= НІКЧЕМНІ ПРАВОЧИНИ: опыт, практика, защита =

Пенсионер
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 71 раз
Подякували: 150 разів

Повідомлення Пенсионер »

aLisa1910 писав:Всем добрый день! Сегодня получили Постановление Окружного административного суда Киева - полностью удовлетворили наге исковое заявление и отменили НУры, также получили "ухвалу" о закрытии делопроизводства по отношению ответчика Миндоходов. (дело №826/5217/13-а). Ждём дальше, будет ли местная ГНИ подавать апеляцию, о результатах также напишу.
Налоговая аппеляцию будет подавать у них така установка -все подавать до вышки. Успехов!

IN_NOCHKA
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 224 рази
Подякували: 1085 разів

Повідомлення IN_NOCHKA »

Енни писав:Уважаемые форумчане,После долгих споров (уговоров) и разногласий с гни, (по одному из наших поставщиков) нас признали якобы "тразетерами" и теперь будут "стучаться" к покупателям с тем же- снять кредит, доплатить прибыль. Подскажите, покупатель может от этого отбиться, ведь он тоже продал его дальше ,вернее товар купленный у нас заложил в свое производство и продал конечному потребителю,скорее физ.лицу.
Теперь я думаю с нами работать никто не будет, и что лучше или транзетер или суд? И может ли где-то эта цепочка "оборваться"?
Все-таки наверное суд,тогда в случае выиграша,цел покупатель и мы,проиграша мы крайние, так?
О ужас какой-то тупик.....
Зовсім недавно не пам"ятаю в якій темі бачила повідомлення, підприємство також визнали транзитером, зняли з них і ПЗ і ПК, видали їм чистий акт, і пішли до їхніх контрагентів. Фірма вирішила боротись. Накатали листи в податкову, що в декларації за _____ подавались наступні данні_____, реєстр формувався на підставі ПН_____, і головне на підставі чого, як і КИМ були змінені данні в базі данний ДПА. Просимо надати відповідь письмово. Всі данні відновили і до контрагентів не чіплялись.

Здається це була "Беседка". Пошукайте

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 789 разів
Подякували: 1308 разів

Повідомлення Альона1 »

Моя фірма знову потрапила до категорії "вигодонабувач". Контрагенту присвоїли не транзитера , а ймовірну "податкову яму", що це ознчає.

aLisa1910
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 212 разів
Подякували: 324 рази

Повідомлення aLisa1910 »

Всё правильно. Но я слышала, что есть у них и так называемая "НЕЦЕЛЕСООБРАЗНОСТЬ" апеляционной жалобы. Не хочеться звонить в ГНС узнавать. Всем спасибо за подержку.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Є і таке, але це вирішуєьться на рівні керівника і самі знаєте як.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Хто небудь чув про таке чудо і що воно означає:

ДПАУ розробила комплексну систему запобігання та протидії тінізації економіки

ДПАУрозробила комплексну систему запобігання та протидії тінізації економіки, яка запроваджується у два етапи: I -- до 01.01.2012 р. і II -- до 01.01.2014 р. (неофіційний текст від 01.07.2012 р.).

Завданнями антитіньової системи визначено руйнування схем мінімізації податкових зобов'язань, виявлення та припинення протиправної діяльності суб'єктів господарювання і ліквідацію схем ухилення від оподаткування підприємств-вигодонабувачів.

Система складається з 30 додатків, якими в основному є:

-- алгоритми та критерії відбору платників податків для відпрацювання, наприклад, за такими категоріями, як «вигодонабувач», «транзитер» та «податкова яма»;

-- порядки та механізми відпрацювання відібраних платників.

Окремої уваги заслуговують такі додатки:

-- карта тіньового сектора економіки України, на якій усі області поділено на три категорії: з низькою, середньою та високою кількістю ризикових суб'єктів господарювання і ризикового податкового кредиту;

-- алгоритм проведення заходів про відмову в прийнятті податкових накладних в ЄРПН.

Наприклад, алгоритм визначення підприємств -- «податкових ям» передбачає щомісячну оцінку за такими 10 критеріями:

-- не здана (не прийнята) декларація;

-- сума розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов'язаннями становить понад 1 млн грн;

-- кількість працівників менше 5 осіб;

-- статутний фонд менше 200 тис. грн;

-- балансова вартість основних засобів менше 10 тис. грн;

-- директор та бухгалтер -- одна особа;

-- середньомісячний обсяг операцій у декларації з ПДВ понад 1 млн грн;

-- різниця суми задекларованого податкового кредиту порівняно з попереднім місяцем понад 1 млн грн;

-- стан платника не є основним (4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 18, 19, 21, 22, 23, 32);

-- формування податкового кредиту за рахунок власного індивідуального податкового номера.

Ш що означає те що виділено чорним. Як це можна формувати кредит за рахунок власного індивідуального податкового номера???? І що це за алгритм про відмову в прийняті податкових накладних і де знаходиться карта про розподіл тіньового сектору.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

Альона, напішіть мені Вашу електрону адресу, кину Вам пояснення)
Знайшла електрону адресу, яку Ви мені колись давали, кинула туди. Якщо не отримаєте, пішіть.

IN_NOCHKA
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 224 рази
Подякували: 1085 разів

Повідомлення IN_NOCHKA »

Evelina писав:Альона, напішіть мені Вашу електрону адресу, кину Вам пояснення)
Знайшла електрону адресу, яку Ви мені колись давали, кинула туди. Якщо не отримаєте, пішіть.
і мені пояснення до цього..... inesa1@bigmir.net

Анюша
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Анюша »

Коллеги, подскажите пжл.
Я получила копию приказа и направление на внеплановую документальную невыездную проверку. Начало - с сегодняшнего дня.
Приказ, на мой взгляд, противоречит действующему законодательству, проверка незаконна.

А теперь внимание вопрос #smile3#
Если я таки подаю с описью копии документов для проверки, то потом смогу ли обжаловать в суде "недействительность" приказа? Или подача документов уже означает, что я с проверкой согласна? И должна ли я подавать копии документов для проверки, если я ранее подавала ЭТИ ВСЕ копии, когда получала запросы по взаимоотношениям с контрагентом?

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

Анюша писав:Коллеги, подскажите пжл.
Я получила копию приказа и направление на внеплановую документальную невыездную проверку. Начало - с сегодняшнего дня.
Приказ, на мой взгляд, противоречит действующему законодательству, проверка незаконна.

А теперь внимание вопрос #smile3#
Если я таки подаю с описью копии документов для проверки, то потом смогу ли обжаловать в суде "недействительность" приказа? Или подача документов уже означает, что я с проверкой согласна? И должна ли я подавать копии документов для проверки, если я ранее подавала ЭТИ ВСЕ копии, когда получала запросы по взаимоотношениям с контрагентом?
Если допускаете к проверке- значит с ней согласны и потом уже в суде недействительность приказа не будет иметь никакой силы- роль будет играть акт проверки. А копий они могут требовать сколько угодно, лично у меня рекорд - 6 пакетов одинаковых с разными промежутками, я уже себе лишний экземпляр сделала, чтобы каждый раз первичку не беспокоить.

Відповісти

Повернутись до “Перевірки, штрафи”