Єдиний податок 4-група, сільгоспвиробники

Загальні питання бухалтерського і податкового обліку, ставки податку, звітність
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:
voko писав:
fgrubin писав:
Більше від чого?
Якщо я перераховував з метою збільшення ліміту і потім з 2604 використав всі кошти за цільовим призначенням, а потім по декларації вийшов "0", то ці кошти взагалі не враховувати?
У вас "нульовий" звіт про пільги?
Звіт не є нульовим, але сума пільг по декларації та у звіті про пільги не сходиться з фактичними сумами, які я потрапили на 2604 і були використані за цільовим призначенням. А не сходиться воно також по причині того, що в декларації за грудень 2016 є суми до сплати, але фактично сплачено вони сплачені в січні 2017.
У звіті по пільгам я показав пільгу за грудень і використання також поставив, останнє може й не правильно, але в нашій ДФС кажуть ставте не залежно від моменту використання.
Нам теж радили ставити використання у періоді отримання пільги.

Щодо зайвих коштів на рахунку 2604. І я перераховував трохи більші суми, то й що. По Дб-Кр 481 проходили суми пільгового ПДВ до копійки. Їх і треба враховувати у звіті про пільги, у балансі, у розрахунку частки. Та й перед гарною молодицею похизуватись можна :)

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

НатальяСив писав:Подскажите, кто какие справочки по подтверждению нормативной оценки 1 га несет? какие ограны Вам ее выдавали? очень срочно надо информация. Спасибо!
Тут про це тільки й обговорювали. Я взагалі нікуди довідок нести не буду.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

НатальяСив писав:Подскажите, кто какие справочки по подтверждению нормативной оценки 1 га несет? какие ограны Вам ее выдавали? очень срочно надо информация. Спасибо!
Інспектор податкової сказала, що їм довідок цього року не треба. Поки що.

annabuh
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 14 разів

Повідомлення annabuh »

Доброго дня. Якщо при перевірці перевіряючі органи будуть доводити що власна с/г продукція становить меньше 75%, чи можуть вони зняти з єдиного податку за той період що перевіряється і донарахувати 18% податку на прибуток?

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Мирося писав:Відомість про наявність земельних ділянок. графа 10.Код органу місцевого самоврядування. Який КАОТАУ ставить якщо село відноситься до обєднаної громади
В мене подібна ситуація . Податкова довго думала і радилась і порекомендувала ставити КОАТАУ цетра громади ,бо туди мають направлятись кошти. А як у вашій області то робіть як і радили раніше -погодьте з своєю податковою і чим скоріше .бо можуть довго радитись

Luda_avon@ukr.net
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 88 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення Luda_avon@ukr.net »

Здравствуйте! Подскажите , до загальної звітної декларації платника единого податку 4 група додається розрахунок частки? Чи відправляється тільки із звітною?

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Luda_avon@ukr.net писав:Здравствуйте! Подскажите , до загальної звітної декларації платника единого податку 4 група додається розрахунок частки? Чи відправляється тільки із звітною?
Розрахунок частки є самостійним звітом, він не входить у жодний з пакетів. Я просто здав його разом з іншими.

Татьяна 85
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Татьяна 85 »

Добрый день. Может кто сталкивался, подаем декларацию по ед. налогу 4группы, но планируем перейти с него на налог на прибыль с 01.06.17, каков механизм перехода? Уточненка и снятие начислений за 3-4квартал?

Татьяна 85
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Татьяна 85 »

Татьяна 85 писав:Добрый день. Может кто сталкивался, подаем декларацию по ед. налогу 4группы, но планируем перейти с него на налог на прибыль с 01.06.17, каков механизм перехода? Уточненка и снятие начислений за 3-4квартал?
И еще момент, что в случае перехода сельхозпредприятия единщика 4гр на общую систему налогообложения физические лица – собственники земельных участков, земельных долей (паев), у которых сельхозпредприятие такие участки (паи) арендует, утрачивают льготу по уплате земельного налога (п. 281.3 НК). То есть такие физические лица – арендодатели будут вынуждены платить земельный налог сами? Для физ. лиц ставка 1% от ден. оценки земли за 1га?

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Татьяна 85 писав:
Татьяна 85 писав:Добрый день. Может кто сталкивался, подаем декларацию по ед. налогу 4группы, но планируем перейти с него на налог на прибыль с 01.06.17, каков механизм перехода? Уточненка и снятие начислений за 3-4квартал?
И еще момент, что в случае перехода сельхозпредприятия единщика 4гр на общую систему налогообложения физические лица – собственники земельных участков, земельных долей (паев), у которых сельхозпредприятие такие участки (паи) арендует, утрачивают льготу по уплате земельного налога (п. 281.3 НК). То есть такие физические лица – арендодатели будут вынуждены платить земельный налог сами? Для физ. лиц ставка 1% от ден. оценки земли за 1га?

Ось що пише ПКУ у частині земельного податку:
281.3. Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
На інші питання відповіді не знаю, на жаль.

Але мене теж цікавить супутнє питання: може хто з колег розраховував та поділиться досвідом, на якій системі оподаткування у фінансовому плані вигідніше бути - на загальній, чи на ЄП 4 групи?

Відповісти

Повернутись до “4-я група. Юридичні особи”