ДПІ трактує подібні покупки, як покупки у фізособи, при цьому ФОП виступає у ролі податкового агента і повинен нарахувати й утримати з продавця ПДФО та ВЗ. А якщо ФОП цього не зробив, то, будь ласка, сплати до бюджету оце все з власної кішені...babykiev1 писав: ↑23 квітня 2024, 20:43Продаж кабелю оптичного. Але ж, в принципі, по цьоому виду продукції не зобовязані показувати де купили. Ну можна сказати, що за готівку, але це суто інформаційно, документи ж не є необхідною вимогою? Я про те, що в нас на приват приходять кошти за товар, а з витрат тільки податки.Це ж не проблема?
2-а група
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2117 разів
- Подякували: 10410 разів
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1932 рази
- Подякували: 6619 разів
- Контактна інформація:
Ну ДПІ у нас "вміє" трактувать як хочеPopen писав: ↑24 квітня 2024, 06:27ДПІ трактує подібні покупки, як покупки у фізособи, при цьому ФОП виступає у ролі податкового агента і повинен нарахувати й утримати з продавця ПДФО та ВЗ. А якщо ФОП цього не зробив, то, будь ласка, сплати до бюджету оце все з власної кішені...babykiev1 писав: ↑23 квітня 2024, 20:43Продаж кабелю оптичного. Але ж, в принципі, по цьоому виду продукції не зобовязані показувати де купили. Ну можна сказати, що за готівку, але це суто інформаційно, документи ж не є необхідною вимогою? Я про те, що в нас на приват приходять кошти за товар, а з витрат тільки податки.Це ж не проблема?

Якщо ФОП не підпадає під обовязкове ведення товарного обліку (Не має віднощення до технічно-складних побутових придладів і іже з ними)...то хай трактують як хочуть, але прямо отак хай доведуть що ФОП має мати доки

- Analityk
- Просвещенный
- Подякували: 84 рази
- Контактна інформація:
К сожалению, зная их (ДПС) практику не понаслышке, доказывать придется ФОПу в суде. И не только первой инстанции. Дальше будет апелляция, кассация..... Если у него есть юридическое образование и/или он сам сможет написать иск, а также готов потратить года полтора своей жизни, вперед. В противном случае такие судебные разбирательства могут обойтись дороже, чем сам штраф. На мой взгляд, "оформите" правильно документы. Лучше "не показать"Tasa писав: ↑24 квітня 2024, 10:06Ну ДПІ у нас "вміє" трактувать як хочеPopen писав: ↑24 квітня 2024, 06:27ДПІ трактує подібні покупки, як покупки у фізособи, при цьому ФОП виступає у ролі податкового агента і повинен нарахувати й утримати з продавця ПДФО та ВЗ. А якщо ФОП цього не зробив, то, будь ласка, сплати до бюджету оце все з власної кішені...babykiev1 писав: ↑23 квітня 2024, 20:43Продаж кабелю оптичного. Але ж, в принципі, по цьоому виду продукції не зобовязані показувати де купили. Ну можна сказати, що за готівку, але це суто інформаційно, документи ж не є необхідною вимогою? Я про те, що в нас на приват приходять кошти за товар, а з витрат тільки податки.Це ж не проблема?![]()
Якщо ФОП не підпадає під обовязкове ведення товарного обліку (Не має віднощення до технічно-складних побутових придладів і іже з ними)...то хай трактують як хочуть, але прямо отак хай доведуть що ФОП має мати доки... ІМХО...

-
- Профи
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 2 рази
Дякую за відповідьTasa писав: ↑24 квітня 2024, 10:06Ну ДПІ у нас "вміє" трактувать як хочеPopen писав: ↑24 квітня 2024, 06:27ДПІ трактує подібні покупки, як покупки у фізособи, при цьому ФОП виступає у ролі податкового агента і повинен нарахувати й утримати з продавця ПДФО та ВЗ. А якщо ФОП цього не зробив, то, будь ласка, сплати до бюджету оце все з власної кішені...babykiev1 писав: ↑23 квітня 2024, 20:43Продаж кабелю оптичного. Але ж, в принципі, по цьоому виду продукції не зобовязані показувати де купили. Ну можна сказати, що за готівку, але це суто інформаційно, документи ж не є необхідною вимогою? Я про те, що в нас на приват приходять кошти за товар, а з витрат тільки податки.Це ж не проблема?![]()
Якщо ФОП не підпадає під обовязкове ведення товарного обліку (Не має віднощення до технічно-складних побутових придладів і іже з ними)...то хай трактують як хочуть, але прямо отак хай доведуть що ФОП має мати доки... ІМХО...

-
- Профи
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 2 рази
Так а що доводити, товар продається, податок платиться щомісяця, ЄСВ щоквартально (хоча можу і не сплачувати) Що ще потрібно? Для походження товару у нашому випадку підтвердження не потрібно, по продажам є всі документи. А може я товар на дорозі знайшла і вирішила продати, або він у мене в гаражі 20 років лежавAnalityk писав: ↑30 квітня 2024, 11:28К сожалению, зная их (ДПС) практику не понаслышке, доказывать придется ФОПу в суде. И не только первой инстанции. Дальше будет апелляция, кассация..... Если у него есть юридическое образование и/или он сам сможет написать иск, а также готов потратить года полтора своей жизни, вперед. В противном случае такие судебные разбирательства могут обойтись дороже, чем сам штраф. На мой взгляд, "оформите" правильно документы. Лучше "не показать"в 4ДФ ФОПа, у которго "купили", чем платить налоги с "полученного" дополнительного блага.

Друга група єдиного податку річний ліміт доходу: до 834 розмірів мінімальної заробітної плати – це 5 921 400 грн.
1. Якщо я почав діяльність ФОП в 3 кв.2024, річній ліміт залишаться таким же, чі зменшується?
2. Якщо не зменшується, чі не нарвуся на перевірку, якщо задекларую 4.7 млн грн за кілька місяців залишку року?
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14224 рази
- Подякували: 28053 рази
річній ліміт залишаться таким же

-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2476 разів
- Подякували: 759 разів
Доброго дня.
ФОП 2гр, ЕН оплачивался всегда вовремя. В ЕК появились две записи в разделе ЕН с кодом операции 361
20.05.2024 Донараховано ШС (за невчасну сплату) акт пот р N 5554824955 вiд 17.06.2024[/i]
В 2023 пользовался льготой по ЕН, тогда начисляли пеню, в начале 2024 исправили.
Я пишу письмо с просьбой віслать Акт в ЕК или на єл.почту.
Кто нибудь сталкивался с таким ? Что еще можно сделать ?
ФОП 2гр, ЕН оплачивался всегда вовремя. В ЕК появились две записи в разделе ЕН с кодом операции 361
20.05.2024 Донараховано ШС (за невчасну сплату) акт пот р N 5554824955 вiд 17.06.2024[/i]
В 2023 пользовался льготой по ЕН, тогда начисляли пеню, в начале 2024 исправили.
Я пишу письмо с просьбой віслать Акт в ЕК или на єл.почту.
Кто нибудь сталкивался с таким ? Что еще можно сделать ?