыдущего периода.
Так я это же и указал в запросе. Т.е. при расчете формулы в феврале, будут учитываться показатели января. В таком случае, остаток на счету участвует в формуле? Остаток не примет участие только в том случае, если показатели будут учитываться нарастающим итогом с начала месяца.
у Вас есть сомнения, что у них там другое видение?
Тюша писав:Да уж, нам остается только ОЧЕНЬ ХОРОШО отметить 31декабря-1 января, т.к. со 2-го января будет уже не до смеха.#wall#
Я не верю, что до Нового года они сумеют организовать и настроить эту работу.
А может быть, и стараться не будут - и тогда жестко 20% с оборота всем нам придется платить.
Кто сможет...
ren писав:По поводу того. когда данные при импорте об уплате ндс попадут в формулу - вроде на 3-4 день, по крайней мере на семинаре звучали такое количество дней. Такой срок сегодня проходит до того, как налоговики видят у себя ГТД в реестре.