Бабушка писав:Доброго ранку! Хотілось-би побачити той лист який прислали із Київа на які статті ПКУ та порядок заповнення вони ссилаються якщо просто розяснення то чи воно має юридичну силу в суді , боюсь я що Податківці як завжди будуть в стороні а ми платники відповідати
Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
voko писав:
Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
ТАК !!! дод.10 на основі дод.9 попереднього місяця
Natali*F писав:Додаток №9 заповнили 11 міс+ березень, а Додаток № 10 формується на основі питомої ваги за попередні 12 місяців( по лютий включно). Так сформувала програма 1 с с/г підприємство, так розповіли в податковій інспекції так описано в Баланс агро №8 від 22.02.16 http://balance.ua/news/all/post/priobre ... odnoy-nds/ и Баланс агро по №9 від 09.03.2016 Додатку №9
Так Баланс Агро №9 пише ж щодо Дод.9, що норми ПКУ мають вищу силу, ніж наказ Мінфіну, тому для розрахунку питомої ваги слід брати показники саме 12 попердніх місяців (тобто без поточного періоди).
А ми ж говоримо про включення в Дод.9 за березень періоду квітень 2015-березень 2016...?
okko27 писав:Юлия 08, я включаю поточний тільки в дод.9, а дод.10 роблю на основі дод.9 попереднього місяця. Хоча зараз з цими проектами змін та консультаціями не знаю чи потрібно все ж в дод.9 включати поточний.
І ще у вас раніше було запитання з приводу розподілу добрив і т.д між трьома або двома видами діяльності. Чи потрібно розподіляти на тваринництво також?Як ви робите?
В історії форуму знайшла такі думки:
-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )
-Теж схиляюсь, що по дод.9 між трьома видами, але вагаюсь, знайома десь читала, що саме добрива треба ділити між зерновими та іншими і не чіпати тварин.,не пам'ятає статтю, можливо ще хтось десь читав по цьому питанню, поділіться, будь ласка ссилками!!!
-Але ж якби ми вирощували культури виключно для тварин на корми, то повністю всі добрива, насіння і т.д. йшли б на тваринництво і ми б тодіж не виділяли б рослинництво. А було б 100% тваринництво, в т.ч. і добрива чи ЗЗР, чи як вважає хто?
-Отже, все таки були б у нас зернові/технічні, або інші с-г культури, на які б ішли придбані добрива та засоби захисту.
100% тваринництва було б тоді, якби б ми його утримували виключно за рахунок покупних кормів. Здається так? Ні? Хто сміливий, хай нас розборонить
Так ніхто й не розборонив! Долучіться, будь ласка, до цього питання!
Мене радує те,що так ніхто і не вирішив як правильніше -значить все ще є шанс,що я роблю ще правильно):
я вартість добрив/засобів захисту не розподіляю на всі три види. Якщо точніше- я взагалі кидаю їх тільки на зерно-технічні . інші(3 група дод10) я перекриваю вартістю Палива/насінням так щоб вийшов 0.
Був на сессії -запитав в викладача- чи потрібно вартість насіння кидати на тваринництво,якщо зібрану продукції згодуют тваринам- мені сказали що не потрібно..
okko27 писав:Юлия 08, я включаю поточний тільки в дод.9, а дод.10 роблю на основі дод.9 попереднього місяця. Хоча зараз з цими проектами змін та консультаціями не знаю чи потрібно все ж в дод.9 включати поточний.
І ще у вас раніше було запитання з приводу розподілу добрив і т.д між трьома або двома видами діяльності. Чи потрібно розподіляти на тваринництво також?Як ви робите?
В історії форуму знайшла такі думки:
-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )
-Теж схиляюсь, що по дод.9 між трьома видами, але вагаюсь, знайома десь читала, що саме добрива треба ділити між зерновими та іншими і не чіпати тварин.,не пам'ятає статтю, можливо ще хтось десь читав по цьому питанню, поділіться, будь ласка ссилками!!!
-Але ж якби ми вирощували культури виключно для тварин на корми, то повністю всі добрива, насіння і т.д. йшли б на тваринництво і ми б тодіж не виділяли б рослинництво. А було б 100% тваринництво, в т.ч. і добрива чи ЗЗР, чи як вважає хто?
-Отже, все таки були б у нас зернові/технічні, або інші с-г культури, на які б ішли придбані добрива та засоби захисту.
100% тваринництва було б тоді, якби б ми його утримували виключно за рахунок покупних кормів. Здається так? Ні? Хто сміливий, хай нас розборонить
Так ніхто й не розборонив! Долучіться, будь ласка, до цього питання!
Мене радує те,що так ніхто і не вирішив як правильніше -значить все ще є шанс,що я роблю ще правильно):
я вартість добрив/засобів захисту не розподіляю на всі три види. Якщо точніше- я взагалі кидаю їх тільки на зерно-технічні . інші(3 група дод10) я перекриваю вартістю Палива/насінням так щоб вийшов 0.
Був на сессії -запитав в викладача- чи потрібно вартість насіння кидати на тваринництво,якщо зібрану продукції згодуют тваринам- мені сказали що не потрібно..
Такий варіант також може бути. Але якщо культура саме для корму тваринам, а податковий кредит на насіння, добрива по ній поставити у таблю1 Зернові, а потім при реалізації продукції тваринництва (молока) будуть зобов*язання, то под.кредиту з корму не буде, а він зависне у Зернових, а для чого він там,якщо зернові не продадуть, а згодують тваринам???
okko27 писав:
Такий варіант також може бути. Але якщо культура саме для корму тваринам, а податковий кредит на насіння, добрива по ній поставити у таблицю1 Зернові, а потім при реалізації продукції тваринництва (молока) будуть зобов*язання, то под.кредиту з корму не буде, а він зависне у Зернових, а для чого він там,якщо зернові не продадуть, а згодують тваринам???
зернових у нас багато (реалізації) . І вже краще заплатити 20% з тваринництва,ніж з зернових. Адже пізніше (під час збору-> реалізації зернових ) цей кредит "з'їстья" дуже швидко
мене вразило, що соя не належить до розд.1 дод 10. В статистику подаємо , що соя техн. культура, а в податкову - це розд.3. ЧОМУ? Я не дуже слідкую за новими правилами і коли заповнювала декл. віднесла ПК по придбаному трактору, який використовується тільки по сої в розд.1, адже я прочитала зернові та технічні культури, а соя-техн. культура, а вчора в податковій сказали щоб переробили на розд.3.ЦИРК.
Ророчка писав: мене вразило, що соя не належить до розд.1 дод 10. В статистику подаємо , що соя техн. культура, а в податкову - це розд.3. ЧОМУ? Я не дуже слідкую за новими правилами і коли заповнювала декл. віднесла ПК по придбаному трактору, який використовується тільки по сої в розд.1, адже я прочитала зернові та технічні культури, а соя-техн. культура, а вчора в податковій сказали щоб переробили на розд.3.ЦИРК.
Податкова дотримується УКТ ЗЕД, а статистика інших методичок, тому й виникає розбіжність. А штрафувати будуть нас, платників податків.
Вважаю помилкою відносити, наприклад, податковий кредит з покупних товарів для вирощування зернових, які потім (можливо, а можливо й ні) будуть використані як корми. При перевірці податкова обов’язково тицьне нас носом в УКТ ЗЕД і припише нецільове використання коштів. А при поганій погоді ще й позбавить статусу платника ПДВ.
скільки можна з нас знущатися. Це дуже напрягає, що бух.повинен завжди бути "на стрьомі", так би мовити "В тонусі", але загалом всі наші закони не відповідають здоровому глузду, а про логіку я взагалі мовчу. Вже б придумали щось простіше і однакове для всіх: і для податкової, і для статистики. Голова просто не вміщує все.
Читаючи дописи бачу, що багато бухгалтерів створюють собі проблеми на пустому місці.В законодавстві по ПДВ записано .що податковий кредит (ПК) розподіляється пропорційно відсоткам визначеним в додатку 9 і як виняток може роподілятись на прямую коли абсолютно точно можна довести що ПК іде тільки на одну з трьох груп. Це можна довести точно тільки по насінні. Податкові органи дуже легко по декларації відслідкують ,що розподіл ПК пройшов не згідно додатка 9 і це може причиною позапланової перевірки .