ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛОК У ПРИБУТКУ

Декларація, уточнення, виправлення помилок.
tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

Оля-ля писав:
Agatha писав:дані з додатка ВП переносяться в стр. 23 або 26 Декларації. Я так розумію, що за рік Дека заповнюється з правильними витратами і доходами. Тобо 30 000 включати. А чере стр. 23 або 26 просто уточнюється фін.результат четвертого квартала, з урахуванням коригувань за 9 місяців. щось таке.
щойно прочитала попередній пост. не згодна., що в 15стр. переносяться дані з дод.ВП. Як на мене, то є стр. 23,26
Но строка 15 дэки называется "Податок за результатами попереднього періоду з урахуванням уточнень". Я думаю туда надо вписывать цифру налога за 9 месяцев, только уже уточнённую додатком ВП. Или я не права???
О чём я и толкую...

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

А может, всё-таки, включить наростающим итогом по статьям расходов. Без всяких Додатков ВП. Это же в пределах одного отчетного периода. Пока совсем не запутались.
Если выявлена ошибка в части неотраженных в отчетности расходов или подтверждены расходы, по которым были утеряны, а затем восстановлены документы, и эти расходы были осуществлены в прошлые отчетные годы, то они отражаются в составе прочих расходов. А если эти выявленные или восстановленные расходы касаются отчетного периода отчетного налогового года, то они отражаются в составе расходов соответствующей группы (себестоимость реализованных товаров, выполненных работ, предоставленных услуг, общепроизводственных расходов, административных расходов и т.п.). Такой порядок учета ранее осуществленных и выявленных или подтвержденных в отчетном периоде расходов закреплен в п.138.11 ст.138 НКУ. При этом указаная норма не различает и не ставит право на учитывание ошибочно не учтенных ранее расходов в зависимость от того, кто их выявлил: сам налогоплательщик, аудиторы при аудиторской проверке или налоговики при налоговой проверке. В любом случае такие расходы имеют право быть в составе расходов.

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Чи може платник податку відобразити у звітній Податковій декларації з податку на прибуток підприємства доходи та витрати, не враховані в попередніх періодах, без заповнення додатка ВП на підставі пп.135.5.12 п.135.5 ст.135 та п.138.11 ст.138 ПКУ?
Відповідь:
Сума збільшення (зменшення) податкового зобов’язання, пені та штрафу із додатка ВП до декларації переноситься до частини «Самостійне виправлення помилок» (рядки 23 – 26 декларації) декларації.
Все, що не по суті, я видалила. Щодо р.15, то це є р.14 з поп. Деки. Уточнюючий, бо в мене , наприклад, р.11 і р.14 є однакові, а в кого є патентування, то р.11 зменшується на р.13.Оце і є уточнення. Крім того, уточнення і виправлення помилок не одне й те саме,ІМХО.
Я теж не претендую на істину в останній інстанції. Ми просто обговорюємо. Хоча я особисто витрати за поточний рік буду коригувати через ІВ ( у мене курсові різниці). А Вас виробництво чи послуги?

READYN
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1267 разів
Подякували: 504 рази

Повідомлення READYN »

Бюгюльмэ писав:А может, всё-таки, включить наростающим итогом по статьям расходов. Без всяких Додатков ВП. Это же в пределах одного отчетного периода. Пока совсем не запутались.
Если выявлена ошибка в части неотраженных в отчетности расходов или подтверждены расходы, по которым были утеряны, а затем восстановлены документы, и эти расходы были осуществлены в прошлые отчетные годы, то они отражаются в составе прочих расходов. А если эти выявленные или восстановленные расходы касаются отчетного периода отчетного налогового года, то они отражаются в составе расходов соответствующей группы (себестоимость реализованных товаров, выполненных работ, предоставленных услуг, общепроизводственных расходов, административных расходов и т.п.). Такой порядок учета ранее осуществленных и выявленных или подтвержденных в отчетном периоде расходов закреплен в п.138.11 ст.138 НКУ. При этом указаная норма не различает и не ставит право на учитывание ошибочно не учтенных ранее расходов в зависимость от того, кто их выявлил: сам налогоплательщик, аудиторы при аудиторской проверке или налоговики при налоговой проверке. В любом случае такие расходы имеют право быть в составе расходов.
+1 Если занизили доходы или завысили расходы, тогда безусловно ВП со штрафом и пеней

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

теж без претензій на істину
138.11. Суми витрат, не віднесені до складу витрат минулих звітних податкових періодів у зв'язку з втратою, знищенням або зіпсуттям документів, що підтверджують здійснення витрат, установлених цим розділом, та підтверджених такими документами у звітному податковому періоді.

Суми витрат, не враховані в минулих податкових періодах у зв'язку з допущенням помилок та виявлені у звітному податковому періоді в розрахунку податкового зобов'язання.

Зазначені в цьому пункті витрати, здійснені в минулі звітні роки, відображаються у складі інших витрат, а ті, які здійснені у звітному податковому році, - у складі витрат відповідної групи (собівартості реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, загальновиробничих витрат, адміністративних витрат тощо).
тому я за відображення звичним порядком. Крім того, так радили і аудитори на семінарі.

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Agatha »

Воно то так, але є можливість вибору: через ВП, уточнюючу або витратами поточної Деки. Я так розумію, ми обговорюємо як і де технічно показати виправлення через додаток ВП. Не потрібно відмовлятися від цього способу ( найбільш правильного з точки зору ПКУ) тому, що не знаємо де його притулити в Деці.

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

Як на мене, якщо є можливість уникнути Вп - варто цим скористатися. а то самі кричимо: ось помилка, ось! тим більше, що порядку заповнення деки немає. тому можна сперечатися.

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Agatha »

То є помилка, яка самостійно виправлена. І по ній нема штрафів. І вона не привела до заниження ( а навпаки!!) податку. А по суті, в який рядок Деки вписувати дод. ВП?

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

оляля писав:Як на мене, якщо є можливість уникнути Вп - варто цим скористатися. а то самі кричимо: ось помилка, ось! тим більше, що порядку заповнення деки немає. тому можна сперечатися.
Категорично ЗА, стосується це як заниження і доходів, так і витрат. При цьому самоштрафу не буде.

Бухгалтер 2012
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення Бухгалтер 2012 »

Доброго времени суток! Подали декларацию по налогу на прибыль за 2012г. с символическим доходом 100грн. Хочу теперь этот "символический доход " убрать , чтобы все было красиво до граничного срока уплаты налога по прибыли. Как это сделать , подать уточняющую деку +ВП сейчас или все таки заплатить налог на прибыль , а в следующем квартале с новой декларацией его отнять?

Відповісти

Повернутись до “Звітність з податку на прибуток”