qwerty8 писав:Добрый день девочки! Получила очередное письмо-"счастья"... Тема - налоговий компромис... Текст"ОДПІ ГУ Міндоходів у ... обл. повідомляє, що з 17.01.15. набрав чинності Закон У. "Про внесення змін до ПКУ щодо особливостей уточнення податкових зобов'язан з податку на прибуток підприємства та ПДВ у разі застосування податкового компромісу" (опубліковано 16.01.15. в газ. "Гол. Укр." №6 від 16.01.15.), яким ПКУ доповнено новим підрозділом 9-2 "Особливості уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток прідприємств та ПДВ під час застосування податкового компромісу".
ПОложеннями зазначеного підрозділу платникам податків надано право не пізніше 16.04.15. включно подати уточнюючий розрахунок з ПДВ та податку на прибуток за податкові періоди до 01.04.2014р. (з урахуванням ст. 102 ПКУ) та заяву про застосування компромісу і сплатити занижене податкове зобов'язання у розмірі 5 відсотків такого зобов'язання (95% суми заниженого Податкового зобов. з податку на прибуток та/або податку з ПДВ вважаються погашеними, штрафні санкції не застосовуються, пеня не нараховується).
При цьому, у разі застосування податкового компромісу платник податків та/або його посадові (службові) особи звільняються від юридичної відповідальності за заниження податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ (в т.ч. від фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності).
У зв'язку із викладеним, ..... ОДПІ ГУ МІнДох у ... обл. пропонує скористатися своїм законним правом та запрошує представника ВАшого підприємства прибути до інспекції для здійснення звірки і визначення сум ПДВ та податку на прибуток, щодо яких може бути використано право застосування податкового компромісу, а також отримання необхідних роз'яснень (у т.ч. практичної допомоги при заповненні заяв та уточнюючих розрахунків).
Про прийняте за цим листом рішення ... ОДПІ проить повідомити в 10- денний термін"
Конечно никто ничего не собирается уточнять и показывать... Мы же все правильно начисляем... Но как-же так красиво написать...??? У кого какие есть идеи???? Буду рада услышать....
Сразу уточню - я не очень опытный бухгалтер... На писем 6 предыдущих (за пол года) я отписалась... а ЗДЕСЬ У МЕНЯ СТУПОР...
Не стоит отвечать. Приходило задание в ГНИ проинформировать о возможности налогового компромисса наибольшее количество налогоплательщиков, поэтому трафаретное письмо посылалось некоторыми инспекциями - ВСЕМ налогоплательщикам их района.
Тут уже публиковались такие письма.
По городу Киеву знаю точно, что такие письма посылались тремя инспекциями (ради выполнения контрольного задания).
Я себе даже одно письмо скопировала...))) Сообщила своим бывшим сотрудницам, на следующий день они тоже разослали налогоплательщикам района, где я раньше работала в ГНИ...))) Я уже на пенсии...
Получила сегодня такое письмо счастья:
Шановний платник податку!
ДПІ у Дніпровському р-ні ГУ ДФС у м.Києві у зв’язку з набранням чинності з 17.01.2015 року Закону України від 25.12.2014р №63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» просить терміново звернутись до ДПІ для отримання консультації з порядку проведення зарахування сум по податковому компромісу.
Звертаєм Вашу увагу, що термін дії Закону лише 90 днів, та завершується 16.04.2015 року.
Інформацію щодо проведення податкового компромісу можна отримати у центрі обслуговування платників податків вікно №3, або кім. 103, 106, 109, 110. Контактні телефони: 559-69-27, 558-77-69, 559-67-09, 559-07-98.
З повагою,
ДПІ у Дніпровському р-ні
ГУ ДФС у м.Києві