Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

@Лиса писав:
Nataska писав:Підкажіть будь-ласка. Ще не робила коригувань, все якось гарно лягало.

02.12. надійшла передоплата 134 тис, в цей же день відвантажили товар лише на 127 тис.
03.12. повертаю 7 тис зайво перерахованих коштів.

Як бути:
1. Виписати ПН 02.12. на 134 тис, а потім зробити коригування 03.12. на 7 тис чи
2. Виписати дві ПН від 02.12. на 127 тис і 7 тис, а 03.12. зробити коригування другої ПН на 7 тис?
якщо був один платіж по одному рахунку /договору то варіант 1 Вам підходить
як на мене, то й перший і другий варіант мені підходить
можливо, правильніший перший
зараз є така думка, що якщо повернення коштів в один звітний період, то й лишню ПН і РК не виписують, тобто , ви виписуєте 02/12 одну ПН на 127 тис.
шо в лоб, шо по лбу (вислів моєї викладачки) тому й кажу - узгодьте з бухом покупця

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення svitlass »

от бачите, ви вже й домовилися - їхній ПК - тому слухаємо в першу чергу КЛІЄНТА
візьміть в них лист на повернення "зайво-помилково перерахованих коштів"
#g_dance#

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Nataska писав:
svitlass писав:
Nataska писав:Підкажіть будь-ласка. Ще не робила коригувань, все якось гарно лягало.

02.12. надійшла передоплата 134 тис, в цей же день відвантажили товар лише на 127 тис.

Як бути:
1. Виписати ПН 02.12. на 134 тис, а потім зробити коригування 03.12. на 7 тис чи
2. Виписати дві ПН від 02.12. на 127 тис і 7 тис, а 03.12. зробити коригування другої ПН на 7 тис?
я б узгодила з покупцем
Покупець каже, щоб я взагалі виписала їм лише одну податкову на 127 тис і все. Що якщо гороші повертаються протягоом 3 банк днів, то не потрібно виписувати податкову і коригування на ці зайво перераховані кошти. Що скажете?
Налоговую можно не выписывать на ОШИБОЧНО перечисленные денежные средства. И то еще надо доказать, если по этому контрагенту у Вас есть отгрузки и оплаты. Про ЗАЙВІ никогда не слышала.

Если получателю НК все равно, то.....

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

svitlass писав:
@Лиса писав:

Як бути:
якщо був один платіж по одному рахунку /договору то варіант 1 Вам підходить
як на мене, то й перший і другий варіант мені підходить
можливо, правильніший перший
зараз є така думка, що якщо повернення коштів в один звітний період, то й лишню ПН і РК не виписують, тобто , ви виписуєте 02/12 одну ПН на 127 тис.
шо в лоб, шо по лбу (вислів моєї викладачки) тому й кажу - узгодьте з бухом покупця
чесно кажучи такої думки не чула, що зараз в одному періоді можна не виписати РК, таке було дуже давно, я б особисто зробила по схемі 1

dobruan
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 31 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення dobruan »

dobruan писав:Добрий день.
така ситуація:
Рознісся банк в 1с, і сума яку оплатив покупець потрапила як "БезПДВ". Виписалась ПН "безПДВ".
Виходячи з практики, як краще зробити "донарахування" ПДВ?
1. Одним документом і в ньому два рядки? Один з мінусом на суму Без ПДВ, а інший так як має бути зробити.
2.Один документ РК+1 нова ПН?
Схиляюсь до першого варіанту.
Зареєстрували ПН без ПДВ, а треба було з ПДВ...

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення svitlass »

@Лиса писав:
чесно кажучи такої думки не чула, що зараз в одному періоді можна не виписати РК, таке було дуже давно, я б особисто зробила по схемі 1
про те , що РК можна не виписувати чула від своїх покупців і дуже не замислювалася над цим
тому й наголосила, щоб був лист на повернення коштів
своїм покупцям робила - так як вони хотіли (вважаю , що їхній кредит і ризик в них)
якщо в мене буде така ситуація, то подумаю...

Gusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 70 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Gusya »

Добрый день! Подскажите как правильно выписать корректировку к НН - я неправильно написала название покупателя.

Olya29
Гений
Гений
Дякував (ла): 83 рази
Подякували: 84 рази

Повідомлення Olya29 »

Gusya писав:Добрый день! Подскажите как правильно выписать корректировку к НН - я неправильно написала название покупателя.
Если только наименование, то нулевой РК с правильным наименованием

asv
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 663 рази
Подякували: 80 разів

Повідомлення asv »

прошу сказати постачальник перелутав позиції, вірніше суми та кількість товару ( поміняв місцями)...і відмовляється надати коригування і зареєстувати нову податкову, каже сума сходиться і все. але в мене в податковій ці позиції виписані з вірною кількістю і сумами...що робити?

Gusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 70 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Gusya »

Olya29 писав:
Gusya писав:Добрый день! Подскажите как правильно выписать корректировку к НН - я неправильно написала название покупателя.
Если только наименование, то нулевой РК с правильным наименованием
А регистрирует РК кто: Я-Продавец или покупатель???

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”