Нематериальные активы

Товари, ОЗ, НМА, капітальні інвестиції
Lar4ik
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 340 разів
Подякували: 206 разів

Повідомлення Lar4ik »

fin_o писав:
Lar4ik писав:Антивирус - нематериальный актив. Это операционную систему- 4гр основных
Спасибо огромное! А то сомнения замучали ! А завтра нужно доложить )))

моя шпаргалка:
Немат. Актив- немонетарний актив, не має матеріальної форми, може бути ідентифікований

Групи:
- права кор.. природн.ресурсами
- права кор. .майном (зем., буд., право оренди…)
- права на комерц. Позначення ( торг. Марки, фірмові назви крім роялті.)
- права на винаходи, моделі, зразки, сорти, породи, компонування інтегральних мікросхем, комерц. Таємниці, крім роялті.
- авторське та суміжні з ним права ( літ. … худ твори, комп’ютерні програми, програми для електронно-обчислювальних машин, бази даних, фоно- відео- програми… крім роялті.
- незавершені кап.інвестиції в НА,
- інші ( на діяльність, привілеї…)

Первісна вартість збільшується на суму удосконал, покращ, збільш. Строку

НА з невизначеним строком використання амортизації не підлягають
Ліквідаційна вартість для аморт. Прирівнюється до нуля.( крім фін. Ор., коли її можна визначити)

Амортизується з місяця. Наступного після вводу.

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 796 разів
Подякували: 699 разів

Повідомлення fin_o »

Lar4ik писав:Антивирус - нематериальный актив. Это операционную систему- 4гр основных
Меня смутила вот эта статья:
http://www.cib-audit.com/press-center/n ... ih-aktiviv

3.3. Антивірусні програми та інше аналогічне програмне забезпечення для комп’ютерного контролю

Антивірусні програми та інше аналогічне програмне забезпечення для комп’ютерного контролю спрямовані на збільшення техніко-економічного потенціалу електронно-обчислювальних машин. Більш того, відсутність такого програмного забезпечення у більшості випадків створює загрозу ефективній роботі об’єктів основних засобів.

Тому такі програми теж доцільно розглядати як окремі компоненти основних засобів (електронно-обчислювальних машин), облік яких здійснюється відповідно до вимог МСБО 16 "Основні засоби". При цьому строк корисного використання такого компоненту встановлюється в межах строку дії договірного права на користування та може бути відмінним від строку корисної експлуатації самої електронно-обчислювальної машини.

В податковому обліку витрати на придбання антивірусних програм та іншого аналогічного програмного забезпечення для комп’ютерного контролю класифікуються відповідно до п.145.1 ст. 145 ПКУ як основні засоби групи 4.

Якщо вартість антивірусної програми або іншого аналогічного програмного забезпечення для комп’ютерного контролю не перевищує 2500 гривень, то витрати на її придбання визнаються податковими витратами в місяці введення такої програми в експлуатацію відповідно до пп.145.1.6 п. 145.1 ст. 145 ПКУ.

Lar4ik
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Lar4ik »

А операционная система, установленная на комп. налоговиками рассматривается как основное с-во, так как её нельзя отделить от компа. А если купить винду отдельно и иметь возможность переставить её на другой комп, то в таком случае её тоже можно как ннематериальный актив

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення fin_o »

Lar4ik писав:А операционная система, установленная на комп. налоговиками рассматривается как основное с-во, так как её нельзя отделить от компа. А если купить винду отдельно и иметь возможность переставить её на другой комп, то в таком случае её тоже можно как ннематериальный актив
Выходит все будет зависеть от мировозрения (опыта), тех.знаний инспектора... Читаю миллион консультаций и они диаметрально противоположные. Кто на НА , а кто на ОС.

Lar4ik
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Lar4ik »

обязательно акт ввода. Там будет написано, что вы признали это нематериальным активом (либо основным)и установили такой-то срок. В бух учёте -какой хотите больше года. А в налогоаом - программа не меньше двух лет. Если хотите бух= налоговому, то 2 года

Lar4ik
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Lar4ik »

я шпагалку по кодексу себе выписала, проверяла с ЗИРом, а другие консультации меня не интересуют. Кстати, на семинарах налоговой района и города уточняла

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення fin_o »

Lar4ik писав:обязательно акт ввода. Там будет написано, что вы признали это нематериальным активом (либо основным)и установили такой-то срок. В бух учёте -какой хотите больше года. А в налогоаом - программа не меньше двух лет. Если хотите бух= налоговому, то 2 года
Да, я для упрощения веду бух.= налоговый. Акты ввода делаю всегда. Могу ввести как ОС, могу ввести как НА. В 2012 я антивирусник повесила на ОС 4 гр. Теперь купили другой. Я стала читать консультации и засомневалась. Хотя что ОС, что НА в этом случае будет 2 года. В налогообложении будет без разницы (для налога на прибыль) что ОС, что НА. Так выходит ?

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення fin_o »

Lar4ik писав:я шпагалку по кодексу себе выписала, проверяла с ЗИРом, а другие консультации меня не интересуют. Кстати, на семинарах налоговой района и города уточняла
На семинарах говорят НА? Правильно я поняла? А ЗИР - это что ?

Lar4ik
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Lar4ik »

на сайте миндоходов информационный ресурс http://zir.minrd.gov.ua/

Lar4ik
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Lar4ik »

fin_o писав:
Lar4ik писав:я шпагалку по кодексу себе выписала, проверяла с ЗИРом, а другие консультации меня не интересуют. Кстати, на семинарах налоговой района и города уточняла
На семинарах говорят НА? Правильно я поняла? А ЗИР - это что ?

на семинарах так и сказали - винду отделить нельзя, без неё комп работать не будет = основные 4 группа. А другие программы можно переставить на другой ком. Без антивируса комп работать может. Значит нематериальный

Відповісти

Повернутись до “Облік товарів, активів”