Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

helgi писав:Помогите ! может кто сталкивался с такой проблемой.
Являемся плательщиками НДС поквартально, и также сдаем декларации. во втором квартале нужно исправить ошибку, подала уточнёнку+додаток 5., но выяснелось, что уточнёнка подается только за месяц а додаток 5 можно за квартал. Может кто подавал уточнёнку(самост докум.) за квартал , помогите разобраться.
Спасибо
а почему только за месяц, если ви уточняете период квартал, то так и должно бить.
реестр ето месячний

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

Iriha_22 писав:покупали реальный товар и сумма не велика,но в налоговой обьяснили,что они могут самостоятельно убрать мой кредит прийдя на проверку ,обосновывая тем ,что фирма числится как "транзетер"
Из свеженького(в Лиге Определение.Высший административный суд."О признании противоправным и отмене налогового уведомления-решения" № К/9991/574/12 от 20.09.2012
Дані електронної Системи автоматизованого співставлення за відсутності відповідних документів (судових рішень, витягів з ЄДР, тощо) не є належним доказом відсутності фактів здійснення господарських операцій безпосередньо позивача, та доказом несплати позивачем податку, при тому, що спірний період податковим органом перевірено з урахуванням всіх первинних документів та документів податкової звітності.
Доводи податкового органу щодо нікчемності правочину між позивачем та його контрагентом ПП "Альянсмашагротранс", є безпідставними, у зв'язку із наступним.
Відповідно до ст. 228 ЦК України правочин вважається таким, що порушує публічний порядок, якщо він був спрямований на порушення конституційних прав і свобод людини і громадянина, знищення, пошкодження майна фізичної або юридичної особи, держави, Автономної Республіки Крим, територіальної громади, незаконне заволодіння ним. Правочин, який порушує публічний порядок, є нікчемним.
Висновки Антрацитівської ОДПІ про недійсність договорів, укладених позивачем з ПП "Альянсмашагротранс", суперечать закріпленій у ст. 204 Цивільного кодексу України презумпції правомірності правочину, згідно якій правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.
Суди попередніх інстанцій вірно дійшли до висновку, що податкове повідомлення-рішення від 14.06.2011 року за N 0000162310 прийняте Антрацитівською ОДПІ без врахування фактичних обставин, оригіналів документів бухгалтерського та податкового обліку на підтвердження реального характеру взаємовідносин між позивачем та ПП "Альянсмашагротранс".
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

Venera
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 739 разів
Подякували: 557 разів

Повідомлення Venera »

Отредактировано:
Коллеги, подскажите в таком вопросе:
В деке за июнь, был РК от поставщика. Сумма в деке прошла "+20грн", а нужно было "-20грн". Тоесть теперь мне надо снять 40грн.
Сейчас сдаю УР(самостійний документ), правильно ли я делаю:
рядок 16 заполняю следующим образом: гр.4 (как в деке +20грн), гр.5 (-20грн), гр.6 (-20грн)?

Додаток 5 - не подаю, так как там все без изменений.
А вот вопрос по Додатку 1: там я указываю НК "-"40грн? И дату "дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку" ставлю 06 месяц??

Venera
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Venera »

Извиняюсь, за наглость, #blush# , но подниму тему.
Сейчас нужно сдать уточненку, а корректировку налогового кредита первый раз уточняю.
Может кто-то может подсказать, правильно ли я делаю....

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Venera писав:Извиняюсь, за наглость, #blush# , но подниму тему.
Сейчас нужно сдать уточненку, а корректировку налогового кредита первый раз уточняю.
Может кто-то может подсказать, правильно ли я делаю....
Правильно ли делаете, что в первый раз уточняете НК ?

Venera
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Venera »

Нет, правильно ли я заполняю уточненку#smile3#

В деке за июнь, был РК от поставщика. Сумма в деке прошла "+20грн", а нужно было "-20грн". Тоесть теперь мне надо снять 40грн.
рядок 16 заполняю следующим образом: гр.4 (как в деке +20грн), гр.5 (-20грн), гр.6 (-20грн)?

А вот вопрос по Додатку 1: там я указываю НК "-"40грн? И дату "дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку" ставлю 06 месяц??

VLASTENA
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 221 раз

Повідомлення VLASTENA »

Venera писав:Отредактировано:
Коллеги, подскажите в таком вопросе:

Что-то не так. Если было +20. Надо -20. То гр. 6= -40. А по додатку 1 вы покажете правильную РК, т.е. -20

Venera
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Venera »

В гр.5 мы же указываем правильное значение, а оно "-20"???

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

У меня получается гр.4 20, гр.5 -20, гр.6 -40.
Дод.1 с правильной цифрой, т.е. -20.

kramaha
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 15 разів

Повідомлення kramaha »

Подскажите!Надо сделать УР.Нал.накл.пришла сегодня.За сентябрь сдала с полож.значением деку.А теперь если сдавать УР с пришедшей НН, то будет отрицат.значение.Что мне надо: подать УР и дод.2 или дод.2 не надо?И с налоговой проблем не будет?

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”