Jhenn писав:Подскажите, в связи с законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій" с 1.07.2015г. юрлицо единщик не освобождается от кассового аппарата?
если поймают - оштрафуют на гривну, на первый раз.
Стаття 155-1. Порушення порядку проведення розрахунків
Порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг -
тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
....
Стаття 163-15. Порушення порядку проведення готівкових розрахунків та розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за товари (послуги)
Порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів -
тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу - підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, -
тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Подскажите и мне по кассе:
У меня две розничные точки , два кассовых аппарата. в кассовой книге веду так-отчет о розничн продажах с этих двух кассов аппаратов это два моих ПКО , а суммы их службовых вылучень это мой один РКО (сдаю выручку одной суммой) и к РКО прикрепляю квитанцию из банка о сдаче выручки и корешки службов вылучень.
А раньше вела так (но все переделала на первый вариант) из розничных точек брала их выручку, ту сумму, на которую там делали службове вилучення это были мои ПКО и корешок прикрепляла к ПКО , и эту же сумму сдала в банк -это мои РКО и квитанцию из банка к РКО клеила.И на конец дня у меня,в кассе предприятия остатка не было.А в ящиках кассового розничных точек оставались суммы в пределах их лимитов
Подскажите пожалуйста, у нас на предприятии есть касса, есть подразделение там кассовый аппарат . В конце дня кассир на подразделении инкассирует остаток и делает Z отчет, эту сумму приходуем в кассу предприятия, пару раз забыла кассир сделать инкассацию и сделала Z отчет, но мы эту сумму всё равно внесли в кассу предприятия вечером. Можно ли после выполнения Z отчета делать инкассацию остатка на подразделении? Заранее спасибо.
ylia_mur писав:Подскажите пожалуйста, у нас на предприятии есть касса, есть подразделение там кассовый аппарат . В конце дня кассир на подразделении инкассирует остаток и делает Z отчет, эту сумму приходуем в кассу предприятия, пару раз забыла кассир сделать инкассацию и сделала Z отчет, но мы эту сумму всё равно внесли в кассу предприятия вечером. Можно ли после выполнения Z отчета делать инкассацию остатка на подразделении? Заранее спасибо.
Раньше была такая норма
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z01 ... 2978250563
Не проводиться через РРО видача готівки, не пов'язана з
проведенням розрахунків, якщо така видача здійснюється після
виконання Z-звіту до реєстрації першої розрахункової операції та
(або) до виконання операції "службове внесення. ( Пункт 4.5
розділу 4 доповнено абзацом згідно з Наказом ДПА N 248
( z0654-04 ) від 28.04.2004 )
а сейчас нет
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1616-13#n24
6. Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватись через РРО з використанням операцій "службове внесення" та "службова видача", якщо таке внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій. Крім того, операція "службове внесення" використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Z-звіту.
На мой взгляд, правильный второй вариант.
В центральную кассу (книгу) должна попадать сумма служебной выдачи, а не выручка.
А где об этом почитать в 637 положении?
В центральной кассе (книге) пко это сумма служебной выдачи,а РКО - это сумма сданной выручки в банк?И на конец дня остаток по кассе (центральной) равен нолю.
А в кассовых ящиках остается остаток ,то этот остаток к центральной кассовой книге не имеет отношения?
Значит мне не нужно приходовать всю выручку?
У нас кассов не обнуляется на конец дня,и утром нет возможности делать службове внесення (разменн монетой)