Agatha писав:По-перше, не панікуйте, міопія=близорукість-це не інвалідність і, навіть, не естетична проблема.
По-друге, знайдіть нормального окуліста в Житомирі або з"їздіть в Київ чи по направленню лікаря чи самостійно на прийом до доброго окуліста.
Ми в 3-му класі теж виявили близорукість. Районний окуліст відразу виписав нам окуляри і продав по дурній ціні оправу. Мені порадили доброго окуліста в Охматдиті, яка нас веде вже 4 роки. Що ми робимо і не робимо:
1. 2 рази в рік вправи на розвиток м"язів очного дна ( ніби так це називається) в Охматдиті.
2. Обмеження по компу - 2-3 години в тиждень, не більше. телевізор у нас в сім"ї, в принципі, ніхто не дивиться.
3. Окуляри в сина не для неперервного носіння, в тільки тоді, коли він щось не бачить і мружиться. Мружитись не можна, бо це перенапружує очі і падає зір.
4. Радять грати в бадмінтон або теніс або пінг-понг. Потепліє, будемо грати в бадмінтон.
До 14 років зір буде падати, а всі наші "можна і не можна" спрямовані на те, щоб це падіння мінімізувати. Ніякої спадковості ні по якій лінії до близорукості нема. Підберіть гарну оправу, зараз є такий великий вибір, і не панікуйте. У мене спочатку теж був шок "Чому саме в моєї дитини??", але що є то є. Близорукість не виліковується: вона або прогресує або ні. Тому потрібно спрямувати всі зусилля на утриманні зору на сьогоднішніх показниках. До речі -2,5- це не "фонтан", але не кінець світу.
Пи.Си.
Про лінзи нам окуліст нічого не говорив.
Прочитала Ваш пост і дописую. Зупинити падіння зору-це робота на роки і синусоїда з покращеннями і погіршеннями зору. За 2 місяця не буде ніякого результату. І чим більше Ви будете акцентувати на зорові увагу, тим більше дитина буде нервувати. Я розумію, що оскільки Ви носите окуляри, то у Вас "пунктик" на зорові дитини. Потрібно просто налаштуватись на довгу багаторічну боротьбу.
К очкам я отношусь нормально, они меня не пугают.
Ребенок носит очки "для работы" уже год, у неё отношение к ним тоже нормальное. Выбрали красивую оправу, ребенок не комплексует.
Сейчас уже нужно будет носить постоянно, посмотрим как она к этому отнесётся (надеюсь вес будет хорошо)
Переживаю из-за резкого падения, и из-за того что лечение практически не дало эффекта (10%)