Здравствуйте!
Может кто-то сталкивался, вопрос такой: сделали фиктивную переоценку товара, который на складе покупателя. Сейчас приходит от покупателя возврат на некоторую часть фиктивно переоцененного товара. Как сделать РК, если товар в НН по другой цене был?
Спасибо!
Так потрібно ж було і в своєму обліку провести ту переоцінку і тією ж датою, зменшити чи збільшити ПЗ.
Доброго дня, сьогодні податковий інспектор трохи озадачив. а саме: нараховано штраф за несвоєчасну реєстрацію коригування. а саме. коригування виписано на неплатника 19.04.2023р. . а зареєстроване 17.05.23. Строк реєстрації. якщо я не помиляюсь до 18.05.23р.. А податкова стверджує. що це невірно і коригування реєструмо на протязі 18 днів від дати виписки. тобто до 07.05.23. При реєстрації коригування в медку. в настройках я установила. щоб було видно граничний термін реєстрації коригування. так вот програма мені показує гран.строк-18.05.23. Дзвонила в медок. кажуть. що нової інформаціїї cтосовно змін в строках реєстрації кориг. від дпс у них немає. Допоможіть. будь ласка може хтось вже зітхнувся з цим.
Доброго дня, сьогодні податковий інспектор трохи озадачив. а саме: нараховано штраф за несвоєчасну реєстрацію коригування. а саме. коригування виписано на неплатника 19.04.2023р. . а зареєстроване 17.05.23. Строк реєстрації. якщо я не помиляюсь до 18.05.23р.. А податкова стверджує. що це невірно і коригування реєструмо на протязі 18 днів від дати виписки. тобто до 07.05.23. При реєстрації коригування в медку. в настройках я установила. щоб було видно граничний термін реєстрації коригування. так вот програма мені показує гран.строк-18.05.23. Дзвонила в медок. кажуть. що нової інформаціїї cтосовно змін в строках реєстрації кориг. від дпс у них немає. Допоможіть. будь ласка може хтось вже зітхнувся з цим.
Штраф нарахований і в кабінеті бачите ? Чи це тільки слова інспектора ?
Закон 2876 чинний на даний момент, скоріше за все "самодіяльність" податківців... https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2876-20#Text
Як варіант - можете написати звернення чи типу запит на ІПК через ел.кабінет...
А суму штрафу озвучила по-новому ? тобто по Закону 2876 знижені ?
є акт нарахування в кабінеті. так штрафи нові, але запитання в тому як правильно треба реєструвати коригування всеж таки?
"для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 18 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені. " п.201.10 ст.201 ПКУ чи просто! 18 днів від дати виписки коригування?
тобто я навіть не маю права воспользоваться терміном реєстраціїї податкової накладної друга половина місяця до 18.05., на основі якої складене коригування. Наприклад: податкова виписана 18.04. я на думку податківців маю зареєструвати раніше. так. щоб в мене залишилось врем'я до реєстраціії коригивання 29.04.23
Доброго дня.
В січні була ПН в ній було 5 строчок
30.03. зробили РК до цієї ПН і відкоригували строки №1-2
Тепер треба відкоригувати строки № 3,4 , (ті перші відкориговані не чипати), чи можна так робити?
Доброго дня.
Тепер треба відкоригувати строки № 3,4 , (ті перші відкориговані не чипати), чи можна так робити?
Можна. Головне врахувати попереднэ коригування...
Наприклад там ви коригували ряд 1-2 і додали наприклад - ряд 6 і 7
Тепер коригуєте 6-4 - додаєте 8 і 9
Доброго дня.
В тій РК (30.03) я виводила строки 1-2 у 0 (код причини 103) додаткові строки не додавала.
Тепер мені потрібно строки 3-4 теж вивести у "0" (з кодом причини 103).
Я вірно зрозуміла, що зараз я роблю РК (дата 31.05.) до ПН, строки 1,2 та 5 видаляю та залишаю 3-4 які я показую з мінусом.
Доброго дня.
В тій РК (30.03) я виводила строки 1-2 у 0 (код причини 103) додаткові строки не додавала.
Тепер мені потрібно строки 3-4 теж вивести у "0" (з кодом причини 103).
Я вірно зрозуміла, що зараз я роблю РК (дата 31.05.) до ПН, строки 1,2 та 5 видаляю та залишаю 3-4 які я показую з мінусом.
Доброго дня усім! Підкажіть будь-ласка, шо не так? Коригую податкову. Повністю заміна номенклатури. Коригування нульове.
Документ не мрже бути прийнятим - Причина 104. Розрахунок коригування повинний містити не меньше одного рядка з позитивним значенням графи "Обсяг постачання"