Я перездавала Нову звітну. Інспектор рекомендував вказувати спецрахунок в будь-якому випадку, є зобовязання до стпали чи нема.voko писав:У податковій проконсультуйтесь. Але якщо не хочете ризикувати, то здайте Нову звітну.elen1962 писав:Прийнято пакет.Попередження: Рахунок з номером (поле 0), який за даними, наведеними платником у податковій звітності відкрито у банку з МФО (поле p_mfo) не знайдено серед переліку відкритих і взятих на облік рахунків. Попередньо встановлена відповідність між додатковим електронним ПДВ- рахунком та спецрахунком відкритим, для акумулювання сум ПДВ, що не підлягають сплаті до бюджету і нараховуються суб`єктами спеціального режиму на вартість поставлених ними сільськогосподарських товарів (послуг) буде скасована.На момент прийняття декларації Sнакл складає ...... Пришло в кв.№2.
Не Указала свой ндс - ный счет, т.к. декл. пустая. Коллеги, ка вы думаете надо пересдать нову звитну или нет?
Спецрежим НДС с/х
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 43 рази
-
- Знаток
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 3 рази
Здравствуйте,подскажите пожалуйста по новой НН с 01.04.2016г для сельхозников, которые списывают продукцию. "В случае составления сводных НН на "условную поставку" в графе Б указываются даты составления и порядковые номера на приобретение товаров/услуг, необоротных активов по которым определяются налоговые обязательства в соответствии с п.198,5". А что делать при списании, кто разобрался как правильно заполнить?
-
- Мастер
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 23 рази
Проверьте какие у вас КВЕДы по спец.режиму проходят (в свидетельстве или вытяге ПДВ) - если там есть крупа (старый квед 15.61.0 новый квед 10.61) то имеете полное право продавать по спец.режимуАрнюха писав:Добрый день ! Коллеги помогите, плановая проверка за 3 года.Мы на спецрежиме, в 2013 году была переработка круп по давальческой схеме и эти крупы были розданы пайовщикам в счет оплаты пая. пропустили по спецдекларации, сейчас налоговая снимает, говорит ,что крупы не попадают,потому как, не сами переработку делали. Но сахар , точно такая же схема, он же идет по спецдекларации. Можно доказать им или они правы.Подскажите пожалуйста, для меня сельхоз НДС немного новый, работаю с ним только с половины 2015г.
ст. 209.17.17
-
- Знаток
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
Ось відповідь від Баланс Агро:
Питання розподілу вхідного ПДВ для спецрежимників в даний час є законодавчо неврегульованим. Тому виникає ряд різних думок та позицій.
Згідно з пп.209.15.1 Податкового кодексу:
У разі якщо товари/послуги, основні фонди, виготовлені та/або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виробництва зернових культур і технічних культур, та/або частково для виробництва продукції тваринництва, та/або частково для інших сільськогосподарських товарів/послуг, сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється виходячи з питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.
Отже, якщо товари придбані для використання у кількох видах діяльності й точно скільки на що піде ви не знаєте - розподіляйте пропорційно до питомої ваги.
Якщо ж точно відомо, що наприклад із 100 т добрив - 80 т буде використано на зернові, а 20 т на інші сільгоспкультури (наприклад на цукровий буряк) - то саме так і потрібно розподіляти вхідний ПДВ.
Питання розподілу вхідного ПДВ для спецрежимників в даний час є законодавчо неврегульованим. Тому виникає ряд різних думок та позицій.
Згідно з пп.209.15.1 Податкового кодексу:
У разі якщо товари/послуги, основні фонди, виготовлені та/або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виробництва зернових культур і технічних культур, та/або частково для виробництва продукції тваринництва, та/або частково для інших сільськогосподарських товарів/послуг, сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється виходячи з питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.
Отже, якщо товари придбані для використання у кількох видах діяльності й точно скільки на що піде ви не знаєте - розподіляйте пропорційно до питомої ваги.
Якщо ж точно відомо, що наприклад із 100 т добрив - 80 т буде використано на зернові, а 20 т на інші сільгоспкультури (наприклад на цукровий буряк) - то саме так і потрібно розподіляти вхідний ПДВ.
-
- Знаток
Зв*язалася з податковою, сказали, що в Дод.9 не включати лютий, а лише лютий 2015- січень 2016. Це і буде база визначення питомої ваги для ПК за лютий.
Мені все ж зараз, видається логічнішим, показати в Дод.9 період березень 2015-лютий 2016, Але для визначення питомої ваги ПК за лютий користуватися Дод.9 за січень (період лютий 2015-січень 2016).
Ви як здали??????
Мені все ж зараз, видається логічнішим, показати в Дод.9 період березень 2015-лютий 2016, Але для визначення питомої ваги ПК за лютий користуватися Дод.9 за січень (період лютий 2015-січень 2016).
Ви як здали??????
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Спірне питання.okko27 писав:Ось відповідь від Баланс Агро:
Наприклад, придбали 100 т аміачної селітри, отримали одну податкову накладну на всю суму. На сьогодні з точністю до кілограма ми не можемо сказати куди воно піде.
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
Доброго дня! подала додаток 9 (березень2015 -лютий 2016) податкові накладні в лютому місяці розподілила згідно питомої ваги додатка 9 за січень , по іншому і не можливо зробить якщо документи обробляються щоденно , а якщо формувати лютий в березні тільки в цьому випадку буде відома питома вага додатка 9 за лютий ? а порушувати порядок заповнення додатка 9 я і нерішилась-би , логічноokko27 писав:Зв*язалася з податковою, сказали, що в Дод.9 не включати лютий, а лише лютий 2015- січень 2016. Це і буде база визначення питомої ваги для ПК за лютий.
Ви як здали??????
-
- Знаток
по суті теж так само здала- Дод.9 з березнем, под.накладні в лютому зг. дод.9 за січень. АЛе в мене ПН не так багато було в лютому, я вручну розподіляла в кінці місяця, а Ви одразу, проводячи ПН в 1с розподіляєте між видами діяльності чи як?Бабушка писав:Доброго дня! подала додаток 9 (березень2015 -лютий 2016) податкові накладні в лютому місяці розподілила згідно питомої ваги додатка 9 за січень , по іншому і не можливо зробить якщо документи обробляються щоденно , а якщо формувати лютий в березні тільки в цьому випадку буде відома питома вага додатка 9 за лютий ? а порушувати порядок заповнення додатка 9 я і нерішилась-би , логічноokko27 писав:Зв*язалася з податковою, сказали, що в Дод.9 не включати лютий, а лише лютий 2015- січень 2016. Це і буде база визначення питомої ваги для ПК за лютий.
Ви як здали??????
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
ТАК ! Я працюю в 1 с і не набирать документи цілий місяць це означає небачити ні залишків і т д ..... набираю щоденно і відразу розподіляюokko27 писав:по суті теж так само здала- Дод.9 з березнем, под.накладні в лютому зг. дод.9 за січень. АЛе в мене ПН не так багато було в лютому, я вручну розподіляла в кінці місяця, а Ви одразу, проводячи ПН в 1с розподіляєте між видами діяльності чи як?Бабушка писав:Доброго дня! подала додаток 9 (березень2015 -лютий 2016) податкові накладні в лютому місяці розподілила згідно питомої ваги додатка 9 за січень , по іншому і не можливо зробить якщо документи обробляються щоденно , а якщо формувати лютий в березні тільки в цьому випадку буде відома питома вага додатка 9 за лютий ? а порушувати порядок заповнення додатка 9 я і нерішилась-би , логічноokko27 писав:Зв*язалася з податковою, сказали, що в Дод.9 не включати лютий, а лише лютий 2015- січень 2016. Це і буде база визначення питомої ваги для ПК за лютий.
Ви як здали??????
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?