Декларация НДС

декларація, уточнення, виправлення помилок
Амиру
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Амиру »

Adna писав:
Амиру писав:
lugan писав: При плюсовой деке окошко не заполняем,тогда без ошибки.
У меня плюсовая
окошко не заполняла
Вчера сдавала - выдало ошибку.
Может сегодня уже ошибку не выдает?

Как думаете - звитню нову стоит сдать или оставить все как есть?
да, это сегодня уже исправили!
тогда,может скопирровать деку и звитну нову отправить?

barash_vn
Гений
Гений
Дякував (ла): 186 разів
Подякували: 80 разів

Повідомлення barash_vn »

Nadiy писав:
Valencia писав:
Nadiy писав: не відображати зовсім

Як це не відображати зовсім???? #swoon#
2. Особливості заповнення Розділу ІІ декларації "Податковий кредит".

Всі суми податку на додану вартість, нараховані (сплачені) при придбанні товарів/послуг починаючи з 01.07.2015, відображаються в розділі ІІ податкової декларації з податку на додану вартість:

в рядку 10.1.1, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 20 %;

в рядку 10.1.2, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 7 %;

в рядку 11.1, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 0 %.

Враховуючи те, що застосування пільгового режиму оподаткування (звільнення від ПДВ) до операцій із ввезення товарів на митну територію України не змінилося, порядок відображення операцій із ввезення товарів на митну територію України в рядку 12 не змінюється.

Рядки 10.2, 11.2, 13, 14 та 15 розділу ІІ декларації не заповнюються.

http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmi ... 63868.html
А мені щойно камералка втірала, що я повинна на цю суму придбання виписати зведену ПН останнім днем місяця і умовно нарахувати собі зобовязання#wall# #wall# #wall# ..........................то лі я долбонута, то лі лижі не їдуть

Adna
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 47 разів

Повідомлення Adna »

Амиру писав:
Adna писав:
Амиру писав: У меня плюсовая
окошко не заполняла
Вчера сдавала - выдало ошибку.
Может сегодня уже ошибку не выдает?

Как думаете - звитню нову стоит сдать или оставить все как есть?
да, это сегодня уже исправили!
я так и сделала

Амиру
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Амиру »

Adna писав:
Амиру писав:
Adna писав: да, это сегодня уже исправили!
я так и сделала
тоже уже отправила
жду кв №2, кв №1 - пришла

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

barash_vn писав:
Скрытый текст
Nadiy писав:
Valencia писав:
Як це не відображати зовсім???? #swoon#
2. Особливості заповнення Розділу ІІ декларації "Податковий кредит".

Всі суми податку на додану вартість, нараховані (сплачені) при придбанні товарів/послуг починаючи з 01.07.2015, відображаються в розділі ІІ податкової декларації з податку на додану вартість:

в рядку 10.1.1, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 20 %;

в рядку 10.1.2, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 7 %;

в рядку 11.1, якщо придбані товари/послуги були оподатковані постачальником за ставкою податку 0 %.

Враховуючи те, що застосування пільгового режиму оподаткування (звільнення від ПДВ) до операцій із ввезення товарів на митну територію України не змінилося, порядок відображення операцій із ввезення товарів на митну територію України в рядку 12 не змінюється.

А мені щойно камералка втірала, що я повинна на цю суму придбання виписати зведену ПН останнім днем місяця і умовно нарахувати собі зобовязання#wall# #wall# #wall# ..........................то лі я долбонута, то лі лижі не їдуть
нарахувати зобов"язання якщо товар з пдв, а як можна нарахувати якщо поставка "Без ПДВ"

відповідно до п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платник податку, який використовує придбані товари/послуги у неоподатковуваних операціях чи не в господарській діяльності, зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п.189.1 ст. 189 ПКУ, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних у терміни, встановлені ПКУ для такої реєстрації, зведену податкову накладну за товарами/послугами, необоротними активами.

Таблична частина такої податкової накладної заповняється:

- у графі 2 «Дата виникнення податкового зобов’язання (постачання, оплати)» зазначається дата складання такої податкової накладної (не пізніше останнього дня звітного періоду);

- у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» можуть зазначатися номери та дати податкових накладних, отриманих від постачальників за придбаними товарами/послугами, необоротними активами, які використані (призначені для використання) в неоподатковуваних операціях чи не в господарській діяльності;

- графа 4 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» не заповнюється;

- у графі 5.1 «Умовне позначення» вказується «грн.»;

- графи 5.2, 6, 7, 10, 11 та 12 не заповнюються;

- у графах 8 та/або 9 вказується загальна вартість/загальна частина вартості товару/послуги, необоротного активу, на яку нараховується податок відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ в залежності від розміру ставки (20 чи 7 відсотків), яка нарахована при їх придбанні;

- у графі 13 вказується загальна вартість товару/послуги, необоротного активу за всіма перерахованими у графі 2 податковими накладними, вказана окремими рядками у графах 8 та/або 9;

- у розділі ІІІ «Податок на додану вартість» у графах 8, 9 та 10 вказується сума податку, обчислена за відповідною ставкою. При нарахуванні податкових зобов’язань використовується та ставка податку (20 чи 7 відсотків), яка застосовувалась при придбанні таких товарів послуг, необоротних активів;

- у розділі ІV «Загальна сума з ПДВ» у графах 8, 9 та 10 вказується загальна сума операцій.

barash_vn
Гений
Гений

Повідомлення barash_vn »

Nadiy писав:
barash_vn писав:
Скрытый текст
Nadiy писав: 2. Особливості заповнення Розділу ІІ декларації "Податковий кредит".

нарахувати зобов"язання якщо товар з пдв, а як можна нарахувати якщо поставка "Без ПДВ"
от і зараз сижу в ступорі, не знаю як бути, хто прав - ПК чи камеральний інспектор

OlyA15
Гений
Гений
Дякував (ла): 362 рази
Подякували: 188 разів

Повідомлення OlyA15 »

barash_vn писав:
Скрытый текст
Nadiy писав:
barash_vn писав:
Скрытый текст
от і зараз сижу в ступорі, не знаю як бути, хто прав - ПК чи камеральний інспектор
если мне полностью не отшибает память, то вроде в последнем письме (по поводу заполнения деки за июль) так где-то в конце писали что если купил без пдв, а потом использовал где вам там надо, то НО не надо начисять. Но то что это написано было в письме, а не в коментариях так точно.

Бухгалтерочек
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 92 рази
Подякували: 81 раз

Повідомлення Бухгалтерочек »

Скажите, пожалуйста, что нового мы указываем в деке за июль и где? Что-то не въеду.

Поля-Полина
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 106 разів
Подякували: 32 рази

Повідомлення Поля-Полина »

Нужно ли заполнять в 22.1 окошко при минусовой декларации? Есть переплата по вытягу и строка 1 и 5, июнь был к уплате. Спасибо.

barash_vn
Гений
Гений

Повідомлення barash_vn »

Nadiy писав:
barash_vn писав:
Скрытый текст
Nadiy писав: 2. Особливості заповнення Розділу ІІ декларації "Податковий кредит".

відповідно до п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платник податку, який використовує придбані товари/послуги у неоподатковуваних операціях чи не в господарській діяльності, зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п.189.1 ст. 189 ПКУ, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних у терміни, встановлені ПКУ для такої реєстрації, зведену податкову накладну за товарами/послугами, необоротними активами.

Таблична частина такої податкової накладної заповняється:

- у графі 2 «Дата виникнення податкового зобов’язання (постачання, оплати)» зазначається дата складання такої податкової накладної (не пізніше останнього дня звітного періоду);

- у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» можуть зазначатися номери та дати податкових накладних, отриманих від постачальників за придбаними товарами/послугами, необоротними активами, які використані (призначені для використання) в неоподатковуваних операціях чи не в господарській діяльності;

- графа 4 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» не заповнюється;

- у графі 5.1 «Умовне позначення» вказується «грн.»;

- графи 5.2, 6, 7, 10, 11 та 12 не заповнюються;

- у графах 8 та/або 9 вказується загальна вартість/загальна частина вартості товару/послуги, необоротного активу, на яку нараховується податок відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ в залежності від розміру ставки (20 чи 7 відсотків), яка нарахована при їх придбанні;

- у графі 13 вказується загальна
То я так розумію, що мені все ж таки потрібно виписати цю ПН і включити її в ПЗ????

Закрито

Повернутись до “Звітність з ПДВ”