А почему не на 105, на него же списывается топливо, как я понимаю.Татьяна ТС писав:Нічого особливого, за стандартною схемою обліку, на рахунок 104sllena19 писав:Подскажите, как оформляется приобретение спецтранспорта (манипулятор, погрузчик) на предприятие? Может у кого есть ссылки на статьи, буду очень благодарна. Спасибо
Основні засоби
-
Zolter1984
- Высший разум

- Дякував (ла): 58 разів
- Подякували: 295 разів
-
Татьяна ТС
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Паливо списується і на бензопилу, паливо не є ознакою транспортного засобу.Zolter1984 писав:А почему не на 105, на него же списывается топливо, как я понимаю.Татьяна ТС писав:Нічого особливого, за стандартною схемою обліку, на рахунок 104sllena19 писав:Подскажите, как оформляется приобретение спецтранспорта (манипулятор, погрузчик) на предприятие? Может у кого есть ссылки на статьи, буду очень благодарна. Спасибо
В ПСБО Основні засоби не розписано, що входить в кожну групу, тому користуюсь цими методичними рекомендаціями
Група машини та обладнання
"2) робочі машини та обладнання, машини, апарати та їх обладнання, що призначені для механічного, термічного та хімічного впливу на предмет праці в процесі створення продукту чи послуг виробничого характеру та переміщення предметів праці у виробничому процесі за допомогою механічних двигунів, сили людини та тварин;"
-
Zolter1984
- Высший разум

Вот, с вашей рекомендацииТатьяна ТС писав:Паливо списується і на бензопилу, паливо не є ознакою транспортного засобу.Zolter1984 писав:А почему не на 105, на него же списывается топливо, как я понимаю.Татьяна ТС писав: Нічого особливого, за стандартною схемою обліку, на рахунок 104
В ПСБО Основні засоби не розписано, що входить в кожну групу, тому користуюсь цими методичними рекомендаціями
"2) робочі машини та обладнання, машини, апарати та їх обладнання, що призначені для механічного, термічного та хімічного впливу на предмет праці в процесі створення продукту чи послуг виробничого характеру та переміщення предметів праці у виробничому процесі за допомогою механічних двигунів, сили людини та тварин;"
транспортні засоби.
У цій групі з виділенням на окремі підгрупи обліковуються усі види засобів пересування, які призначені для переміщення людей і вантажів, незалежно від вартості: 4) виробничий транспорт (електрокари, мотоцикли, моторолери, велосипеди, візки тощо);
Тут как раз есть электрокары - они же погрузчики. А манипулятор как раз таки установлен на транспорт.
та переміщення предметів праці у виробничому процесі за допомогою механічних двигунів - имеется ввиду: транспортёры и погрузчики на электродвигателях
-
Татьяна ТС
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Це не мої рекомендації, а Мінфіну.Zolter1984 писав:Вот, с вашей рекомендацииТатьяна ТС писав:Паливо списується і на бензопилу, паливо не є ознакою транспортного засобу.Zolter1984 писав: А почему не на 105, на него же списывается топливо, как я понимаю.
транспортні засоби.
У цій групі з виділенням на окремі підгрупи обліковуються усі види засобів пересування, які призначені для переміщення людей і вантажів, незалежно від вартості: 4) виробничий транспорт (електрокари, мотоцикли, моторолери, велосипеди, візки тощо);
Тут как раз есть электрокары - они же погрузчики. А манипулятор как раз таки установлен на транспорт.
та переміщення предметів праці у виробничому процесі за допомогою механічних двигунів - имеется ввиду: транспортёры и погрузчики на электродвигателях
Я свій вибір зробила і обліковую навантажувач (погрузчик) на рахунку 104.
-
Zolter1984
- Высший разум

Тот же...в любом случае, когда будете проводить документ, то сможете поменять вручную в самом документеСнежынка писав:Всім доброго п'ятничного дня)))
Коли ми прибуткуємо ОЗ заносимо нову номенклатуру "рахунок обліку"-1521, а який рахунок обліку передачі???
-
Снежынка
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 570 разів
- Подякували: 83 рази
Не розумію, а якщо я поставлю 104 - рахунок обліку передачі, це не правильно ?Zolter1984 писав:Тот же...в любом случае, когда будете проводить документ, то сможете поменять вручную в самом документеСнежынка писав:Всім доброго п'ятничного дня)))
Коли ми прибуткуємо ОЗ заносимо нову номенклатуру "рахунок обліку"-1521, а який рахунок обліку передачі???
-
Zolter1984
- Высший разум

Счет учета передачи проставляется документах на перемещение. Это если вы будете перемещать ОС с одного мат.склада на другой. Если же будете воодить в эксплуатацию, то там вы сами проставляете счет учета ОС 104Снежынка писав:Не розумію, а якщо я поставлю 104 - рахунок обліку передачі, це не правильно ?Zolter1984 писав:Тот же...в любом случае, когда будете проводить документ, то сможете поменять вручную в самом документеСнежынка писав:Всім доброго п'ятничного дня)))
-
Zolter1984
- Высший разум

Конечно можете, можете даже использовать номера, которые вам присвоит программа.Снежынка писав:Я не вводила інвентарні номера на МНМА.
Зараз хочу проставити їх.
Яку нумерацію я можу застосувати????
На ОЗ є вже інвентарні номера., можу просто продовжити номера ОЗ*???