=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

lely@ писав:Подскажите пожалуйста, на счет поступили деньги согласно договора, но отгрузки товара не было, то есть аванс. Я в налоговой а именно "Номенклатура товарів/послуг продавця" могу написать предоплата за товар согласно договора?На данный момент нет информации какой именно будет товар отгружаться. Спасибо!

Обратите внимание, что номенклатура товаров/услуг - это один из спискa обязательных реквизитов налоговой накладной, бeз которого онa не соответствует требованиям cт. 201 НКУ. Поэтoму в графе 3 «Номенклатура товаров/услуг продавцa» нельзя делать записи типа «предоплата по договору», «аванс» или подобные им. Здесь необходимо указать номенклатуру постaвки (наименование) товаров (услуг).

Вы же что-то планируете отгружать. Выписываете НН на сумму предоплаты, указываете предварительную номенклатуру, количество и цену.
При отгрузке, если что-то у Вас поменяется, сделаете к это НН нулевой РК датой отгрузки.

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 682 рази
Подякували: 1964 рази

Повідомлення Маруся10 »

cometa писав:
lely@ писав:Подскажите пожалуйста, на счет поступили деньги согласно договора, но отгрузки товара не было, то есть аванс. Я в налоговой а именно "Номенклатура товарів/послуг продавця" могу написать предоплата за товар согласно договора?На данный момент нет информации какой именно будет товар отгружаться. Спасибо!

Обратите внимание, что номенклатура товаров/услуг - это один из спискa обязательных реквизитов налоговой накладной, бeз которого онa не соответствует требованиям cт. 201 НКУ. Поэтoму в графе 3 «Номенклатура товаров/услуг продавцa» нельзя делать записи типа «предоплата по договору», «аванс» или подобные им. Здесь необходимо указать номенклатуру постaвки (наименование) товаров (услуг).

Вы же что-то планируете отгружать. Выписываете НН на сумму предоплаты, указываете предварительную номенклатуру, количество и цену.
При отгрузке, если что-то у Вас поменяется, сделаете к это НН нулевой РК датой отгрузки.
у меня такая была ситуация и я даже звонила инспектору, что мол сделали предоплату а товар не известен, и мне сказали что выписывайте - предоплата согласно дог. № и от какого числа, а потом уже по факту реализации на остальные 0,5 выписывать правильно по накладной

Sveta2015
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення Sveta2015 »

Маруся10 писав:
Sveta2015 писав:
Маруся10 писав: так
А з "0" ставкою і де можна про це почитати?#blush#
у меня перевозки я выписываю с 0% и експед услуги с 20% в одной налоговой
0% та 20% - да. А якщо товар звільнений - то виходить не можна "При одночасному постачанні одному покупцю як оподатковуваних товарів/послуг, так і тих, що звільнені від оподаткування, продавець повинен виписати окремі ПН, бо не допускається заповнення в одній ПН одночасно графи 11 та граф 8, 9 і 10 (п. 9 Порядку N 1379). Дане правило НЕ ПОШИРЮЄТЬСЯ на одночасне постачання товарів/послуг, що оподатковуються за основною і нульовою ставкою. У такому разі складається ОДНА ПН.

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Маруся10 »

Sveta2015 писав:
Маруся10 писав:
Sveta2015 писав: А з "0" ставкою і де можна про це почитати?#blush#
у меня перевозки я выписываю с 0% и експед услуги с 20% в одной налоговой
0% та 20% - да. А якщо товар звільнений - то виходить не можна
тогда двумя

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Маруся10 писав:
cometa писав:

у меня такая была ситуация и я даже звонила инспектору, что мол сделали предоплату а товар не известен, и мне сказали что выписывайте - предоплата согласно дог. № и от какого числа, а потом уже по факту реализации на остальные 0,5 выписывать правильно по накладной
Такого понятия "сказал" инспектор не существует при проверке. Есть НКУ.
Если Вы оказываете услуги- то можно написать % от услуги. Если Вы продаете товар, продукцию- то пишется номенклатура в обязательном порядке. Слово предоплат вообще не пишется в НН.
Если эта номенклатура потом меняется, то делается нулевой РК.

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Маруся10 »

cometa писав:
Маруся10 писав:
cometa писав:

Если Вы оказываете услуги- то можно написать % от услуги. Если Вы продаете товар, продукцию- то пишется номенклатура в обязательном порядке. Слово предоплат вообще не пишется в НН.
да сори забыла написать, что потом делается РК на предоплату пустая

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Маруся10 писав: да сори забыла написать, что потом делается РК на предоплату пустая
Маруся10, не пустая, а нулевой РК и корректируется номенклатура.
Но вот кто в Сумах мог дать такую консультацию - большой вопрос?
Я судилась с Сумской налоговой, по причине НЕПРАВИЛЬНОГО ЗАВЕРЕНИЯ копий документов к дод 8 (старая дека)
Надо было по стандарту (по их мнению), а я по-старинке "копия вирна-подпись-печать")))

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Маруся10 »

Лапа писав:
Маруся10 писав: да сори забыла написать, что потом делается РК на предоплату пустая
Маруся10, не пустая, а нулевой РК и корректируется номенклатура.
Но вот кто в Сумах мог дать такую консультацию - большой вопрос?
Я судилась с Сумской налоговой, по причине НЕПРАВИЛЬНОГО ЗАВЕРЕНИЯ копий документов к дод 8 (старая дека)
Надо было по стандарту (по их мнению), а я по-старинке "копия вирна-подпись-печать")))
я имела ввиду "пустая" - это исправление номеклатуры, а сумму не трогать

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Маруся10 писав:
Скрытый текст
cometa писав:
Маруся10 писав: у меня такая была ситуация и я даже звонила инспектору, что мол сделали предоплату а товар не известен, и мне сказали что выписывайте - предоплата согласно дог. № и от какого числа, а потом уже по факту реализации на остальные 0,5 выписывать правильно по накладной
Згідно з п. 201.7 ПКУ та п. 17 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 22.09.2014 р. № 957 (далі — Порядок № 957), податкову накладну складають, зокрема, на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).
Однак у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» цього документа не можна робити запис на кшталт: «передоплата за договором», «аванс» або щось на зразок цього. У разі якщо на дату отримання авансу (часткової передоплати) платник ПДВ — постачальник іще точно не знає, які товари (послуги) він відвантажуватиме (надаватиме) першими, у графі 3 податкової накладної необхідно вказати орієнтовну номенклатуру поставки (найменування) товарів (послуг). Адже це один з обов’язкових реквізитів податкової накладної, без якого вона не відповідає вимогам ст. 201 ПКУ. Якщо ж надалі платник відвантажуватиме інші товари, аніж ті, що фігурують у податковій накладній, складеній на аванс, то на дату такого відвантаження слід скласти розрахунок коригування. За допомогою останнього змінюють номенклатуру в такій податковій накладній. У такому розрахунку коригування в одних рядках зазначають показники кількості зі знаком «мінус» щодо товарів, номенклатура яких виправляється, а в інших рядках — зі знаком «плюс» стосовно товарів, які фактично постачаються на їх заміну. Водночас у графі 2 такого розрахунку коригування зазначають причину коригування — «зміна номенклатури». Аналогічні роз’яснення містить підкатегорія 101.07 системи «ЗІР».

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Маруся10 »

Nadiy писав:
Маруся10 писав:
Скрытый текст
cometa писав: Такого понятия "сказал" инспектор не существует при проверке. Есть НКУ.
Згідно з п. 201.7 ПКУ та п. 17 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 22.09.2014 р. № 957 (далі — Порядок № 957), податкову накладну складають, зокрема, на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).
Однак у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» цього документа не можна робити запис на кшталт: «передоплата за договором», «аванс» або щось на зразок цього. У разі якщо на дату отримання авансу (часткової передоплати) платник ПДВ — постачальник іще точно не знає, які товари (послуги) він відвантажуватиме (надаватиме) першими, у графі 3 податкової накладної необхідно вказати орієнтовну номенклатуру поставки (найменування) товарів (послуг). Адже це один з обов’язкових реквізитів податкової накладної, без якого вона не відповідає вимогам ст. 201 ПКУ. Якщо ж надалі платник відвантажуватиме інші товари, аніж ті, що фігурують у податковій накладній, складеній на аванс, то на дату такого відвантаження слід скласти розрахунок коригування. За допомогою останнього змінюють номенклатуру в такій податковій накладній. У такому розрахунку коригування в одних рядках зазначають показники кількості зі знаком «мінус» щодо товарів, номенклатура яких виправляється, а в інших рядках — зі знаком «плюс» стосовно товарів, які фактично постачаються на їх заміну. Водночас у графі 2 такого розрахунку коригування зазначають причину коригування — «зміна номенклатури». Аналогічні роз’яснення містить підкатегорія 101.07 системи «ЗІР».
у меня было так, тогда не знала что делать , а сейчас хорошо есть вы - помощники.
поступила предоплата я выписала НН с номенклатурой - предоплата зг.дог., потом сделала РК с змыною номенклатуры, и на остальные 0,5 товара по реализации выписала НН уже с номенклатурой товара

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”