Дякую і ще раз дякую.#g_haha#Irina777 писав:Могу сбросить статью Бух 911 №10 2015г. «Автомобильные» расходы у ФЛП‑общесистемщика: как их учитывать в 2015 году.Діна 1977 писав:Добрий день. Підскажіть будь ласка, чи може ФОП на загальному + ПДВ , вид діяльності грузоперевозки (машини всі свої) ставити у витрати автошини з 01 січня 2017 року ?
Цитаты из статьи: "С 01.01.2015 г. расходы на ремонт уже можно учитывать. Поэтому больше не нужно беспокоиться о том, куда относить замену шин, аккумуляторов, свечей и иных запчастей — к ремонту или техобслуживанию автомобиля — в любом случае такие затраты можно ставить на расходы...
Расходы на ремонт и техобслуживание авто можно учесть на основании п.п. 177.4.4 НКУ.
... при замене шин учитывайте нормы пробега шин*** (велика вероятность, что преждевременную замену налоговики не разрешат относить на расходы);
*** Нормы эксплуатационного пробега автомобильных шин, утвержденные приказом Минтранса от 08.12.97 г. № 420, и Эксплуатационные нормы среднего ресурса пневматических шин колесных транспортных средств и специальных машин, выполненных на колесных шасси, утвержденные приказом Минтранса от 20.05.2006 г. № 488."
Перечитала статью 177.4.4 ... Вроде ничего в 2017г. особо не поменялось.
інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов'язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в підпунктах 177.4.1 - 177.4.3 цього пункту, до яких відносяться витрати на відрядження найманих працівників, на послуги зв'язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, на оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності,
Як
ФОП на загальній системі оподаткування. Питання—відповідь.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 440 разів
- Подякували: 271 раз
-
- Профи
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
Допоможіть, будь-ласка!!! В загальній системі я новачок!Yasik86 писав:Хочемо зареєструвати ФОП на загальній системі на інваліда, плануємо ввозити підакцизні товари. Інвалід 3 групи за станом здоровя (бронхіальна астма) отримує пенсію по інвалідності - підходить від дію ст.4 п.4 Закону про ЄСВ?
1. З 2017р. ФОПи інваліди і пенсіонери за віком звільняються від сплати ЄСВ, тобто я правильно розумію, що незалежно від отриманого прибутку ЄСВ він не платить ВЗАГАЛІ???
2. З чистого прибутку платить лише ПДФО 18% і ВЗ 1.5%?
3. ПДФО і ВЗ платяться по-квартально чи за рік?
4. Звітність: Декларація про майновий стан (в 2017р. по-квартально, далі - за рік)) і Дод.5 табл.1 - за рік?
5.Звичайні ФОП загальники платять: ЄСВ = Прибуток*22%; ПДФО +ВЗ = Чистий прибуток (Прибуток-ЄСВ(сплачений за поточний рік))*19,5%? ЄСВ платять по-квартально, по-місячно?
6. Потрібно обовязково реєструвати РРО, готівку використовувати не будемо лише бузготівка?
Дякую за допомогу!!!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
Yasik86 писав:Допоможіть, будь-ласка!!! В загальній системі я новачок!Yasik86 писав:Хочемо зареєструвати ФОП на загальній системі на інваліда, плануємо ввозити підакцизні товари. Інвалід 3 групи за станом здоровя (бронхіальна астма) отримує пенсію по інвалідності - підходить від дію ст.4 п.4 Закону про ЄСВ?
1. З 2017р. ФОПи інваліди і пенсіонери за віком звільняються від сплати ЄСВ, тобто я правильно розумію, що незалежно від отриманого прибутку ЄСВ він не платить ВЗАГАЛІ???
2. З чистого прибутку платить лише ПДФО 18% і ВЗ 1.5%?
3. ПДФО і ВЗ платяться по-квартально чи за рік?
4. Звітність: Декларація про майновий стан (в 2017р. по-квартально, далі - за рік)) і Дод.5 табл.1 - за рік?
5.Звичайні ФОП загальники платять: ЄСВ = Прибуток*22%; ПДФО +ВЗ = Чистий прибуток (Прибуток-ЄСВ(сплачений за поточний рік))*19,5%? ЄСВ платять по-квартально, по-місячно?
6. Потрібно обовязково реєструвати РРО, готівку використовувати не будемо лише бузготівка?
Дякую за допомогу!!!
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 38 разів
- Подякували: 7 разів
Добрый день,
подскажите, если я хочу сегодня 27.02.17г. отправить ф. 12, заверенную нотариусом на закрытие флп на общей системе по почте, с какого дня меня снимут с регистрации? до какого периода я должна подать отчеты? в налоговую подаю в течении 30 дней декларацию о доходах,а как быть с ЕСВ я ее подаю в 2018г и когда я должна сделать оплату?
подскажите, если я хочу сегодня 27.02.17г. отправить ф. 12, заверенную нотариусом на закрытие флп на общей системе по почте, с какого дня меня снимут с регистрации? до какого периода я должна подать отчеты? в налоговую подаю в течении 30 дней декларацию о доходах,а как быть с ЕСВ я ее подаю в 2018г и когда я должна сделать оплату?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 141 раз
- Подякували: 169 разів
Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
-
- Высший разум
Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.buhgalter-2010 писав:Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 141 раз
- Подякували: 169 разів
дуже дякую!Діна 1977 писав:Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.buhgalter-2010 писав:Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
-
- Высший разум
Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2117 разів
- Подякували: 10410 разів
Может быть это: грузовик - значит ОС. А с ОС для ФОПов - полный разброд и шатания... Почитайте ст.177...Діна 1977 писав:Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2476 разів
- Подякували: 759 разів
Ни ФОПу , ни юрику покупка ОС в затраты не идет.Popen писав:Может быть это: грузовик - значит ОС. А с ОС для ФОПов - полный разброд и шатания... Почитайте ст.177...Діна 1977 писав:Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
А по поводу амортизации. К ФОПам ПКУ не справедлив
177.4.6. Зазначені у цій статті підприємці мають право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат.
При цьому амортизації підлягають:
витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів;
витрати на самостійне виготовлення основних засобів.
Не підлягають амортизації та повністю включаються до складу витрат звітного періоду витрати на:
проведення ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних засобів;
ліквідацію основних засобів (у частині залишкової вартості).
Не підлягають амортизації такі основні засоби подвійного призначення:
земельні ділянки;
об'єкти житлової нерухомості;
легкові та вантажні автомобілі.