Новый отчет по НДФЛ

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Ув. Налоговик! я с вами согласна ,кроме п.14 мне инспектор сказала ,что рисовать ее нужно чистой.... с вычетом налогов и сборов

Irinka.feo
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Irinka.feo »

Налоговик писав:
Irinka.feo писав:И еще одна задачка, может кто подскажет решение,я уже голову сломала, а в ГНИ мне не смогли ничего ответить.

На 01.01.2011 г.: задолженности по з/плате нет
с-до по Дт 641(НДФЛ) -171,12 грн
За январь 2011 г: начислено з/платы -5181 грн.
удержан НДФЛ - 262,56 грн.
перечислено НДФЛ -331,65 грн.
выплачено з/пл на руки - 2849 грн.
На 31.01.2011г.: задолженность по з/плате чистыми (Кт 661) - 1882,92 грн.
с-до по Дт 641(НДФЛ) -240,21 грн

Как при таком раскладе будет выглядеть декларация за январь.
Переплата по НДФЛ возникает из-за того, что при выплате аванса льготу не учитываем, а з/плата такая, что у многих работников с льготой в конце месяца НДФЛ=0, а при авансе перечисляем НДФЛ по полной программе
Сальдо по ПДФО (171,12) залишилось в 2010 году. Якщо ви його відобразили в 1-ДФ, то може ще можно шось буде і доказати, але .... Я думаю ви там відображали, що нарахували те і перерахували, а піднімати всі Ваші 1-ДФ і звіряти скільки в кого переплати податківці звіряти не будуть!
1: 5181
2: 2849
3: 262,56
4: 331,65
5: 0
6: 0
7: 262,56
14: 1882,92 чистими + ПДФО + інші утримання.
Цитата з роз"яснення : - "У рядку „14” вказується сума невиплачених доходів за звітний місяць, сума податку з якої відображається у рядку 06 Декларації." У Вас податок перерахований, але цю строчку треба заповнювати, а з роз"яснення виходить шо треба "грязними" зарплату, так як слова "з якої", я так понімаю шо з чистих не утримуеться податок, ПДФО утримується з нарахованої суми!!!!
Ось і "белеберда" получається: 1-ша строчка - нараховано "грязними" , 2-га - "чистим", 14 - опять "грязні" Бреееед.
У кого які ще будуть пропозиції!
15: 0
Естественно переплату по НДФЛ в 1ДФ я не показывала. Но почему я должна ее дарить бюджету, на каком основании? У меня в первичных документах все четко, сколько начислено, сколько перечислено, все документы в наличии. Я ее думала поставить в стр.15 с "-".OPZ такой вариант принимает и ошибки не выдает.
Я в принципе себе в черновике почти также сделала, только в стр.14 поставила чистую з/плату.Вообще в моем случае получается неувязка. В стр. 7 в обязательства попадает вся сумма НДФЛ за месяц, хотя з/плата не вся выплачена.По идее я должна что-то поставить в стр.6, но как посчитать эту сумму, если при не выплаченной з/плате НДФЛ перечислен даже больше чем надо

Налоговик
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Налоговик »

Константа писав:Ув. Налоговик! я с вами согласна ,кроме п.14 мне инспектор сказала ,что рисовать ее нужно чистой.... с вычетом налогов и сборов
Возможно "инспектор " не читав їхнього ж роз"яснення, там чітко написано, ще повторюсь , ..., сума податку з якої відображається у рядку 06! з якої не може утримуватись податок з "чистого" невиплаченого доходу. Об"ясніть "инспектору". Ну якщо закрити очі і заповнювати "в сліпу" тода можно і в першу поставити теж "чисти" дохід! Правда?, як на те пішло!
А рядок 06 з роз"яснення: - "У рядку „06” вказується сума податку на доходи фізичних осіб, яка нарахована (утримана) з доходів у звітному (податковому) періоді, але не перерахована до бюджету у зв’язку з невиплатою (ненаданням) доходів повністю або частково по терміну, визначеному у рядку 7 Декларації. У разі повної виплаті доходів та перерахованому податку за звітний місяць (рядки 14 та 06 = 0)" Ще останні скобки в вашому випадку вообще не понять! На пальцях то понятно, перерахували зразу, але як .... - ПДФО це не Ваші гроші, а найманих осіб і т.д. і т.п. ви ПОДАТКОВИЙ АГЕНТ, ви тільки нараховуєте і перераховуете цей податок,
ще цитатка з роз"яснення: -"зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що нараховуються (виплачуються) такій особі, та є податковими агентами відповідно до пп.14.1.180. п.14.1. статті 14 Кодексу."
- Виникає питання де взяли Ви 331,65 в січні місяці?, як що ви повинні були перерахувати тільки ПДФО з авансу. Так що питань більше ніж відповідей!

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Налоговик писав:
Константа писав:Ув. Налоговик! я с вами согласна ,кроме п.14 мне инспектор сказала ,что рисовать ее нужно чистой.... с вычетом налогов и сборов
Возможно "инспектор " не читав їхнього ж роз"яснення, там чітко написано, ще повторюсь , ..., сума податку з якої відображається у рядку 06! з якої не може утримуватись податок з "чистого" невиплаченого доходу. Об"ясніть "инспектору". Ну якщо закрити очі і заповнювати "в сліпу" тода можно і в першу поставити теж "чисти" дохід! Правда?, як на те пішло!
А рядок 06 з роз"яснення: - "У рядку „06” вказується сума податку на доходи фізичних осіб, яка нарахована (утримана) з доходів у звітному (податковому) періоді, але не перерахована до бюджету у зв’язку з невиплатою (ненаданням) доходів повністю або частково по терміну, визначеному у рядку 7 Декларації. У разі повної виплаті доходів та перерахованому податку за звітний місяць (рядки 14 та 06 = 0)" Ще останні скобки в вашому випадку вообще не понять! На пальцях то понятно, перерахували зразу, але як .... - ПДФО це не Ваші гроші, а найманих осіб і т.д. і т.п. ви ПОДАТКОВИЙ АГЕНТ, ви тільки нараховуєте і перераховуете цей податок,
ще цитатка з роз"яснення: -"зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що нараховуються (виплачуються) такій особі, та є податковими агентами відповідно до пп.14.1.180. п.14.1. статті 14 Кодексу."
- Виникає питання де взяли Ви 331,65 в січні місяці?, як що ви повинні були перерахувати тільки ПДФО з авансу. Так що питань більше ніж відповідей!
да ничего я разъяснять ей не буду...
а знаю одно- меньше нарисуешь- легче спать)))
увеличить сумму- можно всегда)))

п.с. там просто 1 ДФ не будет биться квартальный ,если рисовать сумму грязными( я о новой форме 1 ДФ)

Налоговик
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Налоговик »

[/quote] да ничего я разъяснять ей не буду...

п.с. там просто 1 ДФ не будет биться квартальный ,если рисовать сумму грязными( я о новой форме 1 ДФ)[/quote]

Ні невірно міркуєте, якщо буде менше спати повинно гірше, в любому розрахунку у податкової заменшення податкового зобов"язяння нараховується штрафна санкція, у розмірі 3 або 5%, та пеня, яку ви будете нараховувати самі згідно кодексу! Ось так.
І збільшити суму ви зможетье тільки зі сплатою штрафної санкції та пені!!!!
11.1 - сума збільшення
і сточка 12 і 13 нараховуєть на строчку 11.1 . Ось так!!!!!

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Налоговик писав:
да ничего я разъяснять ей не буду...

п.с. там просто 1 ДФ не будет биться квартальный ,если рисовать сумму грязными( я о новой форме 1 ДФ)[/quote]

Ні невірно міркуєте, якщо буде менше спати повинно гірше, в любому розрахунку у податкової заменшення податкового зобов"язяння нараховується штрафна санкція, у розмірі 3 або 5%, та пеня, яку ви будете нараховувати самі згідно кодексу! Ось так.
І збільшити суму ви зможетье тільки зі сплатою штрафної санкції та пені!!!!
11.1 - сума збільшення
і сточка 12 і 13 нараховуєть на строчку 11.1 . Ось так!!!!! [/quote]

убейте меня головой об стену)))
если мне инспектор говорит ,что чистый нужно включать ...
кста, а можно поинтересоваться у вас последняя инстанция, вы точно уверены ,что там имелось ввиду когда писали литеру З
далее... я заплатила НДФЛ за весь месяц сразу (переплатила по сути) = мне тоже будет плохо?

п.с. в нашей стране- все ,что я делаю- все НЕ ПРАВИЛЬНО! и это аксиома

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Кстати, мне сейчас по телефону консультации ГНИ в г.Киеве(461-77-00), тоже подтвердили, что в р.01-грязная, а в 02,14-чистая(за минусом всех вычетов)
И как теперь поступить?????

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Тюша писав:Кстати, мне сейчас по телефону консультации ГНИ в г.Киеве(461-77-00), тоже подтвердили, что в р.01-грязная, а в 02,14-чистая(за минусом всех вычетов)
рисовать ,как сказали... а там посмотрим ](*,)

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Хотите "больший"прикол.
Звоню на консультацию "Дебет-Кредит"- там вообще сообщают "щось нове".
По устным консультация в налоговых им насоветовали в 06 и 14 стр. вообще текущую задолженность не ставить.
Но это уже вообще ни в какие ворота. Как по мне -бред.Я с ней посовещалась и мы решили ставить значения, как я выше указывала

Наталья__1982
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 997 разів
Подякували: 1247 разів

Повідомлення Наталья__1982 »

Константа писав:
Тюша писав:Кстати, мне сейчас по телефону консультации ГНИ в г.Киеве(461-77-00), тоже подтвердили, что в р.01-грязная, а в 02,14-чистая(за минусом всех вычетов)
рисовать ,как сказали... а там посмотрим ](*,)
В 02 строке выплата на руки (тобишь чистая), а в 14 строке-грязная, с суммой НДФЛ и ед.взн

Закрито

Повернутись до “Звітність з ПДФО”