Добрый день всем.
Помогите пожалуйста разобраться, что необходимо делать, что не попасть под штрафы
Я ФОП 2группа (ставка 10%, ОДЕССКАЯ ОБЛ) с 2012года. Единственный вид деятельности с самого начала ФОП, это сдача в Арендру своей недвижимости, КВЭД 68.20 присутствует. Всего у меня 8 объектов, общей площадью 220метров (до 400!)
На протяжении всего времени расчет получала в наличной форме, но с 1.10 открыла расчетный счет, и получаю оплату только на расчетный счет.
Еще когда то, когда лимит был до 100 метров для 2й группы, я в налоговую, уже не помню каким образом подавала список из нескольких объектов которые я сдаю ... с этого времени добавились еще объекты, но информацию я эту не обновляла. Налоги плачу всегда четко и вовремя
Вопросы:
1) Правильно ли я понимаю, я могу не регистрировать РРО, если все расчеты со мной будут только на расчетный счет?
2) Каким отчетом, вытягом, может в кабинете налогоплательщика, я могу увидеть какие объекты которые сдаются имеются у базе налоговой?
3) Каким образом добавляются новые объекты? Это 20-ОПП ??
4) Чем мне грозит не внесение, подачу новых объектов? Ну например в налоговой 3-й объекта, а мне на расчетный будет приходить 8 оплат в месяц от разных людей?
В витяге из держ реестра Податкова Адреса и Мicце провадження госп деятельности одно и тоже ... собственно этот адрес и является одним из объектов который сдается
Заранее большая благодарность за помощь
2-а група
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14231 раз
- Подякували: 28060 разів
1. ТакJulia_74 писав: ↑06 грудня 2023, 11:35Добрый день всем.
Помогите пожалуйста разобраться, что необходимо делать, что не попасть под штрафы
Я ФОП 2группа (ставка 10%, ОДЕССКАЯ ОБЛ) с 2012года. Единственный вид деятельности с самого начала ФОП, это сдача в Арендру своей недвижимости, КВЭД 68.20 присутствует.Заранее большая благодарность за помощьВсего у меня 8 объектов, общей площадью 220метров (до 400!)
На протяжении всего времени расчет получала в наличной форме, но с 1.10 открыла расчетный счет, и получаю оплату только на расчетный счет.
Еще когда то, когда лимит был до 100 метров для 2й группы, я в налоговую, уже не помню каким образом подавала список из нескольких объектов которые я сдаю ... с этого времени добавились еще объекты, но информацию я эту не обновляла. Налоги плачу всегда четко и вовремя
Вопросы:
1) Правильно ли я понимаю, я могу не регистрировать РРО, если все расчеты со мной будут только на расчетный счет?
2) Каким отчетом, вытягом, может в кабинете налогоплательщика, я могу увидеть какие объекты которые сдаются имеются у базе налоговой?
4) Чем мне грозит не внесение, подачу новых объектов? Ну например в налоговой 3-й объекта, а мне на расчетный будет приходить 8 оплат в месяц от разных людей?
В витяге из держ реестра Податкова Адреса и Мicце провадження госп деятельности одно и тоже ... собственно этот адрес и является одним из объектов который сдается
2. Витяг з реєстру платників єдиного податку
3. 20-ОПП, заява по єдиному (зміни, зміна місця провадження); через днів 5-6 після подання заявм по ЄП подаєте запит на отримання витягу з реєстру платників ЄП, та отримуєте Витяг
4. Порушення умов перебування на спрощ. сист. оподаткування.
5. Ставка 10% — для ФІОПа, зареєстрованого в м. Одесі та здійсн. діяльність у м. Одеса. Якщо об'\ети (квартири) знаходяться по області, то треба врахувати вимоги п. 293.7. :
та подати заяву по ЄП та вказати про зміну ставки з 10% на 20%293.7. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.

-
Julia_74
- Знаток
- Дякував (ла): 13 разів
- Подякували: 1 раз
Вопросы:Яков писав: ↑06 грудня 2023, 14:05Julia_74 писав: ↑06 грудня 2023, 11:35Добрый день всем.Помогите пожалуйста разобраться, что необходимо делать, что не попасть под штрафы
Я ФОП 2группа (ставка 10%, ОДЕССКАЯ ОБЛ) с 2012года. Единственный вид деятельности с самого начала ФОП, это сдача в Арендру своей недвижимости, КВЭД 68.20 присутствует. Всего у меня 8 объектов, общей площадью 220метров (до 400!)
Вопросы:
Заранее большая благодарность за помощь1. Так
2. Витяг з реєстру платників єдиного податку
3. 20-ОПП, заява по єдиному (зміни, зміна місця провадження); через днів 5-6 після подання заявм по ЄП подаєте запит на отримання витягу з реєстру платників ЄП, та отримуєте Витяг
4. Порушення умов перебування на спрощ. сист. оподаткування.
5. Ставка 10% — для ФІОПа, зареєстрованого в м. Одесі та здійсн. діяльність у м. Одеса. Якщо об'\ети (квартири) знаходяться по області, то треба врахувати вимоги п. 293.7. :та подати заяву по ЄП та вказати про зміну ставки з 10% на 20%293.7. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.
1. Я правильно понимаю, что после подачи 20-ОПП, в Витяге з реестру платників єдиного податку в графе Місце провадження господарської діяльності будет заполнено не одно поле, а множество, в зависимости от того какое количество было внесено в 20-ОПП?
2. У меня в старом Свидетельстве Платника єдиного податку в графе Місце провадження господарської діяльності внесено 2-а адреса! Подскажите почему в Витяге з реестру платників єдиного податку сейчас отображается только один ?
3. Я на просторах интернета видела информацию, что за не подачу 20-ОПП штраф 340грн ! Это верно, или последствия могут быть более существенные, например снятие с единого налога?
- Яков
- Гигант Мысли

Ні. Подається Заява про застосування спрощеної системи оподаткування, у графі "вулиця, номер будинку..." пункту 6 Заяви вкажите ПОВНУ адресу, з містом, обл., індексом.
Щодо заяви, дивиться
Виходячи з питання (раз у питанні мова йде про "Свидетельство", яке податкова не видає з 2014 року) можна визначити, що до податкової не подавалися заяви принаймні років 9 (або не подавалися запити на отримання витягу). Подайте заяву зі змінами і потім будуть відображатися у витязі вірні дані.
Примітка
Витяг є чинним до внесення змін до реєстру...
За неподання форми 20-ОПП — відповідальніть одна, за порушення умов перебування на спрощ. сист. оподаткування — інша

-
Julia_74
- Знаток
- Дякував (ла): 13 разів
- Подякували: 1 раз
Спасибо Яков за Консультацию )))
Те, чтоб добавить адреса которые сдаются в Аренду, нужно Переподать Заява про застосування спрощеної системи оподаткування, где в пункте 6ть я так понимаю прописка, а в пункте 7 перечисляются все адреса которые сдаются в Аренду. А уже после подается 20-ОПП с теме же адресами ? Если это так, подскажите, а какой смысл дублирования? Будет ли ошибкой если подать ЗАЯВУ без 20-ОПП
- Яков
- Гигант Мысли

Будь ласка, перегляньте уважно формуJulia_74 писав: ↑08 грудня 2023, 12:48Спасибо Яков за Консультацию )))
Те, чтоб добавить адреса которые сдаются в Аренду, нужно Переподать Заява про застосування спрощеної системи оподаткування, где в пункте 6ть я так понимаю прописка, а в пункте 7 перечисляются все адреса которые сдаются в Аренду. А уже после подается 20-ОПП с теме же адресами ? Если это так, подскажите, а какой смысл дублирования? Будет ли ошибкой если подать ЗАЯВУ без 20-ОПП
Пункт 6 Заяви: Місце провадження господарської діяльності (індекс, адреса). Ни про яку "прописку" в п. 6 не йдеться. Якщо адреса реєстрації ФОПа співпадає з місцем провадження, або квартира за цією адресою здається, наприклад, в оренду, то очевидно, в п. 6 потрібно вказати ВСІ адреси, включаючи і адресу так званої "прописки". Якщо якусь з квартир перестанете здавати в оренду (наприклад, квартира продасться), то знову доведеться подати Заяву із змінами, та вказати знову ВСІ адреси (але вже за виключенням адреси продан. квартири).
Пункт 7 Заяви не має відношення до адрес провадження.
Щодо пошуку сенсу у подачі або НЕподачі форми 20-ОПП, то питання не до мене, а до Мінфіну та ДПС.
Я Вам відповів, що повинні подати і Заяву, і 20-ОПП.
Так само і з 20-ОПП: додається об'єкт — подаєте інформацію про цей об'єкт, продали — знову 20-ОПП з "закриттям" об'єкту; є зміни — знову 20-ОПП.
Прохання — у подальшому питання та обговорення щодо 20-ОПП в темі:

- Яков
- Гигант Мысли

ФОП 2 група МОЖЕ прийняти платіж на п/р від ТОВ за товар
ФОП 2 група МОЖЕ надавати послуги ТОВ, якщо ТОВ платник єдиного податку

-
xata
- Мудрец

- Дякував (ла): 70 разів
- Подякували: 5 разів
Добрий день!
Впевнена що це питання вже тут було, але якщо не важко, підкажіть, будь ласка.
ФОП 2 група, у грудні ліміт перебрали, але було повернення коштів покупцю(все операції через р/р).
Якщо враховувати повернення, то за межі ліміту не виходить.
ФОП залишається на 2 групі чи вже все, 3-я?
І у декларації показувати дохід за мінусом повернення?
Буду вдячна за відповідь.
ФОП 2 група, у грудні ліміт перебрали, але було повернення коштів покупцю(все операції через р/р).
- Popen
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 2122 рази
- Подякували: 10412 разів
Авжеж, за мінусом!xata писав: ↑26 грудня 2023, 11:45Добрий день!