обмен электронными накладными

Подання звітності в електронному вигляді
Zimmer
УченикУченик
Подякували: 9 разів

Повідомлення Zimmer »

tomassa писав:
zimmer_man писав:http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zaga ... 79740.html
Покупці – платники податку мають можливість отримувати з ЄРПН електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН їх контрагентами – постачальниками.

З метою отримання податкової накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в ЄРПН, покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді (пункт 201.10 статті 201 Кодексу).

Податкова накладна, складена в електронному вигляді, яка отримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.

Таким образом делаем запрос , получаем НН из реестра и не паримся Медок ... Недомедок . Все просто и надежно.
Согласна. Только поставщик должен как минимум сообщить № НН... и хорошо бы её до начала регистрации проверить... а то не дай бог что не так... Дод. 8 уже той роли не играет... И повторно выписывать ту же НН только под другим номером уже не выгодно... Попадают в формулу обе... Это я так... чтобы не очень расслабляться...#smile3#
Нет не нужно знать !!! В том то весь и цимес !!! Просто дату указывайте и получайте ВСЕ НН!!!!
Вот пример
Получение НН из реестра ПН

Alexey_buh
УченикУченик
Подякували: 2 рази

Повідомлення Alexey_buh »

Законом України від 28.12.2014р. № 71-VIII “Зміни до податкового кодексу України” припинено обіг податкових накладних в паперовій формі. Відповідно до п.201.10 ст.201. “з врахування п.201.1” податкова накладна складена продавцем в електронній формі та зареєстрована в ЄРПН є для покупця підставою для включення сумми ПДВ до суми податкового кредиту відповідного податкового періоду. При цьому така податкова накладна вважається отриманою покупцем та зареєстрованою в ЄРПН тількі у разі її отримання на відповідний запит покупця до реєстру разом з витягом з нього (абз.5 п.201.10 ст.201 ПКУ). Тобто саме така накладна, а не накладна, отримана від продавця, є підставою для формування податкового кредиту. До того ж відповідно до абз.1 п.201.10 ст.201 ПКУ отримання електронної податкової накладної від продавця не є обов’язковим, адже така накладна надається продавцю тільки на його вимогу. Віщезазначеними нормами ПКУ підтверджується, що електронна накладна, отримана від продавця, не є підставою для включення до податкового кредиту.

Це підтверджує стаття 198 ПКУ:

"Стаття 198. Податковий кредит
.....

198.6. Не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу.

У разі коли на момент перевірки платника податку контролюючим органом суми податку, попередньо включені до складу податкового кредиту, залишаються не підтвердженими зазначеними у абзаці першому цього пункту документами, платник податку несе відповідальність відповідно до цього Кодексу.

... "

Таким чином, платники податків для отримання зареєстрованих податкових накладних з ЕРПН самостійно формують запит j/f 13 001 03 , та отримують всі податкові накладні та витяг з реєстру ПН, які були зареєстровані на підприємство . Фактично отримані ПН та реєстр е підставою для отримання податкового кредиту. Обмін ПН між контрагентами є виключно добровільним для узгодження змісту документа , та не може гарантувати контрагенту реєстрації ПН в ЕДРПН та отримання податкового кредиту.

Інструкція для користувачів Сонати тут: https://www.youtube.com/watch?v=lWHPxvDkRxI

IrinD
Гений
Гений
Дякував (ла): 121 раз
Подякували: 95 разів

Повідомлення IrinD »

Вопрос Игорю специалисту по Медку. Мы зарегистрировались в медок-онлайн. Все прошло успешно. Даже одну налоговую накладную заегистрировала в едином реестре и даже квитанцию №1 по ней получила. Теперь возникла следующая проблема- я не могу войти в медок-онлайн. Пишет Помилка аутентифікації. У меня бесплатные ключи из налоговой на директора и на печать, и по обоим ключам выдает такую ошибку. Хотя раньше я заходила без проблем

Zimmer
УченикУченик
Подякували: 9 разів

Повідомлення Zimmer »

IrinD писав:Вопрос Игорю специалисту по Медку. Мы зарегистрировались в медок-онлайн. Все прошло успешно. Даже одну налоговую накладную заегистрировала в едином реестре и даже квитанцию №1 по ней получила. Теперь возникла следующая проблема- я не могу войти в медок-онлайн. Пишет Помилка аутентифікації. У меня бесплатные ключи из налоговой на директора и на печать, и по обоим ключам выдает такую ошибку. Хотя раньше я заходила без проблем
Зачем вы придумали сами себе головную боль в виде Медо ИС. Делайте запрос в реестр и получайте от ДФС а не от коммерческой организации всю нужную вам информацию.

Квіточка1983
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Квіточка1983 »

Питання до "Игорь Специалист М.Е.Док". Поясніть, будь-ласка, для чайників. В мене демо-версія М.Е.Док-ІС , крім того маю модуль ЕДО. На рахунок реєстрації своїх податкових накладних і відправки їх контрагенту, я зрозуміла. Мене цікавить, яким чином я можу отримати податкові накладні виписані Постачальниками, не користувачами даної програми ??? В демо-версії запит щодо отримання витягу з ЄДР відправити не можу ...

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Любознательная писав:
moneta80 писав:покупатель же должен зарегестрировать розрахунок коригування при возврате товара, как он попадет в ЄРПН
Этот процесс начнется с 1 февраля 2015 года...

Лист ДФС України від 19.01.2015 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17 «Про систему електронного адміністрування ПДВ»
<...>
Реєстрація зазначених розрахунків коригування з 1 січня 2015 року до 1 лютого 2015 року здійснюватиметься постачальником (продавцем) товарів/послуг.
<...>
#help# Девочки-мальчики!
А кто-нибудь уже имел счастье, как Продавец, регить свой "минусовый" РК (который, по идее, должен был регить Покупатель) ??? Отпишитесь, плизз, об удачах/неудачах !!!

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

Popen писав:
Любознательная писав:
moneta80 писав:покупатель же должен зарегестрировать розрахунок коригування при возврате товара, как он попадет в ЄРПН
Этот процесс начнется с 1 февраля 2015 года...

Лист ДФС України від 19.01.2015 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17 «Про систему електронного адміністрування ПДВ»
<...>
Реєстрація зазначених розрахунків коригування з 1 січня 2015 року до 1 лютого 2015 року здійснюватиметься постачальником (продавцем) товарів/послуг.
<...>
#help# Девочки-мальчики!
А кто-нибудь уже имел счастье, как Продавец, регить свой "минусовый" РК (который, по идее, должен был регить Покупатель) ??? Отпишитесь, плизз, об удачах/неудачах !!!
Где-то видела письмо, сейчас, как обычно, не находится, что в январе коригування регит ещё продавец. Мне вчера поставщик вернул предоплату- посмотрю как у него это получится.

Энфилд
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 21 раз

Повідомлення Энфилд »

так и есть, до февраля РК регистрирует Поставщик. Уже опробовано и все получилось

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Энфилд писав:так и есть, до февраля РК регистрирует Поставщик. Уже опробовано и все получилось
А такой, весьма интимный, вопрос: "крестик" в РК ставили, что, мол, регистрирует Продавец ?#help#

Злойбух
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 104 рази

Повідомлення Злойбух »

Подскажите, если в январе поставщик не зарегистировал налоговую накладную (меньше 10т) (типа тестовый период до февраля) - могу ли я включить ее в кредит? Если могу - то на основании чего - бумажки из компьютера? #wall#

Відповісти

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”