Ирунчик писав:Строка 21 этот минус должен совпасть с минусом из д2? но ведь он не совпадет. то минус то плюс был в течении года
в Д2 в итоге должна выйти сумма: равная стр 24 за декабрь 2015 . Так вроде
рядок 24 Деки за декабрь 15г. = 16,1 января 2016
смотря у кого какой остаток если еще был минус за январь то 16,1 + 10,1 = 17 и тогда ПЗ-ПК=строка 21 (если минус) = Д2
Баба Яга* писав:Скажите кто-нибудь, плиз!!! НН за январь можно будет включить в февральскую декларацию наравне с февральскими НН, без уточненки??? Ну ответьте, кто знает!!!???
Кажется, так: если НН зарегины с опозданием, то включаем в деку в месяце факт.регистрации. А если НН зарегины вчасно, то токмо через УР.
Ирунчик писав:Строка 21 этот минус должен совпасть с минусом из д2? но ведь он не совпадет. то минус то плюс был в течении года
все совпадает. Есть "правило" что "гасятся" более ранние отриц.значения. Поэтому берете строки 19 дек и в обратном порядке набираете нужную сумму...(декабрь-ноябрь-окятбрь и так делее)
Баба Яга* писав:Скажите кто-нибудь, плиз!!! НН за январь можно будет включить в февральскую декларацию наравне с февральскими НН, без уточненки??? Ну ответьте, кто знает!!!???
А вы просто так не включаете или невовремя зарегенная? http://jurliga.ligazakon.ua/news/2015/10/27/136250.htm
можно включать: Таким образом, сумма НДС, указанная в налоговой накладной (составленной как до 29.07.2015 г., так и после этой даты), которая была своевременно зарегистрирована в ЕРНН, может быть включена в состав налогового кредита в течение 365 календарных дней с даты составления такой налоговой накладной
Ан-ия писав:
у меня минус за 2015 год с января.я все заполняла в дод 2 по месяцям . строчку что находиться ниже нечего не заполняла.
я тоже выбрала с декабря 2014г. и в данной строке ничего не ставила, у меня нет "сум помилкових" або "надміру сплачених". Хотя фраза
"на яке було збільшено суму від'ємного значення, сформовану за результатами звітного (податкового) періоду за липень 2015 року / III квартал 2015 року, напрягает, как будто надо было расписать только с июля???
у меня тоже нет помилково и надмиру, но зато есть сумма на которую было увеличено
Думаю, что эта строка для переплаты по л/сч, которую втянули в рег.сумму и деку.
34. Встановити, що станом на третій робочий день після дати набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" зареєстрованим платникам податку значення суми податку (позитивне або від'ємне), на яку такий платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначене пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу, та значення усіх її складових, визначених цим Кодексом, дорівнюють нулю, крім значень її складових НаклОтр, НаклВид та Митн, що були сформовані починаючи з 1 липня 2015 року. Зареєстрованим платникам податку таке значення автоматично збільшується контролюючим органом:
...
3) протягом 10 календарних днів після дати набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" на суму помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на додану вартість станом на 1 липня 2015 року. На суму такого збільшення одноразово:
а) якщо за результатами звітного (податкового) періоду за червень 2015 року / II квартал 2015 року платником податку задекларовано суми податку на додану вартість до сплати до бюджету, - зменшується контролюючим органом в інформаційній системі показників стану розрахунку платників інформаційної бази контролюючого органу така сума, задекларована до сплати до бюджету за результатами звітного (податкового) періоду за червень 2015 року / II квартал 2015 року, з одночасним зменшенням суми податку, що підлягає перерахуванню з рахунку платника в системі електронного адміністрування податку до бюджету, що зазначається у реєстрі, на підставі якого орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, здійснює таке перерахування;
б) якщо за результатами звітного (податкового) періоду за червень 2015 року / II квартал 2015 року платником податку задекларовано суми податку на додану вартість до сплати до бюджету в розмірі, що є меншим ніж сума помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на додану вартість станом на 1 липня 2015 року або задекларовано від'ємне значення податку, - збільшується платником податку сума від'ємного значення, сформована за результатами звітного (податкового) періоду за липень 2015 року / III квартал 2015 року, яка переноситься до податкової звітності з податку звітного (податкового) періоду за серпень 2015 року / IV квартал 2015 року. Помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання з податку на додану вартість вважаються погашеними одночасно із збільшенням суми податку, на яку такий платник має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначеної пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу;
Ирунчик писав:Пришла к выводу, что если минус тянется еще до июля 2015, то в строчку под табличкой в дод 2 выносим сумму "на яке було збільшено суму від'ємного значення, сформовану за результатами звітного (податкового) періоду за липень 2015 року / III квартал 2015 року", а остальной минус расписываем
у меня минус за 2015 год с января.я все заполняла в дод 2 по месяцям . строчку что находиться ниже нечего не заполняла.
http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=470496 вот тут пишут "Отдельно скажем о строке «Залишок суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань». Эта строка может быть заполнена в том случае, если вы определили, что «минус» по стр. 21 январской декларации «тянется» еще с декларации за июль 2015 года. Если «минус» возник в послеиюльских декларациях — заполнять эту строку не нужно."
получаеться если у меня
1.15-24455
4.15-16559
7.15-11150
10.15-745
11.15-4932
01.16+3789
дод 2 заполнила так
ИПН свой-01.2015-20666
Ипн свой -04.15-16559
ИПН свой-07.15-11150
ипн свой-10.15-745
ипн свой -11.15-4932
всего 54052 что соотвествует ряд.21 деки.
а по вашим словам то мне надо было прописать
01.15-20666
04.15-16559
а в том окне надо плюсовать сумы минуса (11150+745+4932)
тоесть -16827
всего-54052
так я вас поняла. или нет
я думаю что там надо ставить сумы переплаты.
А вы просто так не включаете или невовремя зарегенная? http://jurliga.ligazakon.ua/news/2015/10/27/136250.htm
можно включать: Таким образом, сумма НДС, указанная в налоговой накладной (составленной как до 29.07.2015 г., так и после этой даты), которая была своевременно зарегистрирована в ЕРНН, может быть включена в состав налогового кредита в течение 365 календарных дней с даты составления такой налоговой накладной
Да хотела сдать деку без минуса, чтобы дод2 не заполнять. В феврале все закроется. Видно, придется мучиться Даже не знаю... Думала, кто-то может уже так делал? Может быть включена - это да, только вопрос - каким образом? УР или как раньше, просто вписываем в дод.5?
все совпадает. Есть "правило" что "гасятся" более ранние отриц.значения. Поэтому берете строки 19 дек и в обратном порядке набираете нужную сумму...(декабрь-ноябрь-окятбрь и так делее)
но как? помогите
строка 24 дек15 32348, в этом месяце НДС 499. в следующий период переносим 31849 так?
строка 19 была
11 /15 720грн
10/15 7421
8/15 3476
6/15 54
5/15 2718
4/15 5106
2/15 1471
1/15 2331
12/14 14646
итого 37943
или я что-то не так считаю?