Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

santaro писав:добрый день, помогите разобраться. мы в декабре пополнили спецсчет деньгами на 100 тыс. они попали нам потом на 2604... но товар отгружать (первое событие) будем только в феврале, скажите если мы выпишем нн на 600 тыс в тч ндс 100 нам платить больше ничего не надо будет? условие 85% в бюджет 15% на 2604 работает только если поднимать кредит с нового года, а если подняли его в старом году то все ок?

Ну если я Вас правильно поняла, Вам же эти деньги вернулись и в бюджет ничего не ушло. Вам нужно будет перечислить 600 тис.грн.(если у вас не будет нал.кредита в январе 2016г.) на счет 3755 и уже казначейство разделит 510 тис.грн. Вам на спецсчет 2604 и 90 тис.грн в держбюджет.

словие 85% в бюджет 15% на 2604 работает только если поднимать кредит с нового года, а если подняли его в старом году то все ок? Что конкретно Вы имеете виду?

chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

Melodi писав:Сегодня звонили из налоговой, проводили опрос :) - будет ли у нас НДС сельхозный к уплате за январь и февраль месяц. Я думаю, это или планируют сбор в бюджет от с/х НДСа, подсчитывают сколько предприятия заплатят, или размышляют, может все-таки отменить нововведения. Я пять законопроектов об отсрочке/отмене новых норм видела. Только что-то их даже не рассматривают.

Последний:
Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо встановлення до 2020 року мораторію на скасування спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість сільгоспідприємств)

Номер, дата реєстрації: 4003 від 03.02.2016 Сесія реєстрації: 4 сесія VIII скликання
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=58038
Нам также звонила инспектор. Это они план собирают От меня вообще ожидают по итогам декабря) говорю ничего что у меня в январе может быть кредит больше как никак начинаем готовится к сезону. Говорит как так?#cray# А вот так "узколобые"!!!#blum#

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

chudo писав:
santaro писав:добрый день, помогите разобраться. мы в декабре пополнили спецсчет деньгами на 100 тыс. они попали нам потом на 2604... но товар отгружать (первое событие) будем только в феврале, скажите если мы выпишем нн на 600 тыс в тч ндс 100 нам платить больше ничего не надо будет? условие 85% в бюджет 15% на 2604 работает только если поднимать кредит с нового года, а если подняли его в старом году то все ок?

Ну если я Вас правильно поняла, Вам же эти деньги вернулись и в бюджет ничего не ушло. Вам нужно будет перечислить 600 тис.грн.(если у вас не будет нал.кредита в январе 2016г.) на счет 3755 и уже казначейство разделит 510 тис.грн. Вам на спецсчет 2604 и 90 тис.грн в держбюджет.

словие 85% в бюджет 15% на 2604 работает только если поднимать кредит с нового года, а если подняли его в старом году то все ок? Что конкретно Вы имеете виду?
Це перше подія оплата була в грудні і податкова в грудні, а товар відгрузили в січні я наскільки розумію то все ок! так як пдв нарахувується по першій події будь-то оплата або відгрузка на оплату в грудні працює старий закон

santaro
УченикУченик

Повідомлення santaro »

Бабушка писав:
chudo писав:

Це перше подія оплата була в грудні і податкова в грудні, а товар відгрузили в січні я наскільки розумію то все ок! так як пдв нарахувується по першій події будь-то оплата або відгрузка на оплату в грудні працює старий закон
Не совсем так. Мы, зная, что с 2016 года будет хаос, пополнили себе спессчет собственными деньгами, которые нам вернулись на 2604, а отгружать с\х продукцию будем сейчас за счет сформированного в декабре кредита, вот собственно вопрос в том сможем ли мы это сделать за счет декабрьского кредита и нужно ли будет что-нибудь платить или нет?

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Українська влада повернулась до сільгоспвиробників задом .завантаживши їх непосильними податками.Завдяки протестам влада пообіцяла частково відмінити це і у ВР зареєстровано 5проектів змін. Проте ці проекти не збираються впроваджувати .вони тільки для заспокоєння від подальших страйків. Тому деякі сільгоспвиробники роблять наступні кроки : 1) Постаратись якнайменше продавати с-г продукціі до змін 2) Продавати нелегально (при оприбуткуванні урожаю зменшити його кількість ) 3)Домовлятись з поставщиками добрив ,засобів захисту рослин про передачу цих засобів на зберігання у с-г підприємсті(Договір зберігання) ,а після збору урожаю оформити продажу. Завдяки цим заходам в бюджет від ПДВ надійде менше коштів як від с-г підприємств так і від постачальників. Ці міри сприятимуть прикоренню відновленню спецрежиму ПДВ.Чим більше с-г підприємств це зробить тим скоріше пройдуть зміни.

Melodi
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 17 разів

Повідомлення Melodi »

santaro писав:
Бабушка писав:
chudo писав:

Не совсем так. Мы, зная, что с 2016 года будет хаос, пополнили себе спессчет собственными деньгами, которые нам вернулись на 2604, а отгружать с\х продукцию будем сейчас за счет сформированного в декабре кредита, вот собственно вопрос в том сможем ли мы это сделать за счет декабрьского кредита и нужно ли будет что-нибудь платить или нет?
Т.е. у вас сейчас на эти 100 тыс. есть регистрационный лимит, поэтому налоговую с НДС в сумме 100 тыс. вы зарегистрируете (например, 5-го февраля). А в марте (до 30.03.16 (я еще не вчиталась точно, до какого числа, может 28.03) надо будет перечислить на счет 3754 сумму равную 100 тыс - ваш налоговый кредит в 2016 году. По крайней мере, так консультирует налоговая, у нас тоже есть переплата, но воспользоваться ей не получится.

Casablanka
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Casablanka »

Доброе утро! Подскажите пожалуйста(может кто-то уже реализовывал товар в этом месяце) на какой счет перечислять деньги для пополнения электронного счета что-бы зарегистрировать НН? На старый или новый. который выдали в этом году 3754? спасибо за ответ.

Алька@@@@
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 30 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення Алька@@@@ »

Casablanka писав:Доброе утро! Подскажите пожалуйста(может кто-то уже реализовывал товар в этом месяце) на какой счет перечислять деньги для пополнения электронного счета что-бы зарегистрировать НН? На старый или новый. который выдали в этом году 3754? спасибо за ответ.
Конечно уже на новый)))

one--**
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення one--** »

Доброго дня.!прошу сказати, у звіті про суми податкових пільг, найменування податку - ПДВ, кодпільги 14010450, сума податкових пільг -це сумуємо числа з рядка 25.2
скороченої податкової декларації з ПДВ ??Дякую!

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

one--** писав:Доброго дня.!прошу сказати, у звіті про суми податкових пільг, найменування податку - ПДВ, кодпільги 14010450, сума податкових пільг -це сумуємо числа з рядка 25.2
скороченої податкової декларації з ПДВ ??Дякую!
Так вимагає наша податкова:

1 - 14010160

2 - Суми ПДВ, що залишаються в розпорядженні с-г виробників

3 - 14010450

4 - Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством (суб’єкт спеціального режиму, який провадить діяльність у сфері сільського господарства) на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей

5 - Сума з Декларації з ПДВ (спецрежим), рядок 25.2

6 - Сума з Декларації з ПДВ (спецрежим), рядок 25.2

7 - початок дії пільги (01.01.2015)

8 - кінець дії пільги (31.12.2015)

9 - Сума з Декларації з ПДВ (спецрежим), рядок 25.2

10 - Сума з Декларації з ПДВ (спецрежим), рядок 25.2

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”