Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Леля Александровна писав:
Inna Medvetska писав:
Леля Александровна писав:Всем доброе утро))
Подскажите, пожалуйста, у меня ошибка в названии предприятия. Как мне корректировку делать? Кто ее должен регистрировать?
реєструєте ви. робите корегування, де заповнюєте всі реквізити вірно.
а в табличній частині щоб зареєструвалося заповнюєте щоб стало "0"
не совсем поняла по поводу табличной части
податкова дала роз*яснення, що при виправлені показників податкової, які не впливають на вартісні показники, частину з товарами можна не заповнювати, а залишити пустою, але на даний момент такі рк не пропускає сервер для реєстрації.
тому для виправлення назви треба заповними товари як в податковій спочатку +, потім -. в ітозі у вас буде 0 і правильна назва покупця

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

Midori писав:Доброго дня, я все так же не можу зареєструвати від`ємну РК до податкової зареєстрованої в січні. Контрагент прислав в медок. На телефонній гарячій лінії медка, дали наступну відповідь. РК до податкових накладних виписаних в січні реєструє продавець, навіть якщо повернення було в лютому..... Щось мої лижі вже геть не їдуть)) Може хтось якось зарадить?. Буду дуже вдячна.
Так и есть...
У межах системи електронного адміністрування ПДВ з 01.02.2015 запроваджується такий порядок реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної.
Розрахунок коригування, складений постачальником товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу – платнику податку, підлягає реєстрації в ЄРПН:
постачальником (продавцем) товарів (послуг), якщо передбачається збільшення суми компенсації їх вартості на користь такого постачальника або якщо коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суму компенсації;
отримувачем (покупцем) товарів (послуг), якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів (послуг) їх постачальнику, для чого постачальник надсилає складений розрахунок коригування отримувачу. При цьому постачальник товарів (послуг) має право зменшити суму податкових зобов'язань за таким розрахунком коригування після його реєстрації в ЄРПН отримувачем.
Это цитата из письма ГФС № 5292/7/99-99-19-03-02-17.

Леля Александровна
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази

Повідомлення Леля Александровна »

Inna Medvetska писав:
Inna Medvetska писав: реєструєте ви. робите корегування, де заповнюєте всі реквізити вірно.
а в табличній частині щоб зареєструвалося заповнюєте щоб стало "0"
не совсем поняла по поводу табличной части
податкова дала роз*яснення, що при виправлені показників податкової, які не впливають на вартісні показники, частину з товарами можна не заповнювати, а залишити пустою, але на даний момент такі рк не пропускає сервер для реєстрації.
тому для виправлення назви треба заповними товари як в податковій спочатку +, потім -. в ітозі у вас буде 0 і правильна назва покупця
То есть, у меня должно быть две строки в табличной части? Одна как есть, а вторая с "-"??

Larabara
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 122 рази

Повідомлення Larabara »

Midori писав:Доброго дня, я все так же не можу зареєструвати від`ємну РК до податкової зареєстрованої в січні. Контрагент прислав в медок. На телефонній гарячій лінії медка, дали наступну відповідь. РК до податкових накладних виписаних в січні реєструє продавець, навіть якщо повернення було в лютому..... Щось мої лижі вже геть не їдуть)) Може хтось якось зарадить?. Буду дуже вдячна.
У меня тоже была коректировка на нн выписанную в январе.Коректировку регистрировала я ( поставщик) так как мой покуталель не смог зарегистрировать.В МЕДке в 27 обновлении почитайте :
Змінено процедуру реєстрації Розрахунку коригування, якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику. Розрахунки коригувань на Податкові накладні з датою виписки до 01.02.2015 р. реєструються ПРОДАВЦЕМ! Розрахунки коригувань на Податкові накладні з датою виписки після 01.02.2015 р. реєструються ПОКУПЦЕМ!

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Inna Medvetska писав:
Леля Александровна писав: не совсем поняла по поводу табличной части
То есть, у меня должно быть две строки в табличной части? Одна как есть, а вторая с "-"??
так

Kalinda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 710 разів

Повідомлення Kalinda »

И.О. писав:
Kalinda писав:
И.О. писав: Я вот сейчас с целью обнуления НН с неправильной датой делаю РК, но зарегистрировать сама его не могу. В медке доступно только отправка контрагенту. Видимо потому, что я уменьшаю сумму своих НО. Если б РК был нулевой, то зарегилось бы нормально. Если покупатель не захочет принимать РК, то просто не буду неправильную НН включать в деку.
Так то оно так,не включите в деку,но в ЕДРПН-то она есть.Возникают расхождения,что не желательно.Просто игнорировать-это в 2014 можно было.Теперь вот ежедневно буду пробовать регистрировать Рк,пока их измором не возьму.
Так проблема в том, что я даже на регистрацию не могу РК отправить с минусом в обязательствах.
Один вопрос решила-контрагент подписал и отправил РК,мне пришла квитанция о том,РК зарегистрирован.Теперь буду бодаться с возвратами прошлогоднего товара.Где взять силы???#bye#

Kalinda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 710 разів

Повідомлення Kalinda »

Я в пятницу успешно зарегистрировала РК на возврат к январскому товару.Создала-подписала-отправила покупателю-те утвердили- и я РК отправила .Квитанции пришли успешно.

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

*Марго* писав:Подскажите пожалуйста, если я делаю корриктировку НН , для изменения фамилии , нужно, ли писать номенклатуру , количество и цену в документе???
Как разбирались нет не нужно, но пока такие корректировки (пустые) налоговая не принимает..

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

Любознательная писав:Виправлення помилок у податкових накладних: контролери поквапились із роз’ясненнями
http://www.interbuh.com.ua/ru/documents/onenews/60351
Нещодавно контролери надали свої рекомендації стосовно застосування норм п. 192.1 ПКУ під час виправлення помилок у податковій накладній, які не пов'язані зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг (лист ДФСУ від 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17).
Ми його прокоментували в матеріалі «Виправлення помилок у податкових накладних і реєстрація розрахунків коригувань у ЄРПН: сенсаційні роз’яснення ДФСУ» газети № 34/2015.
Та коли дійшло до практичного застосування, виявилося, що програмна частина Єдиного реєстру податкових накладних не може виконати рекомендацій листа й не реєструє оформлених розрахунків коригування.
У телефонній розмові податківці (ДФС) стверджують, що ситуацію виправлять найближчим часом. А тим, кому не вдалося зареєструвати свій розрахунок коригування, складений згідно із рекомендаціями з листа, контролери пропонують повторити спробу пізніше.
Есть ли новости по этому вопросу?

Midori
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення Midori »

Kalinda писав:
Я в пятницу успешно зарегистрировала РК на возврат к январскому товару.Создала-подписала-отправила покупателю-те утвердили- и я РК отправила .Квитанции пришли успешно.
Наскільки я зрозуміла РК від`ємного значення реєструе продавець?

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”