Як виправити помилку в звіті з Єдиного внеску ?

Питання по ЄСВ
stimul
Гений
Гений
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення stimul »

stimul писав:
Nadiy писав:
stimul писав:Добрый день. В сентябре начисленная сумма у одного работника оказалась меньше минималки (за счет отпускных). Показала в отчете и начислила ЕСВ по факту. Хочу исправить. Такой ли ход действий?

1. Скопировала таблицу 6 как скасовуючу за 9 месяц.
2. В скасовуючей форме отобразила только одну строчку с работником, по которому идет исправления. Эта строчка аналогична тому, что я сдала за сентябрь.
3. В початковой форме отображаю "тип нарахувань" 2 (сума заробітку, на яку страхувальником самостійно донараховано суму єдиного внеску) и далее заполняю таблицу правильно.

4. Перелик таблиц автоматом получилась "скасовуюча", а наверное должна быть "додаткова". Но ячейка не активна и вручную исправить не получается.

В итоге таблица 6 скасовуюча подсвечивается красным, как помилкова.
у звіті за жовтень
у таблиці 6 по працівнику заповняєте катЗО-1 тип нарахувань-13 місяць-09 рік-2015 графа 19- сума дорахована графа 21- сума внеску
у таблиці 4 атоматично заповниться рядок 2.5-на суму дорахувань і рядок 3.5.1 - на суму єсв
в табл. 6 графы 15, 17, 18 я оставляю пустыми (при доначислении за 09. 2015). Все так и сделала, ошибок нет. Но может есть какая-то инструкция где можно почитать?
Как лучше сделать: показать в таблице 6 гр. 10 (код типу нарахувань) 2 или 13? Я так понимаю что 13 стваится в случае исправления разницы в результате перерасчета на основании бух. документов (это и попадает в табл. 1 в гр. 2.5 и 3.5.1). А вот если исправление ошибок, та лучше проставить в табл 6 гр. 10 тип нарахувань 2. Это попадет уже в гр. 6.1.1 и 6.4 (тут еще и объяснение причины нужно писать).

ЗаИр
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 124 рази
Подякували: 39 разів

Повідомлення ЗаИр »

Добрый день! Подскажите, в отчёте по ЕСВ в 2012 году в трёх месяцах (в августе, сентябре и декабре) была допущена ошибка в таблице 6 графа 11 (месяц нарахування) указала неправильно месяц. Получаеться вся сумма начислений упала в неправельно указаный месяц. Нужно ли исправлять такую ошибку и как? Где можно подробно почитать?

Модерн
УченикУченик
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Модерн »

Добрый день! Подскажите пожалуйста!!!! Необходимо исправить отчет по ЕСВ за август 2015 г. В отчете таб.6 указано что работник отработал 31 день, соответственно начислена зарплата и сумма ЕСВ, но фактически работник отработал 30 дней. Необходимо уменьшить сумму дохода и сумму ЕСВ. В сентябре 2015 г. все работники уволены. Подскажите как правильно сделать исправление и уменьшить сумму ЕСВ!

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

Модерн писав:Добрый день! Подскажите пожалуйста!!!! Необходимо исправить отчет по ЕСВ за август 2015 г. В отчете таб.6 указано что работник отработал 31 день, соответственно начислена зарплата и сумма ЕСВ, но фактически работник отработал 30 дней. Необходимо уменьшить сумму дохода и сумму ЕСВ. В сентябре 2015 г. все работники уволены. Подскажите как правильно сделать исправление и уменьшить сумму ЕСВ!
В графі 15 таблиці 6 ставляться дні перебування у трудових відносинах, а не відпрацьованих. В серпні 31 кал.день. Все правильно. А якщо у вас у вересні вони звільнені, тоді буде не повний місяць + таблиця 5

VIKS_28
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення VIKS_28 »

Подскажите,пожалуйста,как подать уточненку,если в отчете за август была допущена ошибка в дате увольнения сотрудника?Какие последствия?
Верен ли ход действий?
1.Создаю табл 5 "Скасовуючу" (с теми данными, которые были сданы изначально)
2.Создаю табл 5 "Початкову" (с исправленными данными)
3.Формирую перечень с указанием 2 листов и периодом-август 2015г.
4.Пишу в произвольной форме пояснительную записку и все вместе отправляю

IrinD
Гений
Гений
Дякував (ла): 121 раз
Подякували: 95 разів

Повідомлення IrinD »

Заранее прошу прощения за дурацкий вопрос, но он такой и есть. У моего сотрудника фамилия на украинском языке пишется с апострофом. Я ее в отчетах по ЕСВ укзывала с апострофом, при этом на клавиатуре апостроф набирала на месте русской буквы Ё. А сотрудник мне теперь выносит мозг, говорит, что апостроф на клавиатуре находится на месте украинской буквы Є. То есть я якобы неправильно его фамилию указала в отчете по ЕСВ. Переставить апостроф в принципе не проблема, но у меня возникает вопрос - это мне нужно подавать скасовуючи отчеты на него за все время, или просто следующие отчеты подавать с "новым" апострофом и никто не заметит? потому что это не совсем и ошибка в фамилии.

natason
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 36 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення natason »

Доброго дня! Допоможіть будь ласка порадою: попереднім бухгалтером була допущена помилка в інн співробітника, з невірним інн подавався звіт близько 2-х років. Той період, котрий ще здавався в пенсійний я виправила, лишився невідкоригований період, в которому звіти вже здавалися до податкової. В пенсійному сказали, щоби не звертати зайвої уваги, що можна рік одним звітом відкоригувати, поточним звітом! Я не можу уявити як то зробити? Можливо хтось вже пробував так робити????

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

natason писав:Доброго дня! Допоможіть будь ласка порадою: попереднім бухгалтером була допущена помилка в інн співробітника, з невірним інн подавався звіт близько 2-х років. Той період, котрий ще здавався в пенсійний я виправила, лишився невідкоригований період, в которому звіти вже здавалися до податкової. В пенсійному сказали, щоби не звертати зайвої уваги, що можна рік одним звітом відкоригувати, поточним звітом! Я не можу уявити як то зробити? Можливо хтось вже пробував так робити????
Если в ПФУ так сказали, то это - шутка! Надо исправлять так же, как и в ПФУ, когда появился ЕСВ - за каждый месяц. "Одним отчётом" можно было исправлять очень давно, до ЕСВ, ещё, когда были отчёты по персонификации.

Создаёте по каждому месяцу по этому сотруднику "скасовуючу" и "початкову" табл. 6
[b
V. Виправлення помилок[/b]]2. У разі виявлення страхувальником у Звіті після закінчення звітного періоду помилки в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати Звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць Звіту, відповідну таблицю зі статусом "скасовуюча" з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом "початкова" із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб, при цьому таблиця 6 додатка 4 до цього Порядку повинна містити дані по кожній застрахованій особі окремо.
Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до цього Порядку. При цьому внесення змін до сум нарахованої заробітної плати або доходу та у зв'язку з цим до нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається.
Якщо потрібно повністю скасувати відомості, зазначені в таблицях 5 та 7 додатка 4 до цього Порядку, подаються тільки скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу.
Если работник принимался/увольнялся, уходил в декрет и т.д., то же самое сделать по табл. 5.
Обратите внимание, чтобы не было такой же ошибки в регистрационном номере плательщика налогов - в 1-ДФ, в расчётно-платёжных ведомостях, Приказах, договорах и пр.

Не забудьте поменять на правильные данные в справочниках программ.
Зображення

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

natason писав:Доброго дня! Допоможіть будь ласка порадою: попереднім бухгалтером була допущена помилка в інн співробітника, з невірним інн подавався звіт близько 2-х років. Той період, котрий ще здавався в пенсійний я виправила, лишився невідкоригований період, в которому звіти вже здавалися до податкової. В пенсійному сказали, щоби не звертати зайвої уваги, що можна рік одним звітом відкоригувати, поточним звітом! Я не можу уявити як то зробити? Можливо хтось вже пробував так робити????
Исправление ошибки персониф.данных в отчете ЕСВ https://yadi.sk/d/Q0YmequUkLK65

Исправление суммовых ошибок в отчете ЕСВ https://yadi.sk/d/9721b-tYkLKBx

natason
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 36 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення natason »

Яков писав:
Если в ПФУ так сказали, то это - шутка! Надо исправлять так же, как и в ПФУ, когда появился ЕСВ - за каждый месяц. "Одним отчётом" можно было исправлять очень давно, до ЕСВ, ещё, когда были отчёты по персонификации.

Создаёте по каждому месяцу по этому сотруднику "скасовуючу" и "початкову" табл. 6
[b
V. Виправлення помилок[/b]]2. У разі виявлення страхувальником у Звіті після закінчення звітного періоду помилки в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати Звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць Звіту, відповідну таблицю зі статусом "скасовуюча" з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом "початкова" із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб, при цьому таблиця 6 додатка 4 до цього Порядку повинна містити дані по кожній застрахованій особі окремо.
Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до цього Порядку. При цьому внесення змін до сум нарахованої заробітної плати або доходу та у зв'язку з цим до нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається.
Якщо потрібно повністю скасувати відомості, зазначені в таблицях 5 та 7 додатка 4 до цього Порядку, подаються тільки скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу.
Если работник принимался/увольнялся, уходил в декрет и т.д., то же самое сделать по табл. 5.
Обратите внимание, чтобы не было такой же ошибки в регистрационном номере плательщика налогов - в 1-ДФ, в расчётно-платёжных ведомостях, Приказах, договорах и пр.

Не забудьте поменять на правильные данные в справочниках программ.
В остальных документах все правильно, только отчет по ЕСВ))) Директор, когда ходила править в ПФУ, ей так сказал инспектор, доказываю директору обратное))) Вот думаю, что может что-то пропустила! Спасибо Вам большое!

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”