Звільнення від оподаткування ПДВ електрогенераторів та ін...

Розділ V ПКУ
Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 398 разів
Подякували: 906 разів

Повідомлення Nelli-Nelli »

Yuliaso писав:
17 грудня 2022, 17:54
SAAT писав:
16 грудня 2022, 15:10
Мене цікавить, як правильно вказати в Таблиці 2 додатку Д5 декларації з ПДВ "Обсяги операцій з придбання товарів/послуг**"(графи 6,7,8,9)? Я так розумію, що там має бути собівартість проданого з пільгою товару? Але, судячи з алгоритму заповнення додатка 5, товар, придбаний раніше з ПДВ 20%, у графу 6 попадає, якщо "платником податку нараховано податкові зобов'язання відповідно до п.п. 198.5 і 199.1 ПКУ", а з "нашою" пільгою це нарахування ПЗ не застосовується. Чи ставити у графу 8 все? Може хтось підкаже, бо з Додатком 5 раніше не стикалась...? :oops:
також цікавить відповідь на це питання :help:
Пільгові постачання в нас попадають в р.5; 5.1 деки пдв
Так от в дод.5 табл 2 в нас
Ст.3 кол пільги 14060544, найменування ст.2 заповниться автоматично.
Ст.5 = р.5 деки, заповнюється ст.8 по отриманим пн згідно продажів в даному періоді.
А ст.4 в мене автоматично розрахувало (ст.5-ст.8)/5

Єдине, в мене залишається питання чи розбивати в тому дод5 окремо по пн ???? Чи загальною строчкою показувать всі продажі?

Yuliaso
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 21 раз

Повідомлення Yuliaso »

Nelli-Nelli писав:
18 грудня 2022, 16:13
Yuliaso писав:
17 грудня 2022, 17:54
SAAT писав:
16 грудня 2022, 15:10
Мене цікавить, як правильно вказати в Таблиці 2 додатку Д5 декларації з ПДВ "Обсяги операцій з придбання товарів/послуг**"(графи 6,7,8,9)? Я так розумію, що там має бути собівартість проданого з пільгою товару? Але, судячи з алгоритму заповнення додатка 5, товар, придбаний раніше з ПДВ 20%, у графу 6 попадає, якщо "платником податку нараховано податкові зобов'язання відповідно до п.п. 198.5 і 199.1 ПКУ", а з "нашою" пільгою це нарахування ПЗ не застосовується. Чи ставити у графу 8 все? Може хтось підкаже, бо з Додатком 5 раніше не стикалась...? :oops:
також цікавить відповідь на це питання :help:
Пільгові постачання в нас попадають в р.5; 5.1 деки пдв
Так от в дод.5 табл 2 в нас
Ст.3 кол пільги 14060544, найменування ст.2 заповниться автоматично.
Ст.5 = р.5 деки, заповнюється ст.8 по отриманим пн згідно продажів в даному періоді.
А ст.4 в мене автоматично розрахувало (ст.5-ст.8)/5

Єдине, в мене залишається питання чи розбивати в тому дод5 окремо по пн ???? Чи загальною строчкою показувать всі продажі?
У мене все так, окрім стовпчика 8 додатку 5.
Я взагалі не заповнювала ст.8, бо у мене всі товари придбані з пдв раніше, ті що я зараз продала з пільгою.
Тобто в додатку 5 заповнено ст.5 и ст.6 (бо товари прибавалися з пдв, раніше), а ст.4 я розрахувала як ст.5/5.
Окремо по ПН не розбивала, вказала загальну сумму. Я ж так розумію, що додаток 5 заповнюється в розрізі пільг, а не податкових накладних.
Не знаю чи вірно, але деку вже здала

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 696 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

Tasa писав:
16 грудня 2022, 08:29
Колеги, як коригування робимо? якщо продали і зареєстрували пн, а тут бац - і приходить пн від постачальника без ПДВ…
Я не робила коригування бо в ПН написано наконечники, в коді 8536-З'єднувачі, я вважаю що назва не співпадає і продаю під 20%. Суми невеличкі і в цей період невизначеності вирішила не заморочуватись
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

tasy94
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення tasy94 »

Yuliaso писав:
14 грудня 2022, 21:13
SvitlanaKiev писав:
14 грудня 2022, 14:40
Yuliaso писав:
13 грудня 2022, 14:37
Колеги, комусь вже заходили податкові накладні без ПДВ?
Чи може хтось скинути у приват мені якийсь зразок такої податкової? як вірно виписати на пільгові товари без ПДВ?
Якщо не складно, будь-ласка, поділіться шаблоном податкової без пдв :stars: боюсь наробити помилок в своїх пільгових податкових :oops:
Я могу, напишите мне в приват тестовое, а то я несоображу как пристегнуть))
На почту могу или на вайбер.
Спасибо большое, что откликнулись :g_kiss: я сегодня зарегистрировала все свои налоговые со льготой :yahoo:
Чи не могли б ви і мені направити приклад tasy665507@gmail.com Буду дуже вдячна🙏

Irishka-Oduvanchik
УченикУченик
Подякували: 6 разів

Повідомлення Irishka-Oduvanchik »

Всім привет.
Вчора був чудовий веб на тему генераторів (остання тема у вебінарі. На 2год10хв є приклади ПН і заповнення Деки з ПДВ з пільгою) https://www.youtube.com/watch?v=YKbuFJJFkRM
телеграм Марьяни - теж багато про це все буде, вона говорила буде розбирати ще не раз ПДВ і пільги https://t.me/kavynm
Може комусь стане в нагоді

Юльча
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Юльча »

Доброго дня, друзі! Постановою 1340 доданий перелік кодів, що звільнені від ПДВ разом з медикаментами та генераторами. АЛЕ!!! Там код 3917400090 - ФІТИНГИ! Фітинги, які використовують для каналізацій та водопровіду. Вони не мають ніякого відношення. І на сьогодні бухгалтери покупців розділилися на два табори: і одні вимагають з ПДВ :angry: , а інші без ПДВ :stars: . Ті, що з ПДВ вимагають, апелюють якимось Роз'ясненням від 23-го грудня, що Фітинги не підпадають під звільнення ПДВ. Мені посилання не дають, а я сама другий день не можу його знайти :dash: . Що робити?

Yuliaso
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 21 раз

Повідомлення Yuliaso »

Добрий день! Хто підкаже таке питання.
Оскільки в листопаді і грудні 2022р. з"явилася ця невдала генераторна пільга, тобто ми проводили операції оподатковані і неоподатковані пдв, чи потрібно в декларації з пдв за Грудень 2022р. робити отой страшний перерахунок чи розподіл вхідного ПДВ :stars:
Необхідні три умови, я так розумію, виконані :stars:
1) ми вели подвійну діяльність — тобто одночасно здійснює і оподатковувані, і не оподатковувані ПДВ постачання;
2) здійснені придбання подвійного призначення — тобто придбані (з ПДВ) товари призначені для одночасного використання як в оподатковуваній, так і в неоподатковуваній діяльності (бо спочатку все оподатковувалось, а потім НІ :stars: )
3) за такими придбаннями подвійного призначення виникло право на податковий кредит (ПК) — тобто отримані зареєстровані постачальниками ПН (бо постачальники до сих пір мені дають податкові з пдв на той товар, що звільнений і я продаю без пдв)
Чи я щось плутаю і мені не треба робити ніякого розподілу? Підкажіть і поділіться думками :stars:
Дуже всім дякую!

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Yuliaso писав:
10 січня 2023, 12:21
Добрий день! Хто підкаже таке питання.
Оскільки в листопаді і грудні 2022р. з"явилася ця невдала генераторна пільга, тобто ми проводили операції оподатковані і неоподатковані пдв, чи потрібно в декларації з пдв за Грудень 2022р. робити отой страшний перерахунок чи розподіл вхідного ПДВ :stars:
Спойлер
Необхідні три умови, я так розумію, виконані :stars:
1) ми вели подвійну діяльність — тобто одночасно здійснює і оподатковувані, і не оподатковувані ПДВ постачання;
2) здійснені придбання подвійного призначення — тобто придбані (з ПДВ) товари призначені для одночасного використання як в оподатковуваній, так і в неоподатковуваній діяльності (бо спочатку все оподатковувалось, а потім НІ :stars: )
3) за такими придбаннями подвійного призначення виникло право на податковий кредит (ПК) — тобто отримані зареєстровані постачальниками ПН (бо постачальники до сих пір мені дають податкові з пдв на той товар, що звільнений і я продаю без пдв)
Чи я щось плутаю і мені не треба робити ніякого розподілу? Підкажіть і поділіться думками :stars:
Дуже всім дякую!
Якщо тільки генераторна пільга, то розподіл пдв не потрібно робити.

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Юльча писав:
27 грудня 2022, 10:44
Доброго дня, друзі! Постановою 1340 доданий перелік кодів, що звільнені від ПДВ разом з медикаментами та генераторами. АЛЕ!!! Там код 3917400090 - ФІТИНГИ! Фітинги, які використовують для каналізацій та водопровіду. Вони не мають ніякого відношення. І на сьогодні бухгалтери покупців розділилися на два табори: і одні вимагають з ПДВ :angry: , а інші без ПДВ :stars: . Ті, що з ПДВ вимагають, апелюють якимось Роз'ясненням від 23-го грудня, що Фітинги не підпадають під звільнення ПДВ. Мені посилання не дають, а я сама другий день не можу його знайти :dash: . Що робити?
Я знайшла якісь розяснення, але від 13-го
Чи є про фітинги, не знаю. Але на мою думку, якщо код і назва співпадає із постановою - то без пдв
https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/639759.html

21.12
https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/641601.html

xata
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 70 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення xata »

Добрий день!
Колеги, а хтось уже реєстрував РК до податкових, які були помилково зареєстровані з ПДВ?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”