Я б зробилп нкладну на повернення+ РК на "мінус", який має зареєструвати цей покупець, потім нову відгрузку + ПН на цю відгрузку. Місяцем повернення і відгузки, тобто листопадом. Сума ж і вас по оплаті буде та сама ? Я роблю так.Larabara писав:Добрый вечер,подскажите пожалуйста , выписана нн + зарегистрирована в октябре.Также проведена реализация + оплата от покупателя.Но покупатель хочет вернуть товар ( оплата за товар остается) и взять другой товар .Номенклатура товара , количество и цена будут другие.Как правильно выписать РК.Заранее спасибо за ответ!
Корректировка НН
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1931 раз
- Подякували: 6619 разів
- Контактна інформація:
-
- Гений
- Дякував (ла): 207 разів
- Подякували: 122 рази
Спасибо за ответ, сумма тоже будет другая.Tasa писав:Я б зробилп нкладну на повернення+ РК на "мінус", який має зареєструвати цей покупець, потім нову відгрузку + ПН на цю відгрузку. Місяцем повернення і відгузки, тобто листопадом. Сума ж і вас по оплаті буде та сама ? Я роблю так.Larabara писав:Добрый вечер,подскажите пожалуйста , выписана нн + зарегистрирована в октябре.Также проведена реализация + оплата от покупателя.Но покупатель хочет вернуть товар ( оплата за товар остается) и взять другой товар .Номенклатура товара , количество и цена будут другие.Как правильно выписать РК.Заранее спасибо за ответ!
А если деньги у меня остаются я имею право сделать РК по возврату товара?
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1931 раз
- Подякували: 6619 разів
- Контактна інформація:
Ви саме і робите РК по поверненню товару, по факту. Будете дивитися потомі у розрізі даного контрагента по 643 рахунку що таму вас виходить, не забувайте про першу подію.Larabara писав:Спасибо за ответ, сумма тоже будет другая.Tasa писав:Я б зробилп нкладну на повернення+ РК на "мінус", який має зареєструвати цей покупець, потім нову відгрузку + ПН на цю відгрузку. Місяцем повернення і відгузки, тобто листопадом. Сума ж і вас по оплаті буде та сама ? Я роблю так.Larabara писав:Добрый вечер,подскажите пожалуйста , выписана нн + зарегистрирована в октябре.Также проведена реализация + оплата от покупателя.Но покупатель хочет вернуть товар ( оплата за товар остается) и взять другой товар .Номенклатура товара , количество и цена будут другие.Как правильно выписать РК.Заранее спасибо за ответ!
А если деньги у меня остаются я имею право сделать РК по возврату товара?
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 22 рази
Помогите разораться , в мае была сделана налоговая на общую сумму 3200,00 а надо было 2640,00, Сегодня делают РК и в гр. 8 и гр.10( это услуги) указываю сумму с ПДВ соостверственно получается следующее:
гр . 8 -3200,00 гр. 10 -3200,00
гр. 8 -2640.00 гр. 10 -2640,00
соответсвенно : усоьго гр.10 -560,00
сума коригування : -112,00,
надо теперь то коректировать этот расчёт корректировку соответсвенно ведь в в РК укзывается сума без ПДВ гр . 8 -2666,67 гр. 10 -2666,67
гр. 8 -2200,00 гр. 10 -2200,00
соответсвенно : усоьго гр.10 -466,67
сума коригування : -112,00/1,2 = -93,33
То есть получается неправиьная сумма корректировки. как это исправит , может кто-то сталкивался.
Перечитав форум склоняюсь к следующему :
сделать расчет корректирвку РК 2 к РК 1, а именно снять сумму корректировки указать неверные сумму с "+"с противоположными знаками , вывести корректировку на нуль, а затем сделать праильную коректировку. Только даст ли зарегастрировать ?
гр . 8 -3200,00 гр. 10 -3200,00
гр. 8 -2640.00 гр. 10 -2640,00
соответсвенно : усоьго гр.10 -560,00
сума коригування : -112,00,
надо теперь то коректировать этот расчёт корректировку соответсвенно ведь в в РК укзывается сума без ПДВ гр . 8 -2666,67 гр. 10 -2666,67
гр. 8 -2200,00 гр. 10 -2200,00
соответсвенно : усоьго гр.10 -466,67
сума коригування : -112,00/1,2 = -93,33
То есть получается неправиьная сумма корректировки. как это исправит , может кто-то сталкивался.
Перечитав форум склоняюсь к следующему :
сделать расчет корректирвку РК 2 к РК 1, а именно снять сумму корректировки указать неверные сумму с "+"с противоположными знаками , вывести корректировку на нуль, а затем сделать праильную коректировку. Только даст ли зарегастрировать ?
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 22 рази
Мы уже так накрутили с этой корректировкой.................. РК на рачёт корректировку не регистрируется. Сделали расчёт корректировку к налоговой накладной уточнили +18,67 написали "зміна вартостних показників ) , да і всё.
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 64 рази
- Подякували: 25 разів
Доброго вечора! Продавець виписав розрахунок коригування 31.10.2015 (зменшення суми компенсації), покупець отримав його 10.11.2015, відразу ж зареєстрував. Підскажіть, будь ласка:
1) в якому періоді (в жовтні чи в листопаді) покупець відобразить це коригування в декларації;
2) яку дату потрібно поставити покупцю в графі 7 розділу 2 додатку 1 до декларації?
Дзвонила на гарячу лінію в податкову, в них і досі немає роз'яснення щодо першого питання (особисто я думаю, що для розрахнку коригування, виписаного і зареєстрованого в різних місяцях теж діє правило 15 днів, даний РК требе включити в жовтні, підвердженням цього був лист від 27.10.15 від ДФС, але станом на сьогодні в консультаціїї мені сказали, що він анульований), тобто питання є відкритим.
Щодо другого питання, то в базі знань вказано, що в графі 7 в такій ситуації потрібно ставити дату отимання РК ПРОДАВЦЕМ( нісенітниця якась, ніби я знаю коли він отримає зареєстровану мною РК).
Буду вдячна за відповіді.
1) в якому періоді (в жовтні чи в листопаді) покупець відобразить це коригування в декларації;
2) яку дату потрібно поставити покупцю в графі 7 розділу 2 додатку 1 до декларації?
Дзвонила на гарячу лінію в податкову, в них і досі немає роз'яснення щодо першого питання (особисто я думаю, що для розрахнку коригування, виписаного і зареєстрованого в різних місяцях теж діє правило 15 днів, даний РК требе включити в жовтні, підвердженням цього був лист від 27.10.15 від ДФС, але станом на сьогодні в консультаціїї мені сказали, що він анульований), тобто питання є відкритим.
Щодо другого питання, то в базі знань вказано, що в графі 7 в такій ситуації потрібно ставити дату отимання РК ПРОДАВЦЕМ( нісенітниця якась, ніби я знаю коли він отримає зареєстровану мною РК).
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
минусовой РК покупатель в любом случае отражает в периоде выписки не зависимо от даты регистрации РКБухгалтер-трудоголік писав:Доброго вечора! Продавець виписав розрахунок коригування 31.10.2015 (зменшення суми компенсації), покупець отримав його 10.11.2015, відразу ж зареєстрував. Підскажіть, будь ласка:
у поставщика ситуация сложнее: если читать буквально закон 643, то поставщик уменьшит обязат.только в ноябре
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 64 рази
- Подякували: 25 разів
Так, дійсно, якщо буквально сприймати п.192.1.1.:ArinaArina писав:минусовой РК покупатель в любом случае отражает в периоде выписки не зависимо от даты регистрации РКБухгалтер-трудоголік писав:Доброго вечора! Продавець виписав розрахунок коригування 31.10.2015 (зменшення суми компенсації), покупець отримав його 10.11.2015, відразу ж зареєстрував. Підскажіть, будь ласка:
у поставщика ситуация сложнее: если читать буквально закон 643, то поставщик уменьшит обязат.только в ноябре
Якщо внаслідок такого перерахунку відбувається зменшення суми компенсації на користь платника податку - постачальника, то:
а) постачальник відповідно зменшує суму податкових зобов'язань за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок;
б) отримувач відповідно зменшує суму податкового кредиту за результатами такого податкового періоду в разі, якщо він зареєстрований як платник податку на дату проведення коригування, а також збільшив податковий кредит у зв'язку з отриманням таких товарів/послуг.
Постачальник має право зменшити суму податкових зобов’язань лише після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунку коригування до податкової накладної( для постачальника це не зовсім добре, якщо сприймати даний пункт дуже буквально, то включення в декларацію тільки в період реєстрації).
Отже зрозуміло, покупцю простіше, відповідно РК включаю у жовтневу декларацію. Залишається питання , яку дату в цій ситуації ставити в графу 7 додатка 1 . Можливо, хтось з цим мав справу?
Уважаемые коллеги, помогите! От покупателя получили предоплату в 2014году, налоговые накладные не зарегистрированы в ЕР, суммы были не большие, выполнили работы, акт подписан октябрем 2015г на меньшую сумму, в ноябре возврат денег, как зарегистрировать дод 2 к налоговой накладной, если накладная выписана в ноябре 2014г. и не зарегистрирована в ЕР.? Спасибо.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 442 рази
- Подякували: 77 разів
подскажите,не могу понять : почему медок не дает зарегистрировать мне рк к нн за 11,2014 и 01,2015 - эти рк регистрирует поставщик, но в медке есть кнопка только "отправить контрагенту". медок обновлен до версии 10,01,083
спасибо!
спасибо!