Єдиний податок 4-група, сільгоспвиробники
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 43 рази
Сегодня звонила на область насчет применения коэффициента 1,756. Ответ применятть!!! Говорю, так постанова 1185 Скасована. В ответ - Вот когда будет проведена новая оценка земли тогда и не будете применять к-т 1,756. В общем, я на всякий случай подам официальный запрос на ИПН.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Дійсно, Порядок 262 чітко вказує, що НГО по області приймається згідно з додатком 1 лише у разі застосування статті 277 Податкового кодексу України щодо визначення ставок земельного податку.Al Shurshun писав: давайте читать внимательно #secret#
а 4-группа к земельному налогу – никак #secret#Порядок нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення писав:4. У разі застосування статті 277 Податкового кодексу України щодо визначення ставок земельного податку від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено, нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області приймається згідно з додатком 1.
То чому ми повинні брати НГО по області згідно з додатком 1 при визначенні ЄП 4 групи?
Як раз кодексом чітко визначено порядок визначення коефіцієнта індексації для визначення ЄП 4 групи, і ці коефіцієнти становлять за 2015 1,0, за 2016 1,124, за 2017 1,0.Al Shurshun писав: при этомКодекс писав:292-1.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом
Але в підвішеному стані на сьогодні сама НГО.
-
- Высший разум
Тут вже питання не в 1,756, а в тому, що для ЄП 4 групи нема взагалі НГО, окрім НГО, що визначена для конкретної ділянки та затверджена на сесіях райрад.Ksena_K писав:Сегодня звонила на область насчет применения коэффициента 1,756. Ответ применятть!!! Говорю, так постанова 1185 Скасована. В ответ - Вот когда будет проведена новая оценка земли тогда и не будете применять к-т 1,756. В общем, я на всякий случай подам официальный запрос на ИПН.
Уточню, НГО таки є, але воно проведено станом на 01.07.1995 р.
-
- Просвещенный
Я взяла НГО с госгеокадастра о стоимости 1 га/паю. И индексирую на 3,997*1,124 и может быть еще *1,756. Да, это оценка по на 01.07.1995.fgrubin писав:Тут вже питання не в 1,756, а в тому, що для ЄП 4 групи нема взагалі НГО, окрім НГО, що визначена для конкретної ділянки та затверджена на сесіях райрад.Ksena_K писав:Сегодня звонила на область насчет применения коэффициента 1,756. Ответ применятть!!! Говорю, так постанова 1185 Скасована. В ответ - Вот когда будет проведена новая оценка земли тогда и не будете применять к-т 1,756. В общем, я на всякий случай подам официальный запрос на ИПН.
Подам запрос на ИПК, если мне дадут ответ конкретно о том, что к-т 1,756 не применяется, сделаю уточненку. А другого варианта я не вижу. Брать оценку по области? на каком основании? (2921.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом.
-
- Высший разум
І в мене є минулорічна довідка з районного геокадастра, де вказано, що по моїй сільській раді вартість одного га ріллі становить таку-то суму, ще й примітку зробили, що це землі, які були в постійному користуванні).Ksena_K писав:Я взяла НГО с госгеокадастра о стоимости 1 га/паю. И индексирую на 3,997*1,124 и может быть еще *1,756. Да, это оценка по на 01.07.1995.fgrubin писав:Тут вже питання не в 1,756, а в тому, що для ЄП 4 групи нема взагалі НГО, окрім НГО, що визначена для конкретної ділянки та затверджена на сесіях райрад.Ksena_K писав:Сегодня звонила на область насчет применения коэффициента 1,756. Ответ применятть!!! Говорю, так постанова 1185 Скасована. В ответ - Вот когда будет проведена новая оценка земли тогда и не будете применять к-т 1,756. В общем, я на всякий случай подам официальный запрос на ИПН.
Подам запрос на ИПК, если мне дадут ответ конкретно о том, что к-т 1,756 не применяется, сделаю уточненку. А другого варианта я не вижу. Брать оценку по области? на каком основании? (2921.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом.
Мабуть буду брати і я НГО з минулорічної декларації з врахуванням 1,756, 1,124, та вирахуванням 1,2.
-
- Высший разум
Стосовно визначення ЄП 4 групи, то в ПКУ нема норми, аналогічної статті 277 ПКУ щодо визначення ставок земельного податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено.292-1.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом
Сказано чітко:
Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень)
І якщо я маю довідку про нормативну грошову оцінку одного гектара ріллі по своїй с/р, то потрібно користуватись саме цією НГО для ЄП 4 групи і мене не повинно турбувати, чи проведена НГО конкретної земельної ділянки.
Взагалі, в 1995 році була проведена НГО всіх земель с/г призначення.
-
- Просвещенный
У цьому роцы нам надали довідки про НГО 1 га/паю землі. І вказали про к-т 4,796. Я обраховувала: НГО станом на 01.07.95 *4,796/1,2*1,124*1,756.fgrubin писав:Стосовно визначення ЄП 4 групи, то в ПКУ нема норми, аналогічної статті 277 ПКУ щодо визначення ставок земельного податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено.292-1.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом
Сказано чітко:Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень)
І якщо я маю довідку про нормативну грошову оцінка одного гектара сільськогосподарських ріллі, то потрібно користуватись саме цією НГО для ЄП 4 групи і мене не повинно турбувати, чи проведена НГО.
Взагалі, в 1995 році була проведена НГО всіх земель с/г призначення.
І знову про к-т 1,756. Я звернулась до представника дергеокадастру, щоб надала довідку про те, що з 01.01.18 не використовується к-т 1,756 до НГО рілл, мені відмовили.
В общем, я сдала пока так. Дождусь официального ответа на запрос о применении 1,756 буду уточнять. Уменьшить проще чем увеличивать+ штраф.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
Незрозуміло чому така метушня щодо НГО землі для Декларації ЄП 4гр. В змінах до Пк чітко написано що до попереднього року коефіцієнт 1,0. Це значить що НГО беремо ту котру показували в декларації за попередній рік. . По такій логіці і діють податкові органи .Тому якщо зменшите НГО до попернього року вам зарахують як порушення.
- Al Shurshun
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 34 рази
- Подякували: 614 разів
- Контактна інформація:
святая правда #boast#павло56 писав:Незрозуміло чому така метушня щодо НГО землі для Декларації ЄП 4гр. В змінах до Пк чітко написано що до попереднього року коефіцієнт 1,0. Це значить що НГО беремо ту котру показували в декларації за попередній рік. . По такій логіці і діють податкові органи .Тому якщо зменшите НГО до попернього року вам зарахують як порушення.
если у тебя тот же состав участков - нет проблем #ok#
С уважением #impossibl
-
- Высший разум
Справа в тому, що минулорічній декларації стоїть НГО, яку ми брали з довідки держгеокадастру, а там вона зазначена с коефіцієнтом 1,756.павло56 писав:Незрозуміло чому така метушня щодо НГО землі для Декларації ЄП 4гр. В змінах до Пк чітко написано що до попереднього року коефіцієнт 1,0. Це значить що НГО беремо ту котру показували в декларації за попередній рік. . По такій логіці і діють податкові органи .Тому якщо зменшите НГО до попернього року вам зарахують як порушення.
На сьогодні жодним нормативним актом не передбачено застосування коефіцієнту 1,756.
В більшості випадків НГО проводилась станом на 01.07.1995 року, в мене, наприклад, НГО ріллі станом 01.01.1995 року становить 3523 грн. за гектар.
В минулому році я індексував цю цифру на відповідні коефіцієнти, в тому числі 1,756.
На якій підставі я маю в цьому році застосовувати коефіцієнт 1,756?