Декларация НДС

декларація, уточнення, виправлення помилок
Adna
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 47 разів

Повідомлення Adna »

Поля-Полина писав:Нужно ли заполнять в 22.1 окошко при минусовой декларации? Есть переплата по вытягу и строка 1 и 5, июнь был к уплате. Спасибо.
нужно

Pimulia
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 17 разів

Повідомлення Pimulia »

OlyA15 писав:
barash_vn писав:
Скрытый текст
Nadiy писав: нарахувати зобов"язання якщо товар з пдв, а як можна нарахувати якщо поставка "Без ПДВ"
от і зараз сижу в ступорі, не знаю як бути, хто прав - ПК чи камеральний інспектор
если мне полностью не отшибает память, то вроде в последнем письме (по поводу заполнения деки за июль) так где-то в конце писали что если купил без пдв, а потом использовал где вам там надо, то НО не надо начисять. Но то что это написано было в письме, а не в коментариях так точно.

Уже второй день в раздумьях...
НО на поставки и услуги без НДС я начислила + зарегила НН в Медке, значит, я должна отобразить их в І части деки
- в стр. 3 (если в НН я указала тип причины 08)
- в стр 5 (тип причины 09)
а вот во 2 части деки есть разногласия. по логике вещей я раньше все отображала в стр 11.2, но наши "разьяснители" не хотят так, они хотят стр 11.1
но как 11.1? Как???у меня есть операции, которые вообще не то, что не оподатковуються за о ставкою, так они вообще с НДС не имеют ничего общего! (такие, как оплата за аренду авто сотруднику, то есть, его доход, на который начисляется пдфо и вс)

Pimulia
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Pimulia »

а что теперь делать с нехоз. операциями? раньше они были в строке 14. теперь они в строке 1 и их надо вместо 14 в 10?

Lelekm
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Lelekm »

А мені щойно камералка втірала, що я повинна на цю суму придбання виписати зведену ПН останнім днем місяця і умовно нарахувати собі зобовязання#wall# #wall# #wall# ..........................то лі я долбонута, то лі лижі не їдуть

нарахувати зобов"язання якщо товар з пдв, а як можна нарахувати якщо поставка "Без ПДВ"

от і зараз сижу в ступорі, не знаю як бути, хто прав - ПК чи камеральний інспектор

если мне полностью не отшибает память, то вроде в последнем письме (по поводу заполнения деки за июль) так где-то в конце писали что если купил без пдв, а потом использовал где вам там надо, то НО не надо начисять. Но то что это написано было в письме, а не в коментариях так точно.

Есть в ЗІРе:

Яким чином відображаються в зведеній податковій накладній операції з придбання товарів/послуг з ПДВ, який включається до складу податкового кредиту, для використання в операціях, які не є об’єктом оподаткування, та в операціях, які звільнені від оподаткування?

Коротка та повна відповідь ідентичні.
Якщо платником податку протягом звітного періоду придбавались товари/послуги з податком на додану вартість, який включається до складу податкового кредиту, для використання в операціях, які не є об’єктом оподаткування, та в операціях, які звільнені від оподаткування, то в такому випадку складаються дві зведені податкові накладні:
одна податкова накладна складається на суму податкових зобов’язань, нарахованих на вартість товарів/послуг, використаних (призначених для використання) у звільнених від оподаткування операціях;
друга податкова накладна складається на суму податкових зобов’язань, нарахованих на вартість товарів/послуг, використаних (призначених для використання) в операціях, які не є об’єктом оподаткування.
У верхній лівій частині таких податкових накладних вказується відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини (08, 09 відповідно).
Для товарів/послуг, необоротних активів, придбаних або виготовлених до 1 липня 2015 року, податкові зобов’язання визначаються та податкова накладна складається у випадку, якщо під час такого придбання або виготовлення суми податку були включені до складу податкового кредиту.
По товарам/послугам, необоротним активам, придбаним без податку на додану вартість як до 01.07.2015 року так і після цієї дати, що використовуються (починають використовуватись) в неоподатковуваних операціях, податкові зобов’язання не нараховуються.

Larabara
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 122 рази

Повідомлення Larabara »

Якщо товари/послуги, необоротні активи придбані без податку на додану вартість (придбані у неплатників ПДВ, звільнені від оподаткування тощо), то у разі їх призначення для використання та/або початку використання в операціях, що не є об'єктом оподаткування, звільнених від оподаткування, що здійснюються платником податку в межах балансу, та в операціях, що не є господарською діяльністю, нарахування податкових зобов’язань не здійснюється незалежно від дати їх придбання.

Pimulia
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Pimulia »

Larabara писав: Якщо товари/послуги, необоротні активи придбані без податку на додану вартість (придбані у неплатників ПДВ, звільнені від оподаткування тощо), то у разі їх призначення для використання та/або початку використання в операціях, що не є об'єктом оподаткування, звільнених від оподаткування, що здійснюються платником податку в межах балансу, та в операціях, що не є господарською діяльністю, нарахування податкових зобов’язань не здійснюється незалежно від дати їх придбання.
а если используются в хоз деятельности и уже зобовьяз. нарахували?

ira1601
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення ira1601 »

питаннячко, а в 5 додатку, пз виписане для себе йде в інші чи з кодом 400000000000,

КарИнна
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення КарИнна »

Добрый день,
подскажите какие стр.деки III раздела надо заполнить вручную если стр.18 деки июля = 9917, стр.11 витяга =4516,95 (в июне переплату не снимали - сумма была к оплате 1929, перечислили 1930)

Pimulia
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Pimulia »

а как заполнить дод 6 по неподкованным операциям? что указывать в названии?

OlyA15
Гений
Гений
Дякував (ла): 362 рази
Подякували: 188 разів

Повідомлення OlyA15 »

Pimulia писав: Уже второй день в раздумьях...
НО на поставки и услуги без НДС я начислила + зарегила НН в Медке, значит, я должна отобразить их в І части деки
- в стр. 3 (если в НН я указала тип причины 08)
- в стр 5 (тип причины 09)
а вот во 2 части деки есть разногласия. по логике вещей я раньше все отображала в стр 11.2, но наши "разьяснители" не хотят так, они хотят стр 11.1
но как 11.1? Как???у меня есть операции, которые вообще не то, что не оподатковуються за о ставкою, так они вообще с НДС не имеют ничего общего! (такие, как оплата за аренду авто сотруднику, то есть, его доход, на который начисляется пдфо и вс)

А зачем вы начислили НО на безНдсные покупки?? Ведь это нужно что-бы откорректировать НК , а если его не было, то, что корректировать?

Закрито

Повернутись до “Звітність з ПДВ”