Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Дякую!!! і чому в нас в законодавстві все задом на перед ? за рахунок наших податків утримуються законодавці ,а у відповідь придумують закони які двояко трактуються
Я не впевнена що написали в ПК "предидущих" не означає включая поточний, так як ми подаємо декларацію в березні за лютий от Вам і за попередні 12 місяців

Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

Юлия 08 писав:
voko писав:
Юлия 08 писав: Доброго дня! допоможіть у такому питанні!!! Керрівник продає автомобіль організації, чи утримує організація ПДФО і ВЗ? І де я можу подивитись черговість продажу?
Якщо продаєте автомобіль, то в бюджет сплачуєте тільки ПДВ. Але чи має право ваша організація на такий вид діяльності (КВЕД)? Якщо купуєте у фізичної особи, то утримуєте ПДФО і ВЗ, відображаєте це у звіті 1-ДФ.
Ми купили автомобіль у керівника!!!! Як правильно визначити черговість продажу? Це буде кількість продажів за рік самого цього авто
чи потрібно знати скільки раз за рік керівник продавав взагалі автомобілів?
Потрібно знати, скільки за звітний (податковий) рік керівник продав автомобілів.

Якщо продав один автомобіль, то ПДФО нема. Якщо 2 і більше, то 5% +ВЗ

Алька@@@@
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 30 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення Алька@@@@ »

Бабушка писав:Дякую!!! і чому в нас в законодавстві все задом на перед ? за рахунок наших податків утримуються законодавці ,а у відповідь придумують закони які двояко трактуються
Я не впевнена що написали в ПК "предидущих" не означає включая поточний, так як ми подаємо декларацію в березні за лютий от Вам і за попередні 12 місяців
Цілком підтримую....

Nataska
Оракул
Оракул

Повідомлення Nataska »

Алька@@@@ писав:
Бабушка писав:Дякую!!! і чому в нас в законодавстві все задом на перед ? за рахунок наших податків утримуються законодавці ,а у відповідь придумують закони які двояко трактуються
Цілком підтримую....
Я також

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

Nataska писав:
Юлия 08 писав:
voko писав: Якщо продаєте автомобіль, то в бюджет сплачуєте тільки ПДВ. Але чи має право ваша організація на такий вид діяльності (КВЕД)? Якщо купуєте у фізичної особи, то утримуєте ПДФО і ВЗ, відображаєте це у звіті 1-ДФ.
Ми купили автомобіль у керівника!!!! Як правильно визначити черговість продажу? Це буде кількість продажів за рік самого цього авто
чи потрібно знати скільки раз за рік керівник продавав взагалі автомобілів?
Потрібно знати, скільки за звітний (податковий) рік керівник продав автомобілів.

Якщо продав один автомобіль, то ПДФО нема. Якщо 2 і більше, то 5% +ВЗ
Ця інформація десь фіксується? Чи зі слів?

Nataska
Оракул
Оракул

Повідомлення Nataska »

Даний пункт прописується в договорі і керівник своїм підписом підтверджує правдивість наданої інформації.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

Такого пункту в договорі не має!!! А якщо керівник напише мені заяву чи розписку, де підтвердить, що продане ним авто є першим в цьому році??? Чи буде це підтвердженням для не сплати ПДФО???

Nataska
Оракул
Оракул

Повідомлення Nataska »

Юлия 08 писав:Такого пункту в договорі не має!!! А якщо керівник напише мені заяву чи розписку, де підтвердить, що продане ним авто є першим в цьому році??? Чи буде це підтвердженням для не сплати ПДФО???
Пунк 173.3. У разі якщо стороною договору купівлі-продажу об'єкта рухомого майна є юридична особа чи фізична особа - підприємець, така особа вважається податковим агентом платника податку та зобов'язана виконати всі визначені цим розділом функції податкового агента. При цьому податковий агент утримує податок за ставками, визначеними відповідно до пунктів 173.1 або 173.2 цієї статті з урахуванням інформації про черговість продажу рухомого майна, зазначеної платником податку у договорі купівлі-продажу чи в окремій заяві.

Виходить, що можна і Заяву.

Studdama2009
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Studdama2009 »

Nataska писав:
Алька@@@@ писав:
Цілком підтримую....
Я також
я також не до кінця зрозуміла, як правильно, хоча в журналі і написано "если составляется спецрежимная декларация по НДС за февраль 2016 года, то в приложении 9 следует отражать показатели отчетных периодов начиная с февраля 2015 года и заканчивая январем 2016 года (включительно).", але ж журнал не є правовим документом і при перевірці на нього мало надії, а в самій податковій це ніяк не коментують, вони ще й досі не отримали коректного розяснення, тому самі не можуть визначити, який період вказувати в додатку 9.

а що робити нам??? В кого які думки, поділіться будь ласка #clamping#

chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

Я включаю поточний місяць вже 3 роки. . В бланку розлобленому податковою вказано * Дванадцять послідовних звітних (податкових) періодів сукупно (включаючи поточний). Для новоствореного платника - звітний податковий період.

Але згадуючи додаток 2 тієї ж декларації де вказаний "покупець"" а потрібно вказувати "постачальника", надії на здоровий глузд з боку податкової мало!!!!!

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”