ФОП на загальній системі оподаткування. Питання—відповідь.

Діна 1977
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 440 разів
Подякували: 271 раз

Повідомлення Діна 1977 »

Irina777 писав:
Діна 1977 писав:Добрий день. Підскажіть будь ласка, чи може ФОП на загальному + ПДВ , вид діяльності грузоперевозки (машини всі свої) ставити у витрати автошини з 01 січня 2017 року ?
Могу сбросить статью Бух 911 №10 2015г. «Автомобильные» расходы у ФЛП‑общесистемщика: как их учитывать в 2015 году.
Цитаты из статьи: "С 01.01.2015 г. расходы на ремонт уже можно учитывать. Поэтому больше не нужно беспокоиться о том, куда относить замену шин, аккумуляторов, свечей и иных запчастей — к ремонту или техобслуживанию автомобиля — в любом случае такие затраты можно ставить на расходы...
Расходы на ремонт и техобслуживание авто можно учесть на основании п.п. 177.4.4 НКУ.
... при замене шин учитывайте нормы пробега шин*** (велика вероятность, что преждевременную замену налоговики не разрешат относить на расходы);
*** Нормы эксплуатационного пробега автомобильных шин, утвержденные приказом Минтранса от 08.12.97 г. № 420, и Эксплуатационные нормы среднего ресурса пневматических шин колесных транспортных средств и специальных машин, выполненных на колесных шасси, утвержденные приказом Минтранса от 20.05.2006 г. № 488."

Перечитала статью 177.4.4 ... Вроде ничего в 2017г. особо не поменялось.
інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов'язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в підпунктах 177.4.1 - 177.4.3 цього пункту, до яких відносяться витрати на відрядження найманих працівників, на послуги зв'язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, на оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності,
Як
Дякую і ще раз дякую.#g_haha#

Yasik86
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yasik86 »

Yasik86 писав:Хочемо зареєструвати ФОП на загальній системі на інваліда, плануємо ввозити підакцизні товари. Інвалід 3 групи за станом здоровя (бронхіальна астма) отримує пенсію по інвалідності - підходить від дію ст.4 п.4 Закону про ЄСВ?
1. З 2017р. ФОПи інваліди і пенсіонери за віком звільняються від сплати ЄСВ, тобто я правильно розумію, що незалежно від отриманого прибутку ЄСВ він не платить ВЗАГАЛІ???
2. З чистого прибутку платить лише ПДФО 18% і ВЗ 1.5%?
3. ПДФО і ВЗ платяться по-квартально чи за рік?
4. Звітність: Декларація про майновий стан (в 2017р. по-квартально, далі - за рік)) і Дод.5 табл.1 - за рік?
5.Звичайні ФОП загальники платять: ЄСВ = Прибуток*22%; ПДФО +ВЗ = Чистий прибуток (Прибуток-ЄСВ(сплачений за поточний рік))*19,5%? ЄСВ платять по-квартально, по-місячно?
6. Потрібно обовязково реєструвати РРО, готівку використовувати не будемо лише бузготівка?

Дякую за допомогу!!!
Допоможіть, будь-ласка!!! В загальній системі я новачок!

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Yasik86 писав:
Yasik86 писав:Хочемо зареєструвати ФОП на загальній системі на інваліда, плануємо ввозити підакцизні товари. Інвалід 3 групи за станом здоровя (бронхіальна астма) отримує пенсію по інвалідності - підходить від дію ст.4 п.4 Закону про ЄСВ?
1. З 2017р. ФОПи інваліди і пенсіонери за віком звільняються від сплати ЄСВ, тобто я правильно розумію, що незалежно від отриманого прибутку ЄСВ він не платить ВЗАГАЛІ???
2. З чистого прибутку платить лише ПДФО 18% і ВЗ 1.5%?
3. ПДФО і ВЗ платяться по-квартально чи за рік?
4. Звітність: Декларація про майновий стан (в 2017р. по-квартально, далі - за рік)) і Дод.5 табл.1 - за рік?
5.Звичайні ФОП загальники платять: ЄСВ = Прибуток*22%; ПДФО +ВЗ = Чистий прибуток (Прибуток-ЄСВ(сплачений за поточний рік))*19,5%? ЄСВ платять по-квартально, по-місячно?
6. Потрібно обовязково реєструвати РРО, готівку використовувати не будемо лише бузготівка?

Дякую за допомогу!!!
Допоможіть, будь-ласка!!! В загальній системі я новачок!
http://chp.com.ua/spravochnik/vybor-sis ... blozhenija

http://chp.com.ua/spravochnik/obwaja-sistema

Annya
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 38 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Annya »

Добрый день,
подскажите, если я хочу сегодня 27.02.17г. отправить ф. 12, заверенную нотариусом на закрытие флп на общей системе по почте, с какого дня меня снимут с регистрации? до какого периода я должна подать отчеты? в налоговую подаю в течении 30 дней декларацию о доходах,а как быть с ЕСВ я ее подаю в 2018г и когда я должна сделать оплату?

buhgalter-2010
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 141 раз
Подякували: 169 разів

Повідомлення buhgalter-2010 »

Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю

Діна 1977
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Діна 1977 »

buhgalter-2010 писав:Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.

buhgalter-2010
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 141 раз
Подякували: 169 разів

Повідомлення buhgalter-2010 »

Діна 1977 писав:
buhgalter-2010 писав:Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.
дуже дякую!

Діна 1977
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Діна 1977 »

Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2117 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Діна 1977 писав:Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
Может быть это: грузовик - значит ОС. А с ОС для ФОПов - полный разброд и шатания... Почитайте ст.177...

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

Popen писав:
Діна 1977 писав:Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
Может быть это: грузовик - значит ОС. А с ОС для ФОПов - полный разброд и шатания... Почитайте ст.177...
Ни ФОПу , ни юрику покупка ОС в затраты не идет.
А по поводу амортизации. К ФОПам ПКУ не справедлив
177.4.6. Зазначені у цій статті підприємці мають право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат.
При цьому амортизації підлягають:
витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів;
витрати на самостійне виготовлення основних засобів.
Не підлягають амортизації та повністю включаються до складу витрат звітного періоду витрати на:
проведення ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних засобів;
ліквідацію основних засобів (у частині залишкової вартості).
Не підлягають амортизації такі основні засоби подвійного призначення:
земельні ділянки;
об'єкти житлової нерухомості;
легкові та вантажні автомобілі.

Відповісти

Повернутись до “ФОП на загальній системі”