=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

Evelina писав:
Marlboro писав:нигде (в Законе) не сказано, что нарушение порядка не дает права на отнесение сумм к НК, важен лишь факт регистрации НН в реестре
а как же п. 201.10 НКУ:
Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та/або порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.
Цитаты из документов на которые ссылается гни.
Я не вижу в них требования, что бумажн. ПН должен подписать тот же кто ее регистрирует.
Да, должны быть уповноважени особы, но требования их равенства притянуто за уши.

ПОРЯДОК заповнення податкової накладної
Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 1 листопада 2011 р. N 1379
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 листопада 2011 р. N 1333/20071
6.3. Не дає права покупцю на віднесення сум податку на додану вартість до податкового кредиту:
відсутність факту реєстрації платником податку – продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних;
порушення порядку заповнення податкової накладної;
податкова накладна виписана платником, звільненим від сплати податку за рішенням суду, після набрання чинності таким рішенням суду.
16. Усі примірники податкової накладної підписуються особою, уповноваженою платником податку здійснювати постачання товарів/послуг, та скріплюються печаткою такого платника податку – продавця. Податкова накладна не підписується покупцем товарів/послуг і не скріплюється його печаткою.

ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ЄДИНОГО РЕЄСТРУ ПОДАТКОВИХ НА
КЛАДНИХ
Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 29 грудня 2010 р. N 1246
5. Продавець складає податкову накладну та/або розрахунок коригування у форматі (відповідно до стандарту), затвердженому Державною податковою службою, з використанням спеціалізованого програмного забезпечення.
Після складення податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі на них накладається електронний цифровий підпис посадових осіб платника податку у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис головного бухгалтера (бухгалтера) або електронний цифровий підпис керівника; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.
За відсутності у продавця посади бухгалтера електронні цифрові підписи посадових осіб платника податку накладаються у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис керівника; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.
Продавець, що є фізичною особою - підприємцем, накладає електронний цифровий підпис у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис фізичної особи - підприємця; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.
Для делегування права підпису податкової накладної та/або розрахунку коригування іншій посадовій особі, продавець отримує засоби електронного цифрового підпису в акредитованих центрах сертифікації ключів для такої особи та подає податковому органові за місцем реєстрації посилені сертифікати електронного цифрового підпису зазначеної особи. У такому разі електронні цифрові підписи посадових осіб продавця накладаються у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис посадової особи, якій делеговано право підпису податкової накладної та/або розрахунку коригування; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Popen писав:
Marlboro писав:
Popen писав:А шо, НН нельзя/трудно выписать вручную?
:)
Не, я о том, что она должна соответствовать бумажной расходной накладной )
1. Кто вам об этом сказал? И кол-во и суммы, разумеется, совпадут.
2. Сейчас речь идет о предоплате, а не об отгрузке.
Кто мне сказал, что номенклатура должна совпадать? Даже не знаю, это логическое заключение. А разве может быть такое, что в РН болты, а в НН шурупы?

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

FyDD, зачем Вы сюда закинули эту копипасту? Я ее и без этого отлично знаю.
А стоп дочитался - Вы за мою точку зрения))) Прошу прощения)

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2115 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Marlboro писав:
Popen писав:
Marlboro писав: :)
Не, я о том, что она должна соответствовать бумажной расходной накладной )
1. Кто вам об этом сказал? И кол-во и суммы, разумеется, совпадут.
2. Сейчас речь идет о предоплате, а не об отгрузке.
Кто мне сказал, что номенклатура должна совпадать? Даже не знаю, это логическое заключение. А разве может быть такое, что в РН болты, а в НН шурупы?
Я говорю не о номенклатуре, а о ед.изм. этой номенклатуры...#wall# Номенклатура как была "болт" так и осталась "болт"#wall#

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

А разве ед.измерения не часть номенклатуры? Болты в штуках и болты в килограммах это две разные учетные единицы.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Marlboro писав:А разве ед.измерения не часть номенклатуры? Болты в штуках и болты в килограммах это две разные учетные единицы.
Вы издеваетесь? #wall# Изменяется просто масштаб, только и всего... Я что утверждал, что болты шт. и кг - одно и то же?
1шт в масштабе 1шт. = 0.001шт. в масштабе 1000шт.

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Но КАК может быть такое, что в РН цена 10, а в НН 1000? Я конечно не настаиваю, но по моему скромному мнению - это грубое нарушение порядка заполнения.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Marlboro писав:Но КАК может быть такое, что в РН цена 10, а в НН 1000? Я конечно не настаиваю, но по моему скромному мнению - это грубое нарушение порядка заполнения.
Если брать просто цену без учета ед.изм., то, конечно - 10 не равно 1000.
Не, вы, действительно, издеваетесь... А поэтому - сливаю воду!!!#g_witch# #g_crazy#

Виктория Л
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 43 рази
Подякували: 66 разів

Повідомлення Виктория Л »

tomassa писав:Коллеги, простите, что вторгаюсь... Я в таких случаях вручную ставила сумму и копейки расхождений на цене в 2 знака после запятой не отражались... Только потом при выписке окончательной НН нужно этот вопрос проконтролировать и возможно тоже вручную сумму откорректировать... И всё ОК... На такой большой сумме это не будет видно... В итоге арифметически получится цена хвостатая, а при округлении до 2-х знаков - одинаковая...
И регистрировала такие НН, всё проходило...
+1, поступаю аналогично

zxcvbnm
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1723 рази
Подякували: 57 разів

Повідомлення zxcvbnm »

Подскажите пожалуйста, получила от поставщика налоговую накладную в которой указано Договір купівлі продажу від 09.04.13 р. № - Тоесть где номер прочерк. Так можно?

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”