Податкова декларація з ПДВ
-
- Гений
- Дякував (ла): 325 разів
- Подякували: 151 раз
Податкова накладна від 18.07.2023 р. повинна була зареєстрована до 31.07.2024 р. Ви вже не можете скористатись цим податковим кредитом. А строки до 05.09.24 - це стосується ПН виписаних після 01.08.2024
Доброго Дня! Підкажіть декларація з ПДВ за вересень подається за старою формою?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 695 разів
Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
Чи буде штраф на невключення мінусовго РК? Бо зараз ДПС рахує своєчасно зареєстроване РК 18 днів після виписки.
І як можна це виправити? Уточненку за грудень, за січень чи можна включити в поточну Деку?
Чи буде штраф на невключення мінусовго РК? Бо зараз ДПС рахує своєчасно зареєстроване РК 18 днів після виписки.
І як можна це виправити? Уточненку за грудень, за січень чи можна включити в поточну Деку?

Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Светоч Мысли
Ще цікаво, чи є на форумі ті, хто саме так виправляє сумові помилки. Як податкова при перевірках на це дивиться? Знаю, що податкова хоче обнулення невірной ПН і виписки нової. Але бухгалтери на це не йдуть, щоб платити менше штрафу. Тим більше, що такий порядок виправлення сумових помилок, як вимагає податкова, наскільки знаю, в законодавстві не прописаний.Asia Svetlova писав: ↑23 жовтня 2024, 14:08Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
І як можна це виправити? Уточненку за грудень, за січень чи можна включити в поточну Деку?![]()
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1930 разів
- Подякували: 6618 разів
- Контактна інформація:
Так не виправляю. Вважаю, що таке виправлення підставляє в першу чергу покупця.Asia Svetlova писав: ↑24 жовтня 2024, 15:08Ще цікаво, чи є на форумі ті, хто саме так виправляє сумові помилки. Як податкова при перевірках на це дивиться? Знаю, що податкова хоче обнулення невірной ПН і виписки нової. Але бухгалтери на це не йдуть, щоб платити менше штрафу. Тим більше, що такий порядок виправлення сумових помилок, як вимагає податкова, наскільки знаю, в законодавстві не прописаний.Asia Svetlova писав: ↑23 жовтня 2024, 14:08Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
І як можна це виправити? Уточненку за грудень, за січень чи можна включити в поточну Деку?![]()
Але можуть бути нюанси.
У вашому випадку я б просила РК датою 07.12 - це як мінімум....(якшо ви покупець...)
Також, якщо нне включали ПН у деку - то не бачу підстав для штрафу через евключення мінусового РК... імхо
-
- Светоч Мысли
Дякую. Я як раз і є покупець. Тобто вважаєте, що взяти цю передплату в кредит неможливо? Чи якісь все ж можуть бути нюанси? Вже я те коригування по іншому не випрошу. Та і як все це виправити, щоб було правильно -не розумію, бо вже геть заплуталасьTasa писав: ↑24 жовтня 2024, 15:28Так не виправляю. Вважаю, що таке виправлення підставляє в першу чергу покупця.Asia Svetlova писав: ↑24 жовтня 2024, 15:08Ще цікаво, чи є на форумі ті, хто саме так виправляє сумові помилки. Як податкова при перевірках на це дивиться? Знаю, що податкова хоче обнулення невірной ПН і виписки нової. Але бухгалтери на це не йдуть, щоб платити менше штрафу. Тим більше, що такий порядок виправлення сумових помилок, як вимагає податкова, наскільки знаю, в законодавстві не прописаний.Asia Svetlova писав: ↑23 жовтня 2024, 14:08Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
Але можуть бути нюанси.
У вашому випадку я б просила РК датою 07.12 - це як мінімум....(якшо ви покупець...)
Також, якщо нне включали ПН у деку - то не бачу підстав для штрафу через евключення мінусового РК... імхо
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1930 разів
- Подякували: 6618 разів
- Контактна інформація:
Якщо сума евелика - я б нічого не робила ...імхоAsia Svetlova писав: ↑24 жовтня 2024, 15:43Дякую. Я як раз і є покупець. Тобто вважаєте, що взяти цю передплату в кредит неможливо? Чи якісь все ж можуть бути нюанси? Вже я те коригування по іншому не випрошу. Та і як все це виправити, щоб було правильно -не розумію, бо вже геть заплуталасьСпойлер
Tasa писав: ↑24 жовтня 2024, 15:28Так не виправляю. Вважаю, що таке виправлення підставляє в першу чергу покупця.Asia Svetlova писав: ↑24 жовтня 2024, 15:08
Ще цікаво, чи є на форумі ті, хто саме так виправляє сумові помилки. Як податкова при перевірках на це дивиться? Знаю, що податкова хоче обнулення невірной ПН і виписки нової. Але бухгалтери на це не йдуть, щоб платити менше штрафу. Тим більше, що такий порядок виправлення сумових помилок, як вимагає податкова, наскільки знаю, в законодавстві не прописаний.
Але можуть бути нюанси.
Ну є варіант, звісно, ризикнути - подати УР за 12.2023 - включивши і ПН і РК до неї...
Не знаю правда чи вже приймаються звараз УРи "на зменшення" .... бо під час військового стану спочатку не приймались...
Ну і якщо приймаються - то у вас після подачі УР вилізе переплата у кабінеті по ОР ....
Вирішувати вам
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 76 разів
- Подякували: 20 разів
якщо не було більше підстав, аце суто помилка постачальника, то таке собі виправлення і в кредит не візьмеш і мертвим грузом не залишиш, особливо якщо ви слідкуєте за кабінетом. наполягайте на коректній зміні ПН яку ви зможете включити в ПКAsia Svetlova писав: ↑23 жовтня 2024, 14:08Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
-
- Светоч Мысли
Раніше були консультації про виправлення помилки датою, коли її знайшли. Постачальник виправив свою помилку саме так. Чи є якісь законодавчи підстави, окрім роз'яснень ДПС, що так не можна робити? Бо я не знайшла. Оце саме цікаве питання для мене, бо податкова те законодавство крутить, як вовчок.RadioBaby писав: ↑30 жовтня 2024, 09:40якщо не було більше підстав, аце суто помилка постачальника, то таке собі виправлення і в кредит не візьмеш і мертвим грузом не залишиш, особливо якщо ви слідкуєте за кабінетом. наполягайте на коректній зміні ПН яку ви зможете включити в ПКAsia Svetlova писав: ↑23 жовтня 2024, 14:08Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.