Когда в апреле я исправляла ІПН покупателя двумя РК, наша бухгалтер-пенсионер сказала "эту убирай, а новую выписывай, налоговая потом все перевернет, а это наверняка", таки она была права.cometa писав:Даже в этом письме ошибка в ИНН исправляется не нулевым РК, а двумя РК. Второй, который на "+" не зарегистрируется, если нет лимита.PochtiTsaritsa писав:это было в письме ДФС от 17.02.2015 р. N 5292/7/99-99-19-03-02-17cometa писав: Можно ссылку на ТАКОЙ совет налоговой?
Из письма
Ошибка, допущенная в индивидуальном налоговом номере контрагента (указан номер другого контрагента), может быть исправлена путем составления двух расчетов корректировки, которые заполняются в следующем порядке:
в первом расчете корректировки реквизиты заглавной части переносятся с налоговой накладной с ошибкой, а объем операции по поставке товаров/услуг и другие показатели табличной части заполняются со знаком "-";
во втором расчете корректировки реквизиты заглавной части указываются без ошибок, а объем операции по поставке товаров/услуг и другие показатели табличной части заполняется со знаком "+".
Потом налоговая поменяла свое мнение
Из ЗИРа
22.06.2015 Який порядок виправлення помилки, допущеної в податковій накладній, в тому числі в полі «ІПН покупця», а також в умовному ІПН? Виправлення помилки, допущеної в індивідуальному податковому номері (далі – ІПН) покупця податкової накладної, зареєстрованої ЄРПН здійснюється наступним чином:
1) продавець повинен скласти розрахунок коригування до такої податкової накладної з урахуванням таких особливостей: у заголовній частині зазначаються дані із заголовної частини податкової накладної з помилкою (тобто з помилковим ІПН), а в табличній частині зазначається зі знаком «-» обсяг операцій з постачання товарів/послуг та інші показники, що були зазначені в податковій накладній; у полі «Дата складання» зазначається «поточна» дата, тобто дата, на яку було виявлено помилку у ІПН покупця;
2) такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН платником податку, чий «невірний» ІПН, був зазначений у графі «ІПН покупця» податкової накладної, до якої складається такий розрахунок коригування (відповідно до вимог п. 16 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 із змінами та доповненнями, та п. 22 Порядку № 957);
3) продавець повинен скласти та зареєструвати в ЄРПН другу податкову накладну із урахуванням таких особливостей: реквізити заголовної частини зазначаються без помилок, тобто у полі «ІПН покупця» зазначається правильний ІПН покупця; у полі «Дата складання» зазначається дата виникнення податкових зобов’язань продавця, тобто дата складання податкової накладної із «невірним» ІПН; такій податковій накладній присвоюється новий порядковий номер, відмінний від порядкового номера податкової накладної із «невірним» ІПН покупця; в табличній частині такої податкової накладної зазначаються обсяг операцій з постачання товарів/послуг та інші показники, що були зазначені в податковій накладній із «невірним» ІПН.
Я думала, может я что-то пропустила.
Корректировка НН
Вы правыЮлия 08 писав:Доброго дня!
Підскажіть, будь ласка, така ситуація.
23.06.15-оплата за товар, виписана мені ПН.
30.06.15-повертаємо товар (не підійшов), берем інший,більшої вартості, гроші не повертаєм а доплачуєм.
02.07.15 -забираєм товар.
Я розумію так. 30.06 мені мають надати РК нульовий, в якому "мінусують" повернутий товар, а "плюсують" якусь 0,7-0,8-му частиину товару,
за який я доплачую 30.06 мені мають виписатьт ПН на 0,2-0,3 частину товару, ТАК я розумію операція буде закрита.
Контрагент з цим не погоджується, виписує РК 30.06 і повністю "Мінусує" повернутий товар-знімає мій ПК, 02.07.-виписує нову ПН на суму вартості дорожчого товару.
Я не згодна,що мені зняли мій кредит (їх зобов’язання)23.06-оплата ж була???
Хто правий, я чи контагент?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Підкажіть, будь ласка, чи можна якось виправити помилку у невідповідності підпису ПН, вказано прізвище та ініціали бухгалтера,
а ЕЦП директора.
а ЕЦП директора.
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Это вам дали такую НН или вы выдали?Галина_2004 писав:Підкажіть, будь ласка, чи можна якось виправити помилку у невідповідності підпису ПН, вказано прізвище та ініціали бухгалтера,
а ЕЦП директора.
Исправит, если зарегина можно только через РК.
-
- Профи
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 2 рази
Добрый день.
Подскажите - кто что думает по такому поводу -
выписана налоговая накладная правильной датой - 30.06.15. А в графе 2 "Дата виписки податкових зобов'язань" ошибочно стоит дата 26.06.2015.
Как исправить такую ошибку? Т.е. в графе 2 должна быть дата - 30.06.15
выписана налоговая накладная правильной датой - 30.06.15. А в графе 2 "Дата виписки податкових зобов'язань" ошибочно стоит дата 26.06.2015.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Це я таку зареєструвала. Роблю РК без табличної частини?Тюша писав:Это вам дали такую НН или вы выдали?Галина_2004 писав:Підкажіть, будь ласка, чи можна якось виправити помилку у невідповідності підпису ПН, вказано прізвище та ініціали бухгалтера,
а ЕЦП директора.
- Тюша
- Акула НКУ
РК, в одной строке-все с "-", включая неправильную дату, вторая строка-все с "+" и с новой датой.Алена_111 писав:Добрый день.
- Тюша
- Акула НКУ
Да.получается "0" РК, регите и отправляете контрагенту.Галина_2004 писав:Це я таку зареєструвала. Роблю РК без табличної частини?Тюша писав:Это вам дали такую НН или вы выдали?Галина_2004 писав:Підкажіть, будь ласка, чи можна якось виправити помилку у невідповідності підпису ПН, вказано прізвище та ініціали бухгалтера,
а ЕЦП директора.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
тут уже такое обсуждали. мнения разошлись.Алена_111 писав:Добрый день.
1-й вариант РК нулевой датой 30.06 товар одна строка на минус, она же на плюс но, т.к. в РК нет даты возникновения обязательств, то получается, счто так ошибка не исправлена, то 2-й вариант: РК на минус и новая НН
-
- Профи
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 2 рази
Пробовала - не пропускает.Тюша писав:РК, в одной строке-все с "-", включая неправильную дату, вторая строка-все с "+" и с новой датой.Алена_111 писав:Добрый день.
В РК графі "дата виникнення" нет вообще. Есть графа - "дата коригування". Ставлю 26.06. с минусом, и 30.06 с +. Пишет - ошибка - Дата виписки податкової накладної не може перевищувати дату коригування.