Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Алена_111 писав:
Тюша писав:
Алена_111 писав:Добрый день.
Подскажите - кто что думает по такому поводу -
выписана налоговая накладная правильной датой - 30.06.15. А в графе 2 "Дата виписки податкових зобов'язань" ошибочно стоит дата 26.06.2015.
Как исправить такую ошибку? Т.е. в графе 2 должна быть дата - 30.06.15
РК, в одной строке-все с "-", включая неправильную дату, вторая строка-все с "+" и с новой датой.
Пробовала - не пропускает.
В РК графі "дата виникнення" нет вообще. Есть графа - "дата коригування". Ставлю 26.06. с минусом, и 30.06 с +. Пишет - ошибка - Дата виписки податкової накладної не може перевищувати дату коригування.
Ну тогда делайте, как пишет ArinaArina.

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Алена_111 писав:
Тюша писав:
Алена_111 писав:Добрый день.
Подскажите - кто что думает по такому поводу -
выписана налоговая накладная правильной датой - 30.06.15. А в графе 2 "Дата виписки податкових зобов'язань" ошибочно стоит дата 26.06.2015.
Как исправить такую ошибку? Т.е. в графе 2 должна быть дата - 30.06.15
РК, в одной строке-все с "-", включая неправильную дату, вторая строка-все с "+" и с новой датой.
Пробовала - не пропускает.
В РК графі "дата виникнення" нет вообще. Есть графа - "дата коригування". Ставлю 26.06. с минусом, и 30.06 с +. Пишет - ошибка - Дата виписки податкової накладної не може перевищувати дату коригування.
Ну тогда делайте, как пишет ArinaArina. Только регить РК будет уже ваш покупатель, а потом вы уже выпишите новую НН со всеми правильными датами.

Алена_111
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Алена_111 »

спасибо... получается что такой вариант - единств.возможный

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

тетя Ира писав:
Юлия 08 писав:Доброго дня!
Підскажіть, будь ласка, така ситуація.
23.06.15-оплата за товар, виписана мені ПН.
30.06.15-повертаємо товар (не підійшов), берем інший,більшої вартості, гроші не повертаєм а доплачуєм.
02.07.15 -забираєм товар.
Я розумію так. 30.06 мені мають надати РК нульовий, в якому "мінусують" повернутий товар, а "плюсують" якусь 0,7-0,8-му частиину товару,
за який я доплачую 30.06 мені мають виписатьт ПН на 0,2-0,3 частину товару, ТАК я розумію операція буде закрита.

Контрагент з цим не погоджується, виписує РК 30.06 і повністю "Мінусує" повернутий товар-знімає мій ПК, 02.07.-виписує нову ПН на суму вартості дорожчого товару.

Я не згодна,що мені зняли мій кредит (їх зобов’язання)23.06-оплата ж була???
Хто правий, я чи контагент?
Вы правы
контрагент не погоджується зробити по-моєму, настоює на тому, що від нас отримали листа з проханням врахувати проплату 23.06 в рах. дорожчого товару- а, хіба такий лист є підставою для того щоб так виписувати ПН, а як же перша подія?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Юлия 08 писав:
тетя Ира писав:
Юлия 08 писав:Доброго дня!
Підскажіть, будь ласка, така ситуація.
23.06.15-оплата за товар, виписана мені ПН.
30.06.15-повертаємо товар (не підійшов), берем інший,більшої вартості, гроші не повертаєм а доплачуєм.
02.07.15 -забираєм товар.
Я розумію так. 30.06 мені мають надати РК нульовий, в якому "мінусують" повернутий товар, а "плюсують" якусь 0,7-0,8-му частиину товару,
за який я доплачую 30.06 мені мають виписатьт ПН на 0,2-0,3 частину товару, ТАК я розумію операція буде закрита.

Контрагент з цим не погоджується, виписує РК 30.06 і повністю "Мінусує" повернутий товар-знімає мій ПК, 02.07.-виписує нову ПН на суму вартості дорожчого товару.

Я не згодна,що мені зняли мій кредит (їх зобов’язання)23.06-оплата ж була???
Хто правий, я чи контагент?
Вы правы
контрагент не погоджується зробити по-моєму, настоює на тому, що від нас отримали листа з проханням врахувати проплату 23.06 в рах. дорожчого товару- а, хіба такий лист є підставою для того щоб так виписувати ПН, а як же перша подія?
ну правильно, 1-е событие сохранилось, предоплата идет в счет другого товара, поэтому РК в ноль. А то, как поставщик хочет сделать, называется занижением обязательств за июнь.
РК на минус должны регистрировать Вы. не соглашайтесь. Пусть думают.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Юлия 08 »

ArinaArina писав:
Юлия 08 писав:
тетя Ира писав: Вы правы
ну правильно, 1-е событие сохранилось, предоплата идет в счет другого товара, поэтому РК в ноль. А то, как поставщик хочет сделать, называется занижением обязательств за июнь.
Вони говорять, що ті кошти, що я витрачу на реєстрацію РК, мені повернуться, коли зареєструється ПН (вони вже її зареєстрували) по дорожчому товару.
Потрібна порада, можливо ну їх, не варто витрачати час,свій податковий кредит я отримаю, в них же зобов"язання буде з порушенням???

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Юлия 08 писав:
ArinaArina писав:
Юлия 08 писав: контрагент не погоджується зробити по-моєму, настоює на тому, що від нас отримали листа з проханням врахувати проплату 23.06 в рах. дорожчого товару- а, хіба такий лист є підставою для того щоб так виписувати ПН, а як же перша подія?
Вони говорять, що ті кошти, що я витрачу на реєстрацію РК, мені повернуться, коли зареєструється ПН (вони вже її зареєстрували) по дорожчому товару.
Потрібна порада, можливо ну їх, не варто витрачати час,свій податковий кредит я отримаю, в них же зобов"язання буде з порушенням???
ну не знаю, смотрите сами, понятно что Вы свой кредит получаете, но тут в сроках все не так. У Вас получается, что Вы занизите свой кредит в июле, но завысите в июле. Не хорошо. Хоть и в сумме все одинаково. Получается, что новая НН не правильно выписана, а по неправильной НН нет кредита. Может они Вам деньги вернут, а Вы их снова перечислите? и сделаете это отдельными операциями. Но тогда РК на минус уже июлем.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Юлия 08 »

ArinaArina писав:
Юлия 08 писав:
ArinaArina писав: ну правильно, 1-е событие сохранилось, предоплата идет в счет другого товара, поэтому РК в ноль. А то, как поставщик хочет сделать, называется занижением обязательств за июнь.
ну не знаю, смотрите сами, понятно что Вы свой кредит получаете, но тут в сроках все не так. У Вас получается, что Вы занизите свой кредит в июле, но завысите в июле. Не хорошо. Хоть и в сумме все одинаково. Получается, что новая НН не правильно выписана, а по неправильной НН нет кредита. Может они Вам деньги вернут, а Вы их снова перечислите? и сделаете это отдельными операциями. Но тогда РК на минус уже июлем.
податкову вони виписують 30.06.15 на всю суму оплати,тобто все закривається червнем, але щодо не правильно виписаної накладної??? просто не знаю що й робити, сьгодні день потратила на цього котрагента...

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Юлия 08 писав:
Скрытый текст
ArinaArina писав:
Юлия 08 писав: Вони говорять, що ті кошти, що я витрачу на реєстрацію РК, мені повернуться, коли зареєструється ПН (вони вже її зареєстрували) по дорожчому товару.
податкову вони виписують 30.06.15 на всю суму оплати,тобто все закривається червнем, але щодо не правильно виписаної накладної??? просто не знаю що й робити, сьгодні день потратила на цього котрагента...
поняла теперь. думала, они датой новой отгрузки новую НН дают.
было такое, как у Вас. Спорить с поставщиком не вышло, так и осталось. Просто было консультация налоговой когда-то именно так и делать, вот поставщики некоторые в нее упираются, но риск есть, что Ваша НН выписана безосновательно.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Юлия 08 »

ArinaArina писав:
Юлия 08 писав:
Скрытый текст
ArinaArina писав: ну не знаю, смотрите сами, понятно что Вы свой кредит получаете, но тут в сроках все не так. У Вас получается, что Вы занизите свой кредит в июле, но завысите в июле. Не хорошо. Хоть и в сумме все одинаково. Получается, что новая НН не правильно выписана, а по неправильной НН нет кредита. Может они Вам деньги вернут, а Вы их снова перечислите? и сделаете это отдельными операциями. Но тогда РК на минус уже июлем.
поняла теперь. думала, они датой новой отгрузки новую НН дают.
было такое, как у Вас. Спорить с поставщиком не вышло, так и осталось. Просто было консультация налоговой когда-то именно так и делать, вот поставщики некоторые в нее упираются, но риск есть, что Ваша НН выписана безосновательно.
можливо скинете якусь інфомацію, що за консультація???
ВАМ ДУЖЕ ВДЯЧНА ЩО ВІДГУКНУЛИСЬ НА МОЮ ПРОБЛЕМУ!!! ПРИЄМНО МАТИ СПРАВУ З ПРОФЕСІОНАЛОМ!!!

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”