ОТЧЕТ 1 ДФ
-
- Гуру
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 7 разів
По другому питанню пояснюю- Якщо постачальнику у 2 кварталі за посгуги заплачено предоплату і суму за виконані послуги 200+500грн,а виконані роботи на 500грн., то уграфі 3а треба показати 500грн,. а у графі 3- 700грн ?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 5794 рази
- Подякували: 3610 разів
Бухгалтер1С,8,2 писав:По другому питанню пояснюю- Якщо постачальнику у 2 кварталі за посгуги заплачено предоплату і суму за виконані послуги 200+500грн,а виконані роботи на 500грн., то уграфі 3а треба показати 500грн,. а у графі 3- 700грн ?
ДА
-
- Светоч Мысли
А у меня вопрос такой(тупой конечно)
если во 2кв в апреле и мае ПСП была, а июне нет, то в отчете 1ДФ ст.8(ознака ПСП) ставить 01 или нет?
если во 2кв в апреле и мае ПСП была, а июне нет, то в отчете 1ДФ ст.8(ознака ПСП) ставить 01 или нет?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3704 рази
- Подякували: 2325 разів
Этот сотрудник будет двумя строчками: 1-я доход за 04-05/12 признак 01; 2-я доход за 06/12 - без признака.Лимончик писав:А у меня вопрос такой(тупой конечно)
-
- Светоч Мысли
Спасибо!!!Ир4ик писав:Этот сотрудник будет двумя строчками: 1-я доход за 04-05/12 признак 01; 2-я доход за 06/12 - без признака.Лимончик писав:А у меня вопрос такой(тупой конечно)
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 197 разів
160.26.1 Запитання:
Як правильно відобразити у податковому розрахунку за ф. №1ДФ суму виплаченої заробітної плати, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання ПСП?
Відповідь:
Коротка:
У разі якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги, то в податковому розрахунку за ф. №1ДФ заповнюють лише один рядок, в якому зазначають відповідну ознаку пільги.
Повна:
Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.01.11 за №46/18784 (далі – Порядок).
Відповідно до п.3.6 розділу ІІІ Порядку щодо кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. Про кожну ознаку доходу фізичної особи потрібно заповнювати тільки один рядок з обов’язковим заповненням графи 2 ”Податковий номер або серія та номер паспорта”, крім випадків, зазначених у пунктах 3.7 та 3.8 розділу ІІІ цього Порядку.
Згідно з п.3.8 Порядку у графі 8 ”Ознака податкової соціальної пільги” відображається ознака податкової соціальної пільги згідно з довідником ознак податкових соціальних пільг, наведеним у додатку до цього Порядку. Графа 8 заповнюється тільки для фізичних осіб, які мали пільги щодо податку у звітному періоді згідно із законодавством за місцем отримання основного доходу. За відсутності у фізичної особи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляється прочерк. При заповненні графи 8 слід враховувати ту ознаку пільги, яка відповідає нарахованому доходу. Допускається наявність кількох рядків з однією ознакою доходу тільки у разі наявності у фізичної особи кількох ознак пільг за такою ознакою доходу (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).
Отже, у разі якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги, то в податковому розрахунку за ф. №1ДФ заповнюють лише один рядок, в якому зазначають відповідну ознаку пільги.
-
- Акула НКУ
Очень интересная консультация в ЕБНЗ.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
НАКАЗ
24.12.2010 м. Київ N 1020
Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку
Девочки и мальчики, вопрос сейчас актуальный, КТО КАК ЗАПОЛНЯЕТ 1-ДФ В ЭТОМ СЛУЧАЕ?
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
НАКАЗ
24.12.2010 м. Київ N 1020
Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку
Я этот пункт понимала именно как "наявність кількох рядків з однією ознакою доходу...кількох ознак пільг". А получается можно одной строкой.3.8. У графі 8 "Ознака податкової соціальної пільги" відображається ознака податкової соціальної пільги згідно з довідником ознак податкових соціальних пільг, наведеним у додатку до цього Порядку. Графа 8 заповнюється тільки для фізичних осіб, які мали пільги щодо податку у звітному періоді згідно із законодавством за місцем отримання основного доходу. За відсутності у фізичної особи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляється прочерк. При заповненні графи 8 слід враховувати ту ознаку пільги, яка відповідає нарахованому доходу. Допускається наявність кількох рядків з однією ознакою доходу тільки у разі наявності у фізичної особи кількох ознак пільг за такою ознакою доходу (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).
Девочки и мальчики, вопрос сейчас актуальный, КТО КАК ЗАПОЛНЯЕТ 1-ДФ В ЭТОМ СЛУЧАЕ?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1333 рази
- Подякували: 1060 разів
Ир4ик, эту тему обсуждали в мае-июне, помню точно, что участвовали Альона1 и Вечiрка. Там выкладывали и мнения налоговиков - сколько строк. Я тоже считала: сколько льгот (у меня в прошлом был отец 3-х детей и его мин.з/п - там я по нему две строки заполняла, т.к. было два признака) - столько и строк.
-
- Акула НКУ
Правильно, у Вас было 2 признака и две строки (четко по п.3.8). А в нашем случае в двух месяцах есть льгота и признак, а в одном нет льготы и прочерк. По консультации из ЕБНН получается, что нужно объединить в одну строку. Все время подавала двумя строками. Хочу понять, как правильно.Тот самый гость писав:Ир4ик, эту тему обсуждали в мае-июне, помню точно, что участвовали Альона1 и Вечiрка. Там выкладывали и мнения налоговиков - сколько строк. Я тоже считала: сколько льгот (у меня в прошлом был отец 3-х детей и з/п - там я по нему две строки заполняла, т.к. было два признака) - столько и строк.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 197 разів
Ир4ик, я с тобой согласна, я тоже понимала как заполнение разными строчками, а здесь одной.Ир4ик писав:Я этот пункт понимала именно как "наявність кількох рядків з однією ознакою доходу...кількох ознак пільг". А получается можно одной строкой.3.8. У графі 8 "Ознака податкової соціальної пільги" відображається ознака податкової соціальної пільги згідно з довідником ознак податкових соціальних пільг, наведеним у додатку до цього Порядку. Графа 8 заповнюється тільки для фізичних осіб, які мали пільги щодо податку у звітному періоді згідно із законодавством за місцем отримання основного доходу. За відсутності у фізичної особи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляється прочерк. При заповненні графи 8 слід враховувати ту ознаку пільги, яка відповідає нарахованому доходу. Допускається наявність кількох рядків з однією ознакою доходу тільки у разі наявності у фізичної особи кількох ознак пільг за такою ознакою доходу (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).