Податок на землю і оренда землі

Розділ XII ПКУ
ElenaBuh
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення ElenaBuh »

У меня такая ерунда получилась из-за того, что мне как бухгалтеру ФОПа никто и не говорил о существовании земли, и что ее, точнее здание на ней, ФОП как физ.лицо сдает в аренду, а в итоге, я должна была сдать Декларацию...!!!Арнеда проходит через физика, отчитывайся как ФОП.....

zxcvbnm
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1723 рази
Подякували: 57 разів

Повідомлення zxcvbnm »

ElenaBuh писав:У меня такая ерунда получилась из-за того, что мне как бухгалтеру ФОПа никто и не говорил о существовании земли, и что ее, точнее здание на ней, ФОП как физ.лицо сдает в аренду, а в итоге, я должна была сдать Декларацию...!!!Арнеда проходит через физика, отчитывайся как ФОП.....
Разве если земля оформлена на физлицо (акт на физлицо) и физлицо платит земельный налог (налоговая сама начисляет) и сдается в аренду здание на ней как от ФОПа 3 гр.(вид деятельности здача в аренду помещений) надо сдавать декларацию по земле? Подскажите.

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

zxcvbnm писав:
ElenaBuh писав:У меня такая ерунда получилась из-за того, что мне как бухгалтеру ФОПа никто и не говорил о существовании земли, и что ее, точнее здание на ней, ФОП как физ.лицо сдает в аренду, а в итоге, я должна была сдать Декларацию...!!!Арнеда проходит через физика, отчитывайся как ФОП.....
Разве если земля оформлена на физлицо (акт на физлицо) и физлицо платит земельный налог (налоговая сама начисляет) и сдается в аренду здание на ней как от ФОПа 3 гр.(вид деятельности здача в аренду помещений) надо сдавать декларацию по земле? Подскажите.
297.1. Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:

1) податку на прибуток підприємств;

2) податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об'єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані згідно з цією главою;

3) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 підпункту 293.3.1 пункту 293.3 або підпунктом 1 підпункту 293.3.2 пункту 293.3 статті 293 цього Кодексу;

(Підпункт 3 пункту 297.1 статті 297 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5083-VI від 05.07.2012 )

4) земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності;

5) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

6) збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Лера5
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 279 разів
Подякували: 51 раз

Повідомлення Лера5 »

В налоговой нам сказали платить 3% от денежной оценки земли (у нас аренда), а где прописана эта цифра 3%? Вроде бы в НК не нашла, подскажите, пожалуйста

Ninok
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 879 разів
Подякували: 191 раз

Повідомлення Ninok »

Лера5 писав:В налоговой нам сказали платить 3% от денежной оценки земли (у нас аренда), а где прописана эта цифра 3%? Вроде бы в НК не нашла, подскажите, пожалуйста
Насколько я знаю,3% было в прошлом году...в этом 6%

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

Лера5 писав:В налоговой нам сказали платить 3% от денежной оценки земли (у нас аренда), а где прописана эта цифра 3%? Вроде бы в НК не нашла, подскажите, пожалуйста
В п.275.1 НКУ ставки налога на землю установлены в зависимости от количества населения.
А вот пункт 288.5. Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу:

288.5.1. не може бути меншою:

для земель сільськогосподарського призначення - розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом;

для інших категорій земель - трикратного розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом;

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

И.О. писав:
В п.275.1 НКУ ставки налога на землю установлены в зависимости от количества населения.
А вот пункт 288.5. Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу:

288.5.1. не може бути меншою:

для земель сільськогосподарського призначення - розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом;

для інших категорій земель - трикратного розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом;
блииин, я умудрилась не вписать в ст.5 ставка податку 3%. Дека принята... Это существенная ошибка? на расчеты ведь это значенте не влияет...#blush#

LyudMila76
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7078 разів
Подякували: 1729 разів

Повідомлення LyudMila76 »

мюсля писав:блииин, я умудрилась не вписать в ст.5 ставка податку 3%. Дека принята... Это существенная ошибка? на расчеты ведь это значенте не влияет...#blush#
Податок обрахований вірно, виходячи з 3%, то я думаю, що це не смертельно

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

LyudMila76 писав:
мюсля писав:блииин, я умудрилась не вписать в ст.5 ставка податку 3%. Дека принята... Это существенная ошибка? на расчеты ведь это значенте не влияет...#blush#
да я в общем-то перерисовала все расчеты с прошлогодней деки (у нас ничего не поменялось), только при заполнении не вписала эту ставку#rtfm#

LyudMila76
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7078 разів
Подякували: 1729 разів

Повідомлення LyudMila76 »

мюсля писав:
LyudMila76 писав:
да я в общем-то перерисовала все расчеты с прошлогодней деки (у нас ничего не поменялось), только при заполнении не вписала эту ставку#rtfm#
В мене є такі договора, пояких взагалі стоїть помісячний розмір орендної плати, я також цю графу залишаю пустою, інакше й не може, все ж повторюся, не переймайтеся, не дзвонять, мовчать і Ви мовчіть, все пораховано вірно і#ok#

Відповісти

Повернутись до “Податок на майно”