Звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій

Особливості бухгалтерського і податкового обліку в неприбуткових організаціях
O'Rybka
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 85 разів
Подякували: 99 разів

Повідомлення O'Rybka »

Витрати формуються діяльністю організації, це не витрати на отримання %% банка. Ці відсотки слугують лише джерелом перекриття витрат, які понесені організацією для вирішення соціально-економічних проблем (наголошую соціально...). У комерційних підприємств %% - це збільшення прибутку. Оскільки за своєю суттю %% - це не доходи, а прибуток. Це якщо по поверхні.

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Марта2013 »

Ірина NGO писав:
O'Rybka писав:Коли мені банк такі %% на поточний рахунок поклав. Тоді Дт31 Кт684. Все вірно по П(С)БО 15. Зазвичай %% банка виплачують або періодично в останній день місяця, або по завершенню депозитного строку (ну різні ж відсотки банк нараховує). Тож звітний період по визнанню у мене, зазвичай, збігається з періодом їхнього зарахування на р/р.
ОК.
Нехай це буде 100 грн.
Вони опиняються на К 791 рахунку.
Як сформувати витрати на ці 100 грн? За рахунок чого?
Теж маю аналогічну проблему:
нараховані % проводжу: дт 311 кт. 732. В нас будівельний ЖБК ( статус неприбутковаго до 01.08.17 р.) . Фактично ці кошти з дт. 311 спрямовуються на витрати ( будівництво будинку). Я їх поклала на 15 рах. , тобто дт.15 кт 732.

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

Якщо доходи неприбуткових організацій- це кошти , які надходять для цільового використання , то і витрати мають бути кошти! Значить все таки звіт про використання доходів заповнюємо виходячи з оборотів по банку та касі, а не бухгалтерські доходи -витрати як ми звикли в комерційних підприємств?

Ірина NGO
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Ірина NGO »

O'Rybka писав:Витрати формуються діяльністю організації, це не витрати на отримання %% банка. Ці відсотки слугують лише джерелом перекриття витрат, які понесені організацією для вирішення соціально-економічних проблем (наголошую соціально...). У комерційних підприємств %% - це збільшення прибутку. Оскільки за своєю суттю %% - це не доходи, а прибуток. Це якщо по поверхні.
Я це розумію.
Питання в тому, що за цільовим фінансуванням нарахування видатків = нарахуванню доходу. Так? Тому, ФР = 0.
А % банку попадають на К 791 без паралельного нарахування видатків. Так? Тому ФР не дорівнює 0? Нє? Чи хтось робить якісь проводки, аби був 0?

Ірина NGO
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Ірина NGO »

Марта2013 писав:
Ірина NGO писав:
O'Rybka писав:Коли мені банк такі %% на поточний рахунок поклав. Тоді Дт31 Кт684. Все вірно по П(С)БО 15. Зазвичай %% банка виплачують або періодично в останній день місяця, або по завершенню депозитного строку (ну різні ж відсотки банк нараховує). Тож звітний період по визнанню у мене, зазвичай, збігається з періодом їхнього зарахування на р/р.
ОК.
Нехай це буде 100 грн.
нараховані % проводжу: дт 311 кт. 732. В нас будівельний ЖБК ( статус неприбутковаго до 01.08.17 р.) . Фактично ці кошти з дт. 311 спрямовуються на витрати ( будівництво будинку). Я їх поклала на 15 рах. , тобто дт.15 кт 732.
А потім 732 792

Бух.прибуток на відміну від обліку цільового фінансування, де ФР=0.

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

Ірина NGO писав:
Марта2013 писав:
Ірина NGO писав: ОК.
Нехай це буде 100 грн.
А потім 732 792

Якби ми були комерційним підприємством- абсолютно згідна! Я би нізащо не робила дурної проводки дт732 кт. 15, а сформувала би доходи по кт. 79 рах. В моєму ж випадку сольдо на 79 рах.-доходи або витрати (чого в принципі не має бути). #umbr# Додам, що я паралельно веду комерційні підприємства. Можливо тому ніяк не можу переналаштувати себе на облік без доходів і витрат.#g_cray2#

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

Марта2013 писав:
Ірина NGO писав:
Марта2013 писав: Теж маю аналогічну проблему:
А потім 732 792

Якби ми були комерційним підприємством- абсолютно згідна! Я би нізащо не робила дурної проводки дт732 кт. 15, а сформувала би доходи по кт. 79 рах. В моєму ж випадку сольдо на 79 рах.-доходи або витрати (чого в принципі не має бути). #umbr# Додам, що я паралельно веду комерційні підприємства. Можливо тому ніяк не можу переналаштувати себе на облік без доходів і витрат.#g_cray2#
Крім того, не розумію що показувати все таки в звіті про фін. результати? Буду показувати в інших доходах суму отриманих %, і в витратах цю ж суму. Фін. рез.=0. Правда, не розумію що ліпити в звіті про використання доходів #umbr# . Буду показувати в доходах всю суму цінадходжень коштів по 31 рах., а в видатках - кредитові обороти по 31 рах. І як податкова буде співставляти звіт з балансом? #g_witch# . Якщо в прибуткових все зрозуміло: здаємо баланс+Ф.2 і співставляєсо з деклар. по прибутку, то тут нічого нічогісенько не розумію.#cray#

Ірина NGO
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Ірина NGO »

Марта2013 писав:
Марта2013 писав:
Ірина NGO писав:

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель