Так я це теж читала. Але що робити? Потрібен трактор . Як його правильно оформити? Відразу всі гроші заплатити не можемо, сума велика.#g_cray#FyDD писав:Ни ФОПу , ни юрику покупка ОС в затраты не идет.Popen писав:Может быть это: грузовик - значит ОС. А с ОС для ФОПов - полный разброд и шатания... Почитайте ст.177...Діна 1977 писав:Добрий вечір. Прошу консультації хто мав справу з лізингом. ФОП на загальній + ПДВ хоче купити в лізинг вантажний транспорт, але я прочитала в Інтернеті що фопу не можна ставити таку покупку у витрати. Можливо я щось не правильно зрозуміла? Якщо хтось знає відгукніться. Буду дуже вдячна.
А по поводу амортизации. К ФОПам ПКУ не справедлив
177.4.6. Зазначені у цій статті підприємці мають право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат.
При цьому амортизації підлягають:
витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів;
витрати на самостійне виготовлення основних засобів.
Не підлягають амортизації та повністю включаються до складу витрат звітного періоду витрати на:
проведення ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних засобів;
ліквідацію основних засобів (у частині залишкової вартості).
Не підлягають амортизації такі основні засоби подвійного призначення:
земельні ділянки;
об'єкти житлової нерухомості;
легкові та вантажні автомобіл[/b ]і.
ФОП на загальній системі оподаткування. Питання—відповідь.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 440 разів
- Подякували: 271 раз
-
- Гений
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 208 разів
А якщо ФОП цією карточкою розрахується у магазині з іншим ФОПом, як тоді бути з 1ДФ? У кабінеті платника податків в облікових даних видно всі карткові рахунки, прив"язані до розрахункового.buhgalter-2010 писав:дуже дякую!Діна 1977 писав:Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.buhgalter-2010 писав:Подскажите пожалуйста, можит ли фоп на общей системе снимать деньги с расчетного счета на личное пользование и оплачивать продукты личные карточкой к расчетному счету????? взяла фопа, заметила на его счету такие операции, теперь не знаю что делать. Ранее старалась избегать таких операций, только по единщикам точно можно знаю
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 85 разів
КТО ЗАКРЫВАЛ ФОП на общей, подскажите в ликвидационной деке надо указывать власне майно, и доходы такие как з/п на осн. месте работы и доход от сдачи в аренду собственного авто?Гоша писав:А якщо ФОП цією карточкою розрахується у магазині з іншим ФОПом, як тоді бути з 1ДФ? У кабінеті платника податків в облікових даних видно всі карткові рахунки, прив"язані до розрахункового.buhgalter-2010 писав:дуже дякую!Діна 1977 писав: Кошти які знаходяться у ФОП на р/р, а також картці це його власні кошти і він розпоряджається їми на свій власний розсуд. В мене 2 фопа вже довгий час. З основного рахунку скидаю на картку їм кошти і вони собі розраховуються за все що їм треба. Перевірка кожен рік у нас ,ніхто нічого не говорив. ФОП на загальній так як і єдинщик.
В НКУ написано только предпринимательские доходы, а как по факту???
-
- Оракул
- Дякував (ла): 256 разів
- Подякували: 110 разів
В календарі бухгалтера стоїть дата 19 квітня
-
- Гуру
- Дякував (ла): 26 разів
- Подякували: 5 разів
Добрый день! ФЛП на общей системе, деятельность не велась. В этом году подал на закрытие, сдал ликвидационную деку и ЕСВ, но проверки и снятиz с учета в ГНИ еще не было... А теперь хочет опять открыться... Да еще и перейти сразу на 2-ю группу ЕН. Возможно ли такое? Кто сталкивался? В ГНИ разводят руками... Мол, только после проверки и снятия с учета в ГНИ можно пройти заново цикл регистрации... Неужели это правда? Заранее спасибо за ответы!!!
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 440 разів
- Подякували: 271 раз
Років п'ять назад і в мене таке було з фопом. То йому не дозволили знову відкритися. Тільки після всіх процедур закриття він знову відкрився .Лариса0203 писав:Добрый день! ФЛП на общей системе, деятельность не велась. В этом году подал на закрытие, сдал ликвидационную деку и ЕСВ, но проверки и снятиz с учета в ГНИ еще не было... А теперь хочет опять открыться... Да еще и перейти сразу на 2-ю группу ЕН. Возможно ли такое? Кто сталкивался? В ГНИ разводят руками... Мол, только после проверки и снятия с учета в ГНИ можно пройти заново цикл регистрации... Неужели это правда? Заранее спасибо за ответы!!!
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 48 разів
- Подякували: 1 раз
Подскажите, не могу в интернете найти разъяснений.
Может ли фоп на ос иметь два рассчетных счета? У меня два магазина и хочу разделить приход с них и расход отдельно по каждому магазину на разные счета
Может ли фоп на ос иметь два рассчетных счета? У меня два магазина и хочу разделить приход с них и расход отдельно по каждому магазину на разные счета
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 343 рази
та хоть десять и вне зависимости от системы налогообложенияIrra писав:Подскажите, не могу в интернете найти разъяснений.
Может ли фоп на ос иметь два рассветных счета? У меня два магазина и хочу разделить приход и расход на разные счета.
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 48 разів
- Подякували: 1 раз
В налоговую мне нужно как-то сообщать?Лорик777 писав:та хоть десять и вне зависимости от системы налогообложенияIrra писав:Подскажите, не могу в интернете найти разъяснений.
Может ли фоп на ос иметь два рассветных счета? У меня два магазина и хочу разделить приход и расход на разные счета.