Здравствуйте!
Меня интересуют проводки по продажи валюты при экспорте товаров. Правильно ли?
Пришли деньги на транзитный счет от покупателей 3123 (транз.сч) 362 13900 евро
Списание 50% средств с транз. счета на валютный 312 3123 6950 евро
Списание 50% средств на обязательной продажи 334 3123 6950 евро
Зачисление гривни от продажи валюты 311 711 (6950 * 10,91 грн) 74824,50 грн.
Зачисление средств от обязательной продажи 311 334 (6950*10,91 грн) 74824,50 грн.
Определение себестоимости проданной валюты 942 334 74824,50 грн.
Определение финрезультата от реализации валюты 711 791 74824,50 грн.
Списание себестоимости реализованной валюты 791 942 74824,50 грн
Что-то пропустила, помогите, пожалуйста.........(((
СРОЧНО!!! ПОМОГИТЕ!!! ИМПОРТ И ВАЛЮТНАЯ ДЕКЛАРАЦИЯ
-
- Гений
- Дякував (ла): 175 разів
- Подякували: 104 рази
"Ви здаєте довідку про відсутність валютних цінностей." Что-то я не понимаю- у нас ведь есть отправленные деньги за границей.Это что не ценности? Почему справка называется ....про відсутність вал. ціннностей ? Извините за тупость, но не пойму.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 685 разів
В мене була ситуація. В кінці року перерахували кошти аванс по договору зед. Я консультувалась в податковій чи потрібно мені подавати валютну декларацію. Надали відповідь оскільки термін поставки не пройшов, а також термін по зед то потрібно подати довідку про відсутність валютних цінностей.
-
- Светоч Мысли
я минулого року в останні дні здачі перевернула все і нацбанк, податкову. Все проаналізувавши подала декларацію про відсутність . Була перевірка все нормально.Не забивайте собі голову. Спить спокійно.#hi#
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 10003 рази
- Подякували: 5885 разів
Посмотрите Декларацию валютную. Там все разделы про валютные ценности.... и только 5 раздел про товары и задолженности.....
-
- Светоч Мысли
Декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності за формою Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 25.12.95 №207 (далі - Декларація).
Виходячи зі змісту Декларації, кошти та майно, що знаходяться за межами України з порушенням термінів розрахунків, встановлених статтями 1 і 2 Закону України від 23 вересня 1994 року №185/94-ВР ”Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті” відображаються у розділах II – III Декларації.
Крім того, у зазначених розділах зазначаються вкладення на рахунках відкритих в іноземних банках, до статутних фондів іноземних підприємств за кордоном, тощо та інше майно.
Інформація про проведені поточні операції у сфері зовнішньоекономічної діяльності, по яких не порушено законодавчо встановлені строки розрахунків, так і інформація про валютні кошти та товари, повернуті з порушенням законодавчо встановлених термінів відображаються у розділі V Декларації, який носить лише інформаційний характер.
Отже, суб’єкт підприємницької діяльності подає Декларацію у випадку коли валютні кошти або майна знаходяться за межами України, у тому числі з порушенням встановлених законодавством строків розрахунків в сфері ЗЕД.
Таким чином, у разі відсутності коштів та майна за межами України, та у разі якщо розрахунки здійснюються у встановлені законодавством строки, і при цьому заповнюється тільки V розділ Декларації, суб’єкт підприємницької діяльності може не подавати Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належить резиденту України і знаходяться за її межами
Виходячи зі змісту Декларації, кошти та майно, що знаходяться за межами України з порушенням термінів розрахунків, встановлених статтями 1 і 2 Закону України від 23 вересня 1994 року №185/94-ВР ”Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті” відображаються у розділах II – III Декларації.
Крім того, у зазначених розділах зазначаються вкладення на рахунках відкритих в іноземних банках, до статутних фондів іноземних підприємств за кордоном, тощо та інше майно.
Інформація про проведені поточні операції у сфері зовнішньоекономічної діяльності, по яких не порушено законодавчо встановлені строки розрахунків, так і інформація про валютні кошти та товари, повернуті з порушенням законодавчо встановлених термінів відображаються у розділі V Декларації, який носить лише інформаційний характер.
Отже, суб’єкт підприємницької діяльності подає Декларацію у випадку коли валютні кошти або майна знаходяться за межами України, у тому числі з порушенням встановлених законодавством строків розрахунків в сфері ЗЕД.
Таким чином, у разі відсутності коштів та майна за межами України, та у разі якщо розрахунки здійснюються у встановлені законодавством строки, і при цьому заповнюється тільки V розділ Декларації, суб’єкт підприємницької діяльності може не подавати Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належить резиденту України і знаходяться за її межами
-
- Гений
- Дякував (ла): 72 рази
- Подякували: 66 разів
подскажите плиз. заполняю 5 раздел строку 1.3.(валютная выручка вернулась с нарушением сроков),строка 2.2. "вартість імпортованих товарів" тоже заполнила, а вот не знаю нужно возвращенную предоплату(с нарушением сроков) писать в строку 2.3. "в т.ч. з порушенням встановленних законодавством термінів". сомневаюсь, потому что мне то деньги вернули ,а не товар
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 124 рази
- Подякували: 39 разів
Здравствуйте! Начинаю только сейчас узнавать что такое ВЕД. Но чем больше читаю, тем больше вопросов! #wall# Я прошу помощи, на моем реальном примере обьяснить мне всё что нужно делать правильно, извиняюсь сразу, если подобный случай описывался выше, хочеться убедиться уже конкретно на своих цыфрах. Обратиться не к кому, в налоговой нечего тодком не могут объяснить, а только орут! #g_cray# Одна надежда на форум.
Вопросов много, но стараюсь находить ответы по мере их поступления, а то и так голова кругом.
Вот значит с 06.03.2013, с марта 2013 года наше предприятие отправляет авансы ин. поставщику, всего мы должны отправить 10 000 евро, отправили 3 000,00 евро. Но в июне - 04.06.13 истекает 90 к.дн.. До этой даты мы планируем перечислить всю сумму договора, то есть все 10 000. 00. А поставка осуществиться в июне-июле. Первое что меня ступорит, это Справка об отсутствии вал ценностей и Валютная декларация. Их подача в моем случае будет за 2 кв, или стоило подавать и в 1 кв?Справку нужно брать для таможни или в любом случае?, спрашиваю, так как брокер говорит что сейчас таможня её не требует, но возможно и затребует)) Второе - что и как с вал декой? если у меня будет просрочка, так как поставка после 04.06.13.. То есть если я оплатила весь договор, но в течении 90 дн. не состоялась поставка, я буду платить пеню?
Вопросов много, но стараюсь находить ответы по мере их поступления, а то и так голова кругом.
Вот значит с 06.03.2013, с марта 2013 года наше предприятие отправляет авансы ин. поставщику, всего мы должны отправить 10 000 евро, отправили 3 000,00 евро. Но в июне - 04.06.13 истекает 90 к.дн.. До этой даты мы планируем перечислить всю сумму договора, то есть все 10 000. 00. А поставка осуществиться в июне-июле. Первое что меня ступорит, это Справка об отсутствии вал ценностей и Валютная декларация. Их подача в моем случае будет за 2 кв, или стоило подавать и в 1 кв?Справку нужно брать для таможни или в любом случае?, спрашиваю, так как брокер говорит что сейчас таможня её не требует, но возможно и затребует)) Второе - что и как с вал декой? если у меня будет просрочка, так как поставка после 04.06.13.. То есть если я оплатила весь договор, но в течении 90 дн. не состоялась поставка, я буду платить пеню?