А, дочиталась, это ваш поставщик-бюджетник. Тогда НН неверная, требуйте РК и новую НН по дате акта.Полька писав:АЛЮШКА писав:Если вы бюджетник, то на вас выписывают НН по кассовому методу, т.е. по дате оплаты. (ст. 187.7 ПКУ)Полька писав:Здравствуйте, получили мы от поставщика (бюджетник)налоговую накладную которая выписана по дате оплате , хотя акт раньше выписан( первое событие) это же не правильно? Должны же по дате акта выписать налоговую?
Мы не бюджетники, юр.лицо
Выписка Налоговых накладных
-
АЛЮШКА
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 250 разів
- Подякували: 775 разів
- Tasa
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 1935 разів
- Подякували: 6631 раз
- Контактна інформація:
Вимагайте, посилайтесь на ПКУ ст.187 п.7 говорить тільки про сплати ними бюджетними коштами і ніяким чином ніде нема про інше...Полька писав:Ой я сколько с ними выясняла что они не правильно делают, а они на своём у нас кассовый метод хоть ты тресни, и РК не хотят выписывать не знаю что делать
Прилякніть і Дод.8 на всяк випадок - розумію, що може не допомогти, але вони бюджетники - і в них можуть бути реальні проблеми при перевірці - щось таки допоможе
ЗІ Сама на дух не переношу роботи з бюджетниками - в мене ше не всі доки від них є за минулий рік - і витрясти нереально (((
-
vika23
- Высший разум

- Дякував (ла): 41 раз
- Подякували: 332 рази
Если предприятие работает по кассовому методу, тогда в чем вопрос? Они правильно сделали. И то, что они бюджетники здесь вообще ни при чем.Tasa писав:Вимагайте, посилайтесь на ПКУ ст.187 п.7 говорить тільки про сплати ними бюджетними коштами і ніяким чином ніде нема про інше...Полька писав:Ой я сколько с ними выясняла что они не правильно делают, а они на своём у нас кассовый метод хоть ты тресни, и РК не хотят выписывать не знаю что делать
Прилякніть і Дод.8 на всяк випадок - розумію, що може не допомогти, але вони бюджетники - і в них можуть бути реальні проблеми при перевірці - щось таки допоможе
ЗІ Сама на дух не переношу роботи з бюджетниками - в мене ше не всі доки від них є за минулий рік - і витрясти нереально (((
-
иск
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 585 разів
- Подякували: 77 разів
у меня такое же, капец, выписывают по олате, а не по первому событию ( по акту) бухгалтер неодекватен говорит что она все правильно делает , это я такая ,что-то мне про прокуратуру распрягает что ее наказали за то что она выписывает НН по акту, на мой вопрос на какую ст.вы ссылаетесь ответ - мля мля . РК делать не хочет. Дирик сказал включать такую НН в НК, мое дело предупредитьПолька писав:Ой я сколько с ними выясняла что они не правильно делают, а они на своём у нас кассовый метод хоть ты тресни, и РК не хотят выписывать не знаю что делать
А в общем стараемся в день в день оплатить чтоб совпал акт и банк
-
иск
- Светоч Мысли

187.10. Платники податку, які постачають теплову енергію, природний газ (крім скрапленого), надають послуги з транспортування та/або розподілу природного газу, водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом.vika23 писав:Если предприятие работает по кассовому методу, тогда в чем вопрос? Они правильно сделали. И то, что они бюджетники здесь вообще ни при чем.Tasa писав:Вимагайте, посилайтесь на ПКУ ст.187 п.7 говорить тільки про сплати ними бюджетними коштами і ніяким чином ніде нема про інше...Полька писав:Ой я сколько с ними выясняла что они не правильно делают, а они на своём у нас кассовый метод хоть ты тресни, и РК не хотят выписывать не знаю что делать
Зазначене правило визначення дати виникнення податкових зобов'язань поширюється також на операції з постачання зазначених товарів/послуг для ЖЕКів та бюджетних установ, що отримують такі товари/послуги, якщо вони зареєстровані як платники податку
Вот мне не понятно мой поставщиик И не ЖЕК,не вода, природный газ ....... просто услуги, почему др.гос предприятия выписывают нормально НН по первому событие если акт вып.работ то налоговая по дате акта, если банк то налоговая по банку.
А вот одно гос.предприятие по оплате, не смотря на то что акт первое событие, не могу понять
-
vika23
- Высший разум

- Дякував (ла): 41 раз
- Подякували: 332 рази
Тогда может у них поинтересоваться на основании чего у них кассовый метод. Услуги какого рода они предоставляют?иск писав:187.10. Платники податку, які постачають теплову енергію, природний газ (крім скрапленого), надають послуги з транспортування та/або розподілу природного газу, водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом.Скрытый текст
vika23 писав:Если предприятие работает по кассовому методу, тогда в чем вопрос? Они правильно сделали. И то, что они бюджетники здесь вообще ни при чем.Tasa писав: Вимагайте, посилайтесь на ПКУ ст.187 п.7 говорить тільки про сплати ними бюджетними коштами і ніяким чином ніде нема про інше...
Зазначене правило визначення дати виникнення податкових зобов'язань поширюється також на операції з постачання зазначених товарів/послуг для ЖЕКів та бюджетних установ, що отримують такі товари/послуги, якщо вони зареєстровані як платники податку
Вот мне не понятно мой поставщиик И не ЖЕК,не вода, природный газ ....... просто услуги, почему др.гос предприятия выписывают нормально НН по первому событие если акт вып.работ то налоговая по дате акта, если банк то налоговая по банку.
А вот одно гос.предприятие по оплате, не смотря на то что акт первое событие, не могу понять
Також за операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб’єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку відповідно до пп.14.1.266 п.14.1 ст.14 ПКУ (п.187.1 ст.187 ПКУ).
-
иск
- Светоч Мысли

предоставляют услуги по лаборатных анализах, там бухгалтер мне ответил читайте кодекс и точка., у нас казначейский счет, да я туда перечисляю на казначейский счет и что.vika23 писав:Тогда может у них поинтересоваться на основании чего у них кассовый метод. Услуги какого рода они предоставляют?иск писав:187.10. Платники податку, які постачають теплову енергію, природний газ (крім скрапленого), надають послуги з транспортування та/або розподілу природного газу, водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом.Скрытый текст
vika23 писав: Если предприятие работает по кассовому методу, тогда в чем вопрос? Они правильно сделали. И то, что они бюджетники здесь вообще ни при чем.
Також за операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб’єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку відповідно до пп.14.1.266 п.14.1 ст.14 ПКУ (п.187.1 ст.187 ПКУ).
-
Jane_2017
- Просвещенный

- Дякував (ла): 15 разів
- Подякували: 20 разів
Добрый день! Хотела получить совет. Ситуация : директор расплачиваясь на кассе, сдачу кидает 5,00 грн на пополнение телефона . Киевстар прислал нн с учетом этой суммы. Что делать с нн? Я ее не включаю в налоговый кредит. А 6442 списываю на 949. Правильно ли это?
-
КамЛ
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 1296 разів
Jane_2017 писав:Добрый день! Хотела получить совет. Ситуация : директор расплачиваясь на кассе, сдачу кидает 5,00 грн на пополнение телефона . Киевстар прислал нн с учетом этой суммы. Что делать с нн? Я ее не включаю в налоговый кредит. А 6442 списываю на 949. Правильно ли это?
Поговорите с ним, чтобы он этого не делал. Я раньше делала так: 5,00 грн ставила в доход (Д 631 К 719 (746)), а сумму НДС брала в кредит.