Блокування реєстрації ПН/РК (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

STO Iryna писав:
03 лютого 2025, 16:12
Спойлер
Analityk писав:
01 лютого 2025, 12:20
STO Iryna писав:
31 січня 2025, 17:13
Подскажиет пожалуйста, если прошел срок 365 дней длля разблокировки. Уже нет варианта разблокировать?
да.
у п. 6 Порядку № 520 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1245-19#Text прописано, в який строк платник ПДВ має право подати такі письмові пояснення та копії документів, щоб здійснити розблокування. А саме цей пункт дає право подати їх до контролюючого органу протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного в ПН/РК.
Водночас, у консультації податківці, не зрозуміло чому, дійшли іншого висновку у випадку блокування РК. Вони зазначили, що рахувати 365 днів для подання розблокувальних документів слід не від дати складання заблокованого РК, а від дати складання ПН, до якої було складено такий РК.
Спршу по-другому, и никакой "хитрости" нет? Завтикала январь миесяц(((( :cry: :cry: :cry: :cry:
Навряд чи. :(

RadioBaby
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення RadioBaby »

:( Підкажіть, шо я знову роблю не так
Прийшло повідомлення про надання додаткових пояснень
я створюю в звітах док J/F307801, алетам можна прикріпити тільки один документ

STO Iryna
Гений
Гений
Дякував (ла): 89 разів
Подякували: 119 разів

Повідомлення STO Iryna »

RadioBaby писав:
07 лютого 2025, 11:16
:( Підкажіть, шо я знову роблю не так
Прийшло повідомлення про надання додаткових пояснень
я створюю в звітах док J/F307801, алетам можна прикріпити тільки один документ
можно много, вас мущает что сереньким только 1 светится? Делаете добавить + и додаток, все добавлает

RadioBaby
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення RadioBaby »

так повідомлення мені в медок не прийшло, прийшло в кабінет, я відправляла додаткові документи через медок і не прийняло, бо немає повідомлення про повторне надання документів, та шо ж таке :cry:

Studdama2009
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Studdama2009 »

добрий день! Ситуація така: я продавець, продала товар покупцю, податкові зареєстровані. Через певний час нам повертають частину товару - роблю від’ємне коригування, відправляю покупцю для реєстрації. Отримую повідомлення, що коригування заблоковані, бо платник ПДВ (покупець) відповідає п.8 Критеріїв ризиковості. З’ясовується, що покупець має проблеми з податковою, рахунки заблоковані, підприємство під слідством. Тобто зняти статус ризиковості вони не можуть.
Питання наступне: дата коригувань січень 2024 року, тобто 365 днів на розблокування вже пройшло. Але підприємство-покупець досі під слідством, досі є судові справи - чи є це причиною для замороження терміну в розблокуванні? Чи я вже не зможу розблокувати ці коригування?

STO Iryna
Гений
Гений

Повідомлення STO Iryna »

Studdama2009 писав:
03 квітня 2025, 11:03
добрий день! Ситуація така: я продавець, продала товар покупцю, податкові зареєстровані. Через певний час нам повертають частину товару - роблю від’ємне коригування, відправляю покупцю для реєстрації. Отримую повідомлення, що коригування заблоковані, бо платник ПДВ (покупець) відповідає п.8 Критеріїв ризиковості. З’ясовується, що покупець має проблеми з податковою, рахунки заблоковані, підприємство під слідством. Тобто зняти статус ризиковості вони не можуть.
Питання наступне: дата коригувань січень 2024 року, тобто 365 днів на розблокування вже пройшло. Але підприємство-покупець досі під слідством, досі є судові справи - чи є це причиною для замороження терміну в розблокуванні? Чи я вже не зможу розблокувати ці коригування?
не сможете, если прошло 365 дней даже не принимает покает на рассмотреть, пишейт "не прийнято". Я пробовала и другими числами отправлять и т.п. Не получается.

Studdama2009
ЗнатокЗнаток

STO Iryna писав:
03 квітня 2025, 11:20
Studdama2009 писав:
03 квітня 2025, 11:03
не сможете, если прошло 365 дней даже не принимает покает на рассмотреть, пишейт "не прийнято". Я пробовала и другими числами отправлять и т.п. Не получается.
Дякую! А чи реально розблокувати, якщо покупець в ризикових?

Надія Коваль
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Надія Коваль »

Щодо розблокування ПН якщо покупець ризиковий:
Як адвокат, враховуючи судову практику, зазначу:
по-перше - потрібно розуміти коли саме покупця віднесли до ризикових (для цього для прикладу роблю адвокатський запит до податкової). Якщо на дату здійснення господарської операції покупець не був ризиковим, які можуть бути претензії до продавця!?
по-друге - існує принцип індивідуальної податкової відповідальності, тобто продавець не може нести відповідальності за порушення вимог законодавства покупцем. Іншими словами: якщо покупець і ризиковий, продавець не може зазнавати негативних наслідків у вигляді блокування ПН.
Звісно - має бути вся первинка до ПН.
Як перший крок - подати відповідні пояснення до податкової, далі - відповідно скарга до ДПС та/або позов до суду.

Studdama2009
ЗнатокЗнаток

Надія Коваль писав:
03 квітня 2025, 13:17
по-перше - потрібно розуміти коли саме покупця віднесли до ризикових (для цього для прикладу роблю адвокатський запит до податкової). Якщо на дату здійснення господарської операції покупець не був ризиковим, які можуть бути претензії до продавця!?
по-друге - існує принцип індивідуальної податкової відповідальності, тобто продавець не може нести відповідальності за порушення вимог законодавства покупцем. Іншими словами: якщо покупець і ризиковий, продавець не може зазнавати негативних наслідків у вигляді блокування ПН.
Як перший крок - подати відповідні пояснення до податкової, далі - відповідно скарга до ДПС та/або позов до суду.
дуже дякую за змістовну відповідь!

STO Iryna
Гений
Гений

Повідомлення STO Iryna »

Надія Коваль писав:
03 квітня 2025, 13:17
Все верно. Но если контрагент рызиковый то не разблокируют, тут надопонимать стоит ли игра свеч. Потому что только по решению суда зарегистрируют. И по времени это около 1 года, суд-апеляци-касация + время на выполение решения суда

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”