Люлик писав:а от налоговиков не было консультации по обложению ВЗ доходов, выплаченных ФЛП на общей системе?
ФЛП на общей и независиміе професионалы попадают под ВС, но разъяснений нет. Так же, как и о удержании налоговыми агентами с них ВС.
а я думаю, что как по аналогии с НДФЛ.
при выплате доходов ФЛП на общей и независимым профессионалам, мы не удерживаем НДФЛ и ЕСВ при определенных условиях, значит и ВС тоже.
Они сами задекларируют свои доходы и уплатят всё причитающееся.
Я тоже так думаю, но на семинаре лектор сказала, "по устным разъяснениям сотрудников ГФС использовать п.177.8 и п.178.5 нельзя, т.к. это пункты о неудержании НДФЛ, а здесь речь идет о военном сборе", советовали получать ИНК.
Ир4ик писав:ФЛП на общей и независиміе професионалы попадают под ВС, но разъяснений нет. Так же, как и о удержании налоговыми агентами с них ВС.
а я думаю, что как по аналогии с НДФЛ.
при выплате доходов ФЛП на общей и независимым профессионалам, мы не удерживаем НДФЛ и ЕСВ при определенных условиях, значит и ВС тоже.
Они сами задекларируют свои доходы и уплатят всё причитающееся.
Я тоже так думаю, но на семинаре лектор сказала, "по устным разъяснениям сотрудников ГФС использовать п.177.8 и п.178.5 нельзя, т.к. это пункты о неудержании НДФЛ, а здесь речь идет о военном сборе", советовали получать ИНК.
161. Тимчасово, до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України, встановлюється військовий збір.
1.5. Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) збору до бюджету є особи, визначені у статті 171 цього Кодексу.
Стаття 171. Особи, відповідальні за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) податку до бюджету
171.2. Особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з інших доходів, а) податковий агент - для оподатковуваних доходів з джерела їх походження в Україні;
Мадам Мадамовна писав:Подскажите, пожалуйста, я правильно понимаю, что с 01,01,15 удерживать военный сбор с доходов ФЛП на общей системе.
Если да, то при оплате ему от юр лица или ФЛП на едином налоге нужно вычитать из его дохода сумму военного сбора и платить в бюджет, или он сам будет за себя платить? Мое мнение, что он сам, но все-же кто как думает?
А доходы ФЛП единщиков не облагаются военным сбором, правильно?
1) По поводу ФЛП на общей системе я лично согласна с Вашим мнением потому что "Базою оподаткування для доходів, отриманих від провадження господарської або незалежної професійної діяльності, є чистий річний оподатковуваний дохід, який визначається відповідно до пункту 177.2 статті 177 та пункту 178.3 статті 178 цього Кодексу." "177.2. Об'єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця."
2) Нет не облагаются.
ПОмогите доказать клиенту, что доход ФЛП на ЕН 3 группа не облагается военным сбором. Задерживают оплату
В письме налоговой вычитала вот что:
До доходів загального фонду Державного бюджету України належить зокрема податок на доходи фізичних осіб згідно з ПКУ у розмірі 25 відс. на відповідній території України (крім території міст Києва та Севастополя) та у розмірі 60 відсотків – на території міста Києва (п. 29.2 ст. 29 БКУ).
До доходів загального фонду бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, належать зокрема 60 відс. податку на доходи фізичних осіб (крім податку на доходи фізичних осіб, визначеного пунктом 11 частини другої ст. 29 БКУ), що сплачується (перераховується) згідно з ПКУ на відповідній території (крім території міст Києва та Севастополя) (п. 64.1 ст. 64 БКУ).
Відповідно до п. 66.1 ст. 66 БКУ до доходів загального фонду бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів, зокрема, належить 15 відс. податку на доходи фізичних осіб (крім податку, визначеного пунктом 11 частини другої статті 29 цього Кодексу), що сплачується (перераховується) згідно з ПКУ на відповідній території.
Отже, з 1 січня 2015 року зарахування податку на доходи фізичних осіб на територіях України (в областях) до місцевих бюджетів проводиться у розмірі 75 відс., по м. Києву – 40 відсотків, до державного бюджету відповідно 25 та 60 відсотків.
Не поняла, теперь подоходный разбивать и платить на разные счета?
Так, фахівці ДФС у листі від 21.01.2015 р. № 1665/7/99-99-17-02-01-17 зазначили, що податкові агенти у формі № 1ДФ відображають загальну суму доходів, нарахованих у вигляді процентів, виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку без зазначення відомостей про фізичну особу - платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).
Що стосується військового збору, то контролери зазначили: відображення податковим агентом загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір за звітний період, передбачено у податковому розрахунку форми № 1ДФ, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб – платників військового збору. #g_hospita
*№ 1ДФ, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб*
это как же?
#wall#
Підпунктом 1.5 п. 161 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу передбачено, що відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) збору до бюджету згідно зі ст. 171 Кодексу з доходів у вигляді заробітної плати, є роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку; з інших доходів, є: податковий агент – для оподатковуваних доходів з джерела їх походження в Україні; платник податку – для іноземних доходів та доходів, джерело виплати яких належить особам, звільненим від обов'язків нарахування, утримання або сплати (перерахування) збору до бюджету.
Значит если платим ФЛП на общей системе, то должны мы и налог сразу удержать? Или как получается?
Физлицо продало транспортное средство через автосалон (комиссия), подоходный налог платится только со второго реализованного транспортного средства за текущий год в размере 5% от стоимости. Нужно ли уплачивать физлицу ВОЕННЫЙ СБОР от суммы полученного дохода с первого реализованного авто? Спасибо.