Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Sniper писав:
Nadiy писав:
jul79 писав:Здравствуйте уважаемые форумчане, подскажите, пожалуйста: в апреле бухгалтер забыла включить в декларацию по НДС две корректировки налоговых обязательств (с минусом), сама декларация тоже вышла с отриц. значением.
Вопросы: 1) могу ли я просто включить эти 2 корректировки в текущем отчётном периоде, или нужно подавать уточнёнку за апрель?
2) если с учётом этих 2-х корректировок увеличивается отрицательное знач. декларации, то нужно ли подавать уточнёнки за последующие месяцы?
1.потрібно подавати ур
2.залежить від того, до якого періоду було від"ємне значення по декларації
После подачи УР за апрель, Уточненку за май в любом случае нужно подать, т.к. минусовое значение измениться за счет УР за апрель. А дальше нужно по цепочке смотреть, как долго тянется минус, столько и сдавать.
— якщо помилка ще не встигла вплинути на розрахунки з бюджетом (помилки, допущені при декларуванні від’ємного значення в ряд. 21), то в цьому випадку достатньо подати один УР за період, в якому допущена помилка. Значення гр. 6 ряд. 21 (з «+» або «-») УР переносять до ряд. 16.2 декларації за той звітний період, в якому подано УР ( п. 5 розд. VI Порядку № 21).

https://buhgalter911.com/uk/news/news-483985.html

якщо всі наступні періоди був мінус, то подається тільки один УР

jul79
УченикУченик
Дякував (ла): 7 разів

Повідомлення jul79 »

Спасибо всем, кто откликнулся. Возник ещё вопрос: делаю уточнёнку в 1с, декларацию делает правильно, додаток1 правильно (пишет неучтённые корректировки), а додаток 2, где как раз и меняется сумма отриц.значения, пустой, что я делаю не так?

Sniper
Гений
Гений
Дякував (ла): 116 разів
Подякували: 187 разів

Повідомлення Sniper »

jul79 писав:Спасибо всем, кто откликнулся. Возник ещё вопрос: делаю уточнёнку в 1с, декларацию делает правильно, додаток1 правильно (пишет неучтённые корректировки), а додаток 2, где как раз и меняется сумма отриц.значения, пустой, что я делаю не так?
Я УР всегда вручную делаю. У меня 1с не заполняет автоматически УР

jul79
УченикУченик
Дякував (ла): 7 разів

Повідомлення jul79 »

Sniper писав:
jul79 писав:Спасибо всем, кто откликнулся. Возник ещё вопрос: делаю уточнёнку в 1с, декларацию делает правильно, додаток1 правильно (пишет неучтённые корректировки), а додаток 2, где как раз и меняется сумма отриц.значения, пустой, что я делаю не так?
Подскажите, а в этом додатке ставить исправленную общую сумму отриц.значения за апрель или сумму на которую корректируется отриц.значение?

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

jul79 писав:
Sniper писав:
Подскажите, а в этом додатке ставить исправленную общую сумму отриц.значения за апрель или сумму на которую корректируется отриц.значение?
різниця по графі 6 УР рядка 21 ==додаток 2

Юлія30
УченикУченик

Повідомлення Юлія30 »

Вита 12 писав:Делаю уточнёнку за 02.2016.

Могу ли я включить в неё входящие зарегистрированные НН за 05.2015 - 12.2015, которые не включали в деку и Дод.5 того периода?

На сегодня 365 дней прошли, но в феврале 2016 ещё ведь можно было включить.

Доброго дня, ми таке зробили та маємо ППР.
Наразі йде адмін оскарження.
Податківці, хоча і цитують свої листи, але як аргумент у рішенні привели Ухвалу Вищого адмін суду від 03.11.2015 року:

"Наведені законодавчі норми розрізняють порядок та строки подання уточнюючих розрахунків та строк формування податкового кредиту за податковою накладною. Адже у випадку зміни платником суми самостійно визначеного податкового кредиту шляхом подання уточнюючого розрахунку коригуються дані податкової звітності минулого періоду; таке коригування є можливим у межах 1095-деного строку. У разі ж включення до податкового кредиту суми ПДВ за податковою накладною, складеною у минулому звітному періоді, формуються дані поточного звітного періоду; при цьому податкова накладна має силу підтверджувального документа лише протягом 365 днів з дати її виписки.
В даному випадку, як вбачається з установлених судами обставин справи, позивач у жовтні 2013 року коригував податковий кредит з ПДВ за декларацією за лютий 2012 року та переносив у часі реалізацію права на податковий кредит за податковими накладними, складеними у лютому 2012 року. Згідно з поданим уточнюючим розрахунком платник змінив суму податкового кредиту за лютий 2012 року"

Судову практику на користь платника податків ще не знайшли((((

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

Юлія30 писав:
http://taxlink.ua/ua/court/yhvala-vishh ... 4-1371-14/

Юлія30
УченикУченик

Повідомлення Юлія30 »

Nadiy писав:
Юлія30 писав:

Спасибо, но у нас другая ситуация:

Нарушение п. 198.6 НК
Суть дела:

1) Податкова накладна виписана 08.2014
2) Сума ПДВ по податковій накладній була включена до податкового періоду у відповідному звітному періоді - Декларації за 08.2014 та 09.2014. Сума БВ підтверджена Довідками.

3) Пізніше, помилково, УР зменшуємо суми БВ.

4) 09.2016 УР до декларації 08.2014,09.2014 виправляємо помилки (повертаємо ту суму, яка була зменшена; збільшуємо суму від. значення, що зараховується до складу под. кредиту)

5) отримуємо ППР про порушення п. 198.6 ПК - не включення у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суми ПДВ за податковою накладною протягом 365 днів (порушення 365 днів)
6) Доказуємо, що використано 1095 днів - виправлення помилки та в межах 365 днів, оскільки віднесено до податкового кредиту у відповід. звітному періоді (УК до декларації за 08.2014,09.2014) тобто 365 днів + консультації податківців про можливість включення сум до податкового кредиту в межах 1095 днів шляхом УР про виправлення помилок.

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

Юлія30 писав:
Nadiy писав:
Юлія30 писав:

Спасибо, но у нас другая ситуация:

Нарушение п. 198.6 НК
Суть дела:

1) Податкова накладна виписана 08.2014
2) Сума ПДВ по податковій накладній була включена до податкового періоду у відповідному звітному періоді - Декларації за 08.2014 та 09.2014. Сума БВ підтверджена Довідками.

3) Пізніше, помилково, УР зменшуємо суми БВ.

4) 09.2016 УР до декларації 08.2014,09.2014 виправляємо помилки (повертаємо ту суму, яка була зменшена; збільшуємо суму від. значення, що зараховується до складу под. кредиту)

5) отримуємо ППР про порушення п. 198.6 ПК - не включення у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суми ПДВ за податковою накладною протягом 365 днів (порушення 365 днів)
6) Доказуємо, що використано 1095 днів - виправлення помилки та в межах 365 днів, оскільки віднесено до податкового кредиту у відповід. звітному періоді (УК до декларації за 08.2014,09.2014) тобто 365 днів + консультації податківців про можливість включення сум до податкового кредиту в межах 1095 днів шляхом УР про виправлення помилок.

я думаю, якщо було заявлено БВ, то період був перевірений, а уточнювати перевірені періоди не можна

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

Шо то я уже уработалась и сама себя запутала: делаю уточненку по ндс - получила РК с минусом по налоговому кредиту, зарегистрировала, но не включила в декларацию. В дод.1 эта рк с "-" или с "+" отображается?

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”