20-ОПП: що, де, коли, як?

Організація, зміни, створення, ліквідація бізнесу
Катрина
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 442 рази
Подякували: 77 разів

Повідомлення Катрина »

мама была на семинаре- если деятельность ведется по месту нахождения , кот указано в свидоцтве- то не нужно ничего подавать.я не подаю.

другой знакомый бух=р подала- арендуют офис , а зарегины на адрес учредителя.подает в свою налоговую по месту рег. точнее уже подала. в канцелярию просто сдается эта форма.

Golka
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Golka »

Я знову вбила день для аналізу цієї всієї бадяги. Розумію з прочитаного,що не дивлячись на роз"яснення деяких юристів, про штраф все рівно податківці можуть згадати,якщо не подати,оскільки 20ОПП можна підлаштувати під ДОКУМЕНТИ ПРО ОБЛІК,за що згідно із частиною 117.1 статті 117 Податкового кодексу України неподання у строки та у випадках, передбачених цим Кодексом, заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі державної податкової служби, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, відповідно до вимог встановлених цим Кодексом, - тягнуть за собою накладення штрафу.

Оскільки 20ОПП це все таки Додаток 11 до ПОРЯДКУ обліку платників податків і зборів. Хіба що можна посилатися на те,що закон зворотньої дії немає. Проте якщо так,то строків граничних не встановлено,але встановлені штрафи з нового року по новому кодексі,бо ті терміни де світило 1 грн вже пройшли. Так що цілком можливо,що в клуб 510 чи 170 попасти реально.

Але мені як простій смертній важко зрозуміти без належних роз"яснень як правильно заповнити цю форму,хоч податківці вважають,що вона проста. Бо що, наприклад, розуміти під об"єктом Бухгалтерія? Те,що я надаю бухгалтерські послуги чи те,що я собі сиджу в бухгалтерії і заповнюю їхні дивні повідомлення і звіти? Бо як виходить з пояснень Київської податкової,то якщо в мене є ПДФО,то якийсь об"єкт я також повинна показати. (найбільш підходящий). Писати ,що" люди"?))) Це по суті іхній податок,а не організації.
З вищесказаного: якщо я подам щось,то все рівно підпадаю під штраф. Висновок - який сенс?

П.С. Вибачте,за надмірну кількість слів перед вихідними)))

aniri
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 401 раз
Подякували: 1233 рази

Повідомлення aniri »

я же правильно поняла что даже для тех кто зарегистрирован до 2011 года, надо было нести 20опп в течении 10 дней. значит до 10 января 2011года.
даже если я ее сейчас заполню и отнесу меня оштрафую? строки же прошли?
и вообще у меня есть только два арендуемых офиса в одном районе. есть ли смысл?
по моему проще заплатить 510 грн. когда придут.

yantarik
УченикУченик

Повідомлення yantarik »

Девчонки! Если кто сдал уже 20-ОПП,плиз,киньте мне образец yantarik2005@ukr.net
За рание спасибо

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

aniri писав:я же правильно поняла что даже для тех кто зарегистрирован до 2011 года, надо было нести 20опп в течении 10 дней. значит до 10 января 2011года.
штрафують за неподання. А за несвоєчасне подання - немає.

Виктория 80
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1215 разів
Подякували: 1826 разів

Повідомлення Виктория 80 »

aniri писав:я же правильно поняла что даже для тех кто зарегистрирован до 2011 года, надо было нести 20опп в течении 10 дней. значит до 10 января 2011года.
я вот тоже этого придерживаюсь

Валюша с
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1530 разів
Подякували: 1615 разів

Повідомлення Валюша с »

Тоша писав:Всем добрый день . Вчера сдавала 20-ОПП.В налоговой тишина. Канцелярия принимает всё без замечаний.#g_mad# ...сами не знаю ,что принимают. Инспектора в шоке. Говорят мол повторяется ситуация "декларация ПДФО" . На вопрос : "Для чего всё это?" Лиш плечами пожимают :#beee# " Что бы мы здесь,в налоговой жили и эти залежи бумаги разгребали!" ЭХ ХОРОШО В СТРАНЕ РОДИМОЙ ЖИТЬ! ВЕСЕЛО...При чём всем.#drinks# #g_crazy#
Ой бедненькие, давайте их пожалеем. Бумажки в стопочьку сложить не могут!!!!

Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Валюша с писав:Ой бедненькие, давайте их пожалеем. Бумажки в стопочьку сложить не могут!!!!
100%

Female
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 40 разів
Подякували: 34 рази

Повідомлення Female »

Если кто официально работает без аренды чего либо (склада магазина и т. д. ) и совершает деятельность по адресу прописки то пока ничего не несите. Еще нет разъяснений. А кто зарегистрирован до 01.01.2011 пусть не спешат сдавать (сроков сдачи нет!!!!) Это цитирует Киевская налоговая.
Поэтому пусть дают разъяснения.

desire
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення desire »

в налоговой ответили, что 20-ОПП сдают не все! Если вы зарегестрированы в одной налоговой, а объект относится к другой, вы сдаете форму в том случае, если стоите на вторичной регистрации в этой ГНИ. Т.е. если вы платите в эту налоговую какие-нибудь налоги.
вот мы зарегестрированы в районной ГНИ, арендуем офис и склад (у нас оптовая и розничная продажа) в городе, следовательно должны подавать 20-ОПП в городскую ГНИ, но в городскую налоговую за спецводопользование и экологический сбор мы не платим, никаких отчислений не производим, то и сдавать не надо, мы у них не зарегистрированы как плательщики

Відповісти

Повернутись до “Організаційні питання”