Отчетность ФОП 2-я група

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
qwerj
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення qwerj »

Вітаю! Я, підприємець другої групи, здав податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи, помилково вписавши суму річного виторгу в рядок 16. Внаслідок чого, програма нарахувала 7 % податку з вписаної суми. Зі слів інспектора, уточнюючу декларацію програма не захотіла прийняти. Інспектор запропонувала здати нову декларацію, правильно заповнену, та заплатити штраф 170 грн. Що я і зробив. Тепер в мене вимагають сплатити штрафну санкцію, нараховану на 7% податку.Будь ласка, допоможіть розібратися в цій ситуації. Чи повинен я платити цей штраф? Якщо ні – якими мають бути мої подальші дії? Дякую

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

qwerj писав:Вітаю! Я, підприємець другої групи, здав податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи, помилково вписавши суму річного виторгу в рядок 16. Внаслідок чого, програма нарахувала 7 % податку з вписаної суми. Зі слів інспектора, уточнюючу декларацію програма не захотіла прийняти. Інспектор запропонувала здати нову декларацію, правильно заповнену, та заплатити штраф 170 грн. Що я і зробив. Тепер в мене вимагають сплатити штрафну санкцію, нараховану на 7% податку.Будь ласка, допоможіть розібратися в цій ситуації. Чи повинен я платити цей штраф? Якщо ні – якими мають бути мої подальші дії? Дякую
Для понимания вашей ситуации было бы неплохо бы знать хронологию ваших действий, но, в любом случае, следует подать уточненку...
Однако, подача уточненки не освободит вас от уплаты уже согласованного вами налогового обязательства и соответствующих финсанкций+пени.
В принципе, после подачи уточненки, на вашем лиц.счете должна появиться переплата ЕН в размере вот тех 7% и эту сумму можно будет использовать в качестве авансовых платежей ЕН.

qwerj
УченикУченик

Повідомлення qwerj »

Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді, помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
30.03. 2015 інспектор запропонувала подати нову декларацію, таку, як мала б бути з самого початку без помилки та заплатити штраф 170 грн., що я цього дня і зробив. Також цього дня мені вручили податкову вимогу на сплату нарахованого 7% -го податку.
28.04.2015 мені сказали, що податок 7% сплачувати не треба, але на нього нарахована штрафна санкція.
Дякую!

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

qwerj писав:Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді, помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
30.03. 2015 інспектор запропонувала подати нову декларацію, таку, як мала б бути з самого початку без помилки та заплатити штраф 170 грн., що я цього дня і зробив. Також цього дня мені вручили податкову вимогу на сплату нарахованого 7% -го податку.
28.04.2015 мені сказали, що податок 7% сплачувати не треба, але на нього нарахована штрафна санкція.
Дякую!
Судя по заполненным вами строкам 16 и 20 (в то время когда ваши строки должны быть 6-10 и 21), вы подали "ещё ту" уточненку...

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

qwerj писав:Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді,
294.1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік.
Годовую декларацию за 2014 год должны были подать до 03.03.2015 по форме F0103402 Т.е. опоздали со сроком подачи
qwerj писав:...помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
И не 20, и не 16, а 06 рядок и 21
qwerj писав: Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
Да, рядки 16-20 относились к 5 группе. Но, что в бумажном, что в электронном виде - можно было один раз подать уточнюючу с исправлением ошибочных данных и внесением правильных (независимо от того, что Вы написали в звитной F0103402).
Хуже, если звитную, отправленную в электронном виде, Вы составили и сохранили не в той форме (хотя это тяжело!). Я бы в этом случае писал заявление на аннулирование поданной декларации как ошибочно составленной - не по нужной форме, и предоставил бы правильную.
Плохо, что у Вас сроки все прошли...
Зображення

qwerj
УченикУченик

Повідомлення qwerj »

Препрошую. Замість 17.03 читайте 17.01. Звіт був поданий вчасно, але дівчина, яка це робила сліпо переносила дані з старого бланку в новий, тому цифра з таблиці «Визначення податкових зобов язань» рядка 16 попала в 16 рядок таблиці «Показники господарськоі діяльності 5 групи»

qwerj
УченикУченик

Повідомлення qwerj »

Доброго дня. Головне питання моєї ситуації в слідуючому. Чи правомірно на списаний податок(7%) нараховувати штрафну санкцію?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

qwerj писав:Доброго дня. Головне питання моєї ситуації в слідуючому. Чи правомірно на списаний податок(7%) нараховувати штрафну санкцію?
Полагаю, что всё правомерно: какова декларация - таковы и санкции...

qwerj
УченикУченик

Повідомлення qwerj »

Якщо сприймати першу декларацію, як правильну, і не зважати на всі наступні дії, то чому списали нарахований податок? А якщо він списаний на підставі поданої нової, як неправильно нарахований, то чому на нього нарахували штрафні санкції?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

qwerj писав:Якщо сприймати першу декларацію, як правильну, і не зважати на всі наступні дії, то чому списали нарахований податок? А якщо він списаний на підставі поданої нової, як неправильно нарахований, то чому на нього нарахували штрафні санкції?
Не могу догадываться, что вам списали/не списали, но полагаю, что дело было так: обязательство было задекларировано, но не оплачено во время... И, вероятно, на все ваши вопросы в адрес ГНИ последует один ответ: у нас такая программа, это она так пишет...
Кстати, посмотреть какие деки приняты можно в "Кабинете".

Закрито

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”