БЕСЕДКА_КУРИЛКА (переговорка, совещалка, просто что то обсуждалка!) - 5

Розмови на різні теми
Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

МитинаАлла писав:Доброе утро!!!
Хорошего дня и с праздником всех нас!!!
Мы с друзьями еще с детства отмечаем Ивана Купала, потом было решено сделать это нашим днем. Мы позврослели, обзавелись семьями и детьми. Бабушки наши в большенстве из нас уже умерли. Они жили в прекрасном селе Винницкой обл. Чернявка, куда мы все приежали на целое лето. Дружим мы все до сих пор, но видимся крайне редко, разбросало нас по всей Украине. Хорошее было детство. Ни интернета, ни компьтера, а только природа, хорошие друзья, велосипед и башкины огороды, коровы, гуси...
Приєднуюся до привітань і побажань!!!
У нас на Купала біля річки раніше палили вогнище, співали пісні, ходили у віночках, а потім їх пускали на воду. Старалися зберегти традиції. Таким було моє дитинство і юність.
А ще ми із подругами, колись у глибокій юності, сплели віночки, запхали туди карточки з іменем, і телефоном (здається, ще й з адресою) і пустили їх на річку з надією, що принци нам подзвонять. Ніхто не подзвонив))))
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

Natalenna писав:А ще ми із подругами, колись у глибокій юності, сплели віночки, запхали туди карточки з іменем, і телефоном (здається, ще й з адресою) і пустили їх на річку з надією, що принци нам подзвонять. Ніхто не подзвонив))))
Блин, какая идея классная!

МитинаАлла
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 573 рази
Подякували: 2321 раз

Повідомлення МитинаАлла »

А у родителей в Погребищенском районе той же Винницкой обл. в одном селе каждый год устраивают праздник... и костер, и куча всего. Я там ни разу не была, а брат с семьей каждый год ездят, им недалеко. В прошлом году там ниче небыло, в связи с событиями на Донбасе.
А мы уже с друзьями списались и созвонились, повспоминали. Решили как детки подрастут, то все вместе соберемся в нашем лесу на нашей поляне.
А еще мы пели песню...
А в нас купайло з верби, з верби
А ти Іванку прийди прийди
Якщо не прийдеш - Бог з тобою
Пошлемо Аллу за тобою

і так кожне імя називали )))

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4011 разів
Подякували: 3242 рази

Повідомлення ЕленаС. »

МитинаАлла писав:А у родителей в Погребищенском районе той же Винницкой обл. в одном селе каждый год устраивают праздник... и костер, и куча всего.....
Я несколько раз была у них на празднике, просто супер!!!!
У меня бабушка жила в Илльинецком районе, но ближе к Монастырещанскому (Черкасская обл.), теперь на лето туда уезжает мама и мы отвозим туда ее внуков.
Сегодня звонила племянница, они поедут в Погребище на праздник, будут веночки пускать (ей 15-ть).

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

ЕленаС. писав:
МитинаАлла писав:А у родителей в Погребищенском районе той же Винницкой обл. в одном селе каждый год устраивают праздник... и костер, и куча всего.....
У меня бабушка жила в Илльинецком районе, но ближе к Монастырещанскому (Черкасская обл.), теперь на лето туда уезжает мама и мы отвозим туда ее внуков.
Сегодня звонила племянница, они поедут в Погребище на праздник, будут веночки пускать (ей 15-ть).
Якраз саме той вік, коли віночки пускають, Марену наряджають, через вогнище скачуть, папороть шукають, як класно було.... А тепер ЄСВ, ПДВ...#g_cray2#
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Ин
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 5117 разів
Подякували: 17317 разів

Повідомлення Ин »

Моїй доньці, починаючи десь з півторарічного віку, щороку на Івана-купайла плела вінок моя мама. І ми кожен раз її фотографували в віночку. Але коли доньці було 7 років, померла моя мама. І зараз, а доньці 15 років, коли передивляємося ці фотографії, то така печаль в душі. І в неї ці віночки -це як добрий спомин про бабусю.

МитинаАлла
Светоч Мысли
Светоч Мысли

ЕленаС. писав:
О, Лена, то мы с вами почти земляки!!! #wink# . Моя вся близкая родня в Оратовском районе (бабушки с дедушками там жили а сейчас просто огороды там садим) и в Погребищах родители. А я в Киеве...

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4011 разів
Подякували: 3242 рази

Повідомлення ЕленаС. »

МитинаАлла писав:
ЕленаС. писав:
О, Лена, то мы с вами почти земляки!!! #wink# . Моя вся близкая родня в Оратовском районе (бабушки с дедушками там жили а сейчас просто огороды там садим) и в Погребищах родители. А я в Киеве...
Да, я землячка по летнему отдыху и родне. Родилась и выросла я в России, Владивосток. Сейчас в Днепре, с 1983, когда на востоке (Дальнем) началась война (о ней не писалось,все затмевал Авган) со своим населением нас с братом вывезли в Украину, а родители были еще там и все разгребали.

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Мій син щороку на початку липня їздить в табір. Відповідно, щороку вони відмічають Івана купала: стрибають через вогнище, дівчата плетуть вінки, дискотека ввечері. Ну, море захвату. Цього року у них табір суто хлопчачий, дівчата поїхали в інше місце. Я питалась як же вони будуть святкувати Івана Купала? Казали ніяк, бо нема з ким стрибати через вогнище, і віночків теж нема кому плести, і танцювати нема з ким. Отак, без дівчат і свята нема.#cray# #cray# А раніше казав: "Та ну їх тих дівчат, вони плакси і ябеди, повільно бігають, по деревах не хочуть лазити..."

МитинаАлла
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Agatha писав:Мій син щороку на початку липня їздить в табір. Відповідно, щороку вони відмічають Івана купала: стрибають через вогнище, дівчата плетуть вінки, дискотека ввечері. Ну, море захвату. Цього року у них табір суто хлопчачий, дівчата поїхали в інше місце. Я питалась як же вони будуть святкувати Івана Купала? Казали ніяк, бо нема з ким стрибати через вогнище, і віночків теж нема кому плести, і танцювати нема з ким. Отак, без дівчат і свята нема.#cray# #cray# А раніше казав: "Та ну їх тих дівчат, вони плакси і ябеди, повільно бігають, по деревах не хочуть лазити..."
Но умеем же сделать праздник #g_haha#

Закрито

Повернутись до “Розмови про різне”