Блокировка регистрации НН/РК (частина 2️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
POCAHONTAS8
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення POCAHONTAS8 »

Колеги ,підкажіть будь ласка, заблокирована податкова накладна на товар, надо зарегестрировать на такой же товар еще одну ,але не платнику ПДВ , ее тоже заблокирует или можно одіслать??

Светлана Анатольевна Ш.
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 26 разів

Повідомлення Светлана Анатольевна Ш. »

Доброго дня! Підкажіть, будьласка.
Виписаний РК на мінус (поверення коштів) постачальником 01.07.2020 р. Відправлений на реєстрацію 25.07.2020. Реєстрацію зупинено.
Реєстрація за рішенням комісії пройшла 09.08.2020

Ми- покупці. Ітак, я за липень подаю звичайну Деку з ПДВ з додатком 1? звичайно, податковий кредит я зменшу липнем.

Питання 1. Чи потрібно щось ще заповнювати, щоб показати ДФС, що це коригування заблоковане?

Питання 2. За серпень в декларації я буду десь вказувати, що було розблоковане липневе РК ?

Була б дуже вдячна за допомогу. :oops:

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

Вы не имеете права показывать в июле, должны будете показать в августе, по месяцу регистрации. Это поставщик покажет в июле.

Светлана Анатольевна Ш.
Мастер
Мастер

Та ні, я ж зменшую свій Податковий кредит, мушу зменшити його датою, коли виписаний РК. Це РК на мінус. Постачальник зменшує ПЗ, коли зареєстровано, а я зменшую ПК, коли виписано.

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення ar4ik »

я вам ответила как правильно, не хотите- не пользуйтесь. Хотите, дабы вам позвонили и сообщили, что у вас дека неправильно заполнена- заполняйте как хотите, извините за беспокойство :D

Светлана Анатольевна Ш.
Мастер
Мастер

Ні, не хочу, щоб подзвонили, дякую, зараз заглиблюсь в тему сильніше. ))

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Светлана Анатольевна Ш. писав:
19 серпня 2020, 10:17
Ні, не хочу, щоб подзвонили, дякую, зараз заглиблюсь в тему сильніше. ))

ar4ik вам відповіла коректно і правильно, згодна.
Заглибтесь, бо ви невірно думаєте - якраз ПК зменшити можете тільки після реєстрації...

Светлана Анатольевна Ш.
Мастер
Мастер

Дуже дякую за відповіді, я ні в якому разі не недооцінюю поради досвідчених бухгалтерів! Дякую вам за підказки. Ви ж тратите на мене свій час.

Але це вщент мене розбалансувало, бо навіть у першій статті, яка мені відкрилась в Гугл пошуку, вказано таке.

https://i.factor.ua/ukr/journals/buh911 ... _bnr_0&r1=

Скоріше за все, я щось не правильно розумію... Допоможіть, будьласка, все таки, що пишуть у статті?

Там пишуть: Покупець повинен зменшити ПК у періоді складання РК (незалежно від того, коли буде фактично розблокований і зареєстрований РК і чи буде він розблокований узагалі).

Відчуваю, що я чогось не розумію.

Valentina2012
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Valentina2012 »

Добрый день, все верно Вы прочитали. У меня один в один такая же ситуация, только я поставщик и у меня заблокировали РК на минус налоговых обязательств. РК от мая , разблокировали в августе, так вот мой покупатель показывает этот РК в мае, а я только лишь в августе (тем месяцем когда разблокировали.).Все эти разъяснения по законодательству получила на гор.линии ДПС.

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення ar4ik »

тут обнаружила, что совершенно разучилась пользоваться форумом, пишу ответ тут, ибо некогда разбираться с личкой:
В статьях пишут многое, я пишу то, с чем сталкивалась. Вам надо показать это в августе, с датами июля- просто поверьте, никто не даст вам уменьшить кредит без регистрации, запомните так- увеличить обязательства- всегда, увеличить кредит- только после регистрации, это касается всего, такова наша жизнь. Сдавайте деку и забудьте об этом до следующего месяца.

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”